Ganglion u dítěte

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4049
24.10.14 20:19

Ganglion u dítěte

Zdravím,
chci se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenost u svého dítěte? Dceři se udělala boulička na ruce pod zápěstím, doktor říkal, že se počká pár týdnů/měsíců, jestli to samo nevymizí nebo nepraskne, ale dceři to dost vadí už teď, pořád si na to šahá a kňourá, nevím, jestli jí to bolí, ještě skoro nemluví, tak mi neřekne, ale asi to je nepříjemný. Doktor jí to zkoušel prasknout, ale nešlo to..já to radši ani nechci zkoušet 8o…nebo se to snad dá i propíchnout. Otázka zní..jak jste to vyřešily vy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7090
24.10.14 20:30

Nevím jak u dětí, ale já toto měla na hřbetu ruky a zmizelo to časem. Mojí kamarádce to doktorka rozdrtila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.10.14 20:39

Mě se udělá jednou za čas boulicka na prstenicku levé ruky, je to nepříjemné, ale neboli to, vždycky to do měsíce samo zmizí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
24.10.14 20:44

U dítěte nemám zkušenost, ale já to měla dvakrát na zápěstí. Pokaždé jsem si to vlastně náhodou rozdrtila. Jednou jsem se bouchla o postýlku při vyndavàní dítěte. V tu chvíli to hodně bolelo, ale byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
24.10.14 20:44

Já jsem to měla několikrát právě na zápěstí. Jednou mi to doktor prasknul, podruhé mi to prasknul soused (chce to fakt hodně síly), pak mi to jednou tahali jehlou ven. Bolí to vždycky když to roste jinak ne a je důležité mít to v teple a doporučovali mi to masírovat, jinak to prý může zatuhnout…Ale nevím jak je to u dětí? U mě to vzniklo z přetížení zápěstí z přílišné námahy (hraju na bubny, marimbu, tak to mívám z toho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
24.10.14 20:53

Dcera měla to samé, na zápěstí, doktor jí to odsál a pak ji tam striknul nejake kortikoidy a během par tydnu se to zcela vstrebalo :palec:. Taky chtěl napřed čekat, pak říkal, že to zkusí, že to nemusí vyjít a klaplo to a už jsme rok bez toho. Upozorňoval nás ale, že se to rádo vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
24.10.14 21:14

Měla jsem jako puberťák taky. Když už byla boule větší a měla jsem podepřenou bradu nebo se o ruku zapřela bylo to cítit.
V klidu ne. Jednou se mi to pokoušeli stříkačkou vysát, ale zas narostl.
Pak samovolně prasklo a tak několikrát dokola. Asi za rok jsem podstoupila vyřezání v místním znecitlivění.
Doktor mě tehdy sprdnul, že jsem to takhle dlouho nechala a že tam bylo několik pouzder.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
24.10.14 22:40

Dekuju za odpovědi! :-)
Radko a maly to doktor znecitlivel jak? Pred tim odsatim? Takze puvodne chtel taky pockat ale pak se rozmyslel a udelal to rovnou? Chci jit v tydnu zase k dr. a poprosit ho, at ji to odstraní, sice ji to asi neboli, ale od ty doby co o tom vi, tak me s tim atakuje a pořád na to ukazuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
12.2.15 21:12

Ahoj našemu malému se objevila bulka na kloubech ruky, je namodrala a na chirurgii nám řekli že to bude zřejmě modřina ale boule se zvětšila… Jsme objednaný na sono, má nějaké zbarvení ten ganglion? Nevím zda ho to může bolet ale co jsme to objevili je hrozně protivný :think:
PS: Fotky jsou z pondělka, teď mi přijde že to má větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
12.2.15 21:26

Ganglion by neměl být nijak zbarvený. Jestli se ti ta bulka zdá namodralá nemohl by to být spíš hamalgiom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
12.2.15 21:31

V doporučence na sono je psáno Hematom? Ganglion? tak jsem jen pídila oč se vůbec jedná… Nevím že by se bouchl či tak a na modřinu se mi nezdá že by se to zvětšovalo ale na ten hamalgiom také kouknu co je :palec:

Příspěvek upraven 12.02.15 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
12.2.15 21:33

@ivašot. Tak jsem to nenašla, můžu se zeptat co to je? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
12.2.15 21:34
@Kry5t0fek píše:
V doporučence na sono je psáno Hematom? Ganglion? tak jsem jen pídila oč se vůbec jedná… Nevím že by se bouchl či tak a na modřinu se mi nezdá že by se to zvětšovalo ale na ten hamalgoim také kouknu co je :palec:

napsala jsem to blbě, je to hemangiom, ale to by asi doktor poznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
12.2.15 21:35
@Kry5t0fek píše:
@ivašot. Tak jsem to nenašla, můžu se zeptat co to je? :-)

Já to prve napsala blbě, je to hemangiom,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
12.2.15 21:39

@ivašot. Už jsem to našla, děkuji :palec:… Podle toho co jsem četla mi to přijde nejvíce pravděpodobné ale že by to doktor nepoznal :think: byli jsme na Bulovce na pohotovosti tam vůbec nevědeli že na sraženinu to je moc tvrdé a na chíře se na to doktor sotva koukl :nevim:… Asi ještě zkusím naší doktorku co ta řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí