Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
enie to mi je moc líto, přeji hodně sil do dalšího snažení a ať se to brzy znovu povede ![]()
roomci Moc ráda slyším, že se to někomu povedlo i s tou potvorou endometriozou
A přeji hodně štěstí ![]()
Na rezonanci jsem se bohužel neptala, nějak nebyla příležitost, měla jsem co dělat sama se sebou… mam to jak jinak zpátky, jen v jiné formě
a zítra se podle výsedků z krve mám dozvědět, jestli mám brát půl roku antikoncepci nebo jít rovnou na ivf ![]()
Děkuji
U mě byl taky hodně psychický blok, strašně jsem se na miminko upnula a až když jsem ho vypustila z hlavy, odjeli jsme na svatební cestu- tak se zadařilo. Z ní už jsme si vezli „malého černého pasažéra“ ![]()
Vám držím palce ať tu mrchu překonáte!!!
ahoj, endometrioza se dá zjisti jen laparkou, na rezonanci nebo ult jsou vidět jen velká ložiska srůstů. A taky záleží jaký stupeň endošky máš,je to až do 5.
bisonka -děkuji. Jinak na to po příští MS vlítneme, ale nehodlám se trápit, když to hned nepůjde, dáme tomu čas, snažení (i když to slovo nemám ráda) max 2× týdně.
A taky přeji ať jsi co nejdříve v pořádku
Já jsem o tom, že mám endometriozu vůbec nevěděla, jen jsem měla docela bolestivou menstruaci, ale to nevím, jestli s tímto onemocněním souvisí, někde jsem četla, že to může být projevem, ale jinak mi žádné problémy zatím nepůsobí. Myslím, že je to onemocnění docela časté. I když průběh se docela liší. Někomu opravdu působí značné zdravotní problémy.
yum-yum26 Je mi líto, že máš taky endomrchu, ale zároveň jsem ráda a přeju ti, že tě nijak moc netrápí a doufám, že časem ani nezačne. Je to jak říkáš, někdo o ní ani nemusí vědět a někomu doslova ničí život.
Mě teda trápí docela hodně a přitom jsou na tom holky, které jsou na tom kvůli ní ještě hůř a to už si tedy nedokážu představit ![]()
A jak ti na ní vůbec přišli, když jsi neměla žádné větší problémy? A jaký typ máš?
A jak jste na tom vy ostatní, co s tou potvrou bojujete?
bisonko,mně na ni přišli, když jsem otěhotněla a paní doktorka mi při prvním vnitřním ultrazvuku vše pořádně prohlédla a zjistila, že mám na vaječníku nějaký útvar, poslala mě na vyšetření do nemocnice, kde mi později diagnostikovali právě endometriozu ovaria(vůbec jsem nevěděla, co to je). Tak vlastně nevím, jestli by na ni vůbec přišli dříve než bych otěhotněla, ale myslím si, že pokud bych nezačala mít opravdu problémy, tak asi ne, protože kromě té bolestivé menstruace, kterou jsem řešila maximálně Ibalginem
, mi nic nebylo.
Ahoj holky, jsem tu nová. Mám táky endometriozu a jedno IVF za sebou, úspěšně, ale se ššpatným koncem, bohužel. Tet jsem v šestinedělí. Nevíte kdy bych mohla znovu, chtěli bychom co nejdřív! Snažili jsme se 4 roky normálně a pak nás poslali na IVF. Moje setřenka s touhle mrchou otěhotněla po 6 letech. Děkiju!!!
Už mi to vůůůůbec nepřipomínej
si na to vzpomenu a mám vztek
já už tak dlouho čekat nechci ![]()
Neboooj, bude to určitě rychlejší. Ale nevim jestli zrovna já jsem dobrej příklad
.
Neee, z tebe si příklad teda vážně neberu!!! To bych přišla o nervy už úplně ![]()
Zdravim,
taky me byla pred asi 3lety zjistena uzv endiometrioza na levym vajecniku.Driv jsem mela strasny bolesti pri menstruaci, ale od te doby co piju prvni polovinu cyklu kontryhel, bolesti zadny a zadny zrani prasku proti bolestem. Jinak s ni nastesti jine problemy nemam, zatim to pry neni na operaci, vel.je 3,5×2,5cm.
Co znam tak prirodne s ni otehotnet je velice minimalni.
Pri kazdem ivf me ji odsaji.Jen se chci zeptat, kdybych ji chir. odstranila jaka je doba leceni, kdy muzu jit opet na ivf? Nekde jsem cetla, ze se pote musi na min.1/2 roku nasadit hormonalni lecba.
@Zvonko píše:
Zdravim,
taky me byla pred asi 3lety zjistena uzv endiometrioza na levym vajecniku.Driv jsem mela strasny bolesti pri menstruaci, ale od te doby co piju prvni polovinu cyklu kontryhel, bolesti zadny a zadny zrani prasku proti bolestem. Jinak s ni nastesti jine problemy nemam, zatim to pry neni na operaci, vel.je 3,5×2,5cm.
Co znam tak prirodne s ni otehotnet je velice minimalni.
Pri kazdem ivf me ji odsaji.Jen se chci zeptat, kdybych ji chir. odstranila jaka je doba leceni, kdy muzu jit opet na ivf? Nekde jsem cetla, ze se pote musi na min.1/2 roku nasadit hormonalni lecba.
@axina diky.
32let snažení 9 let
4krát IUI-neúspěšné
1. IVF nativ 1/2009 – 2 vajíčka, ale se neoplodili/ET 0
2. IVF nativ 2/2009 – 2 vajíčka, vrácena ET 2
3. IVF 6/2009 – 2 vajíčka, ale se opět neoplodili/ET 0, možnost antitěl ve spermiích, doporučení jen za ICSI
4. IVF/ICSI 4/2010 – 2 vajíčka, vrácena ET 2
5. IVF/ICSI 10/2010 – 3 vajíčka, vrácena ET 3
6. IVF/ICSI 5/2011 – 2 vajíčka, vrácena ET 2
mala endometrioza na LV
7. IVF/ICSI 3/2012 – 3 vajíčka, vrácena ET 2, test negativni
plánované IVF listopad
Zvonko tak po tolika IVF nechápu, že už jsi dávno nebyla na LPS ![]()