Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, já teplotu mívám jednou za uhersky rok a teď ji má malej a já nevím jestli bych už ji neměla srážet. Vím, říká se že do 38°C ne. Sebík má 38,3 bez odečtu. Mám už srážet? A Mužem koupat? Děkuji za všechny rady
Ja dceru při teplotě nekoupala. Už bych klidně začal srážet. Může to byt od zubu a nich nás teplota po 2dnech přešla
@zizalka1991 Jestli je v pohodě a nemá viditelné bolesti tak bych rozhodně nesrážela.. Třeba trošku na noc. Sráží pokud už tak jenom vlažnou koupelí, když má teplé ručičky a nožičky..
Pardon…četla jsem po odečtu. Ještě nesrazet. Do 38,5 je to ještě ok
Na zoubky jsem Koukala, ale na ně to nevypadá. Dásně má bílé a nejsou natekle. Nechce ani presnidavku. Mám čipek myslím od paralenu, takže na noc mužů dát?
Nesráží se do 38,5 po odečtu. Já jsem ale když bylo kolem těch 38,5 dávala menší dávku sirupu. Ale jinak nic. Ve vašem případě, bych ještě nic nedávala.
@Almira-Alm snad ho nic nebolí jenom je protivnejši a uplakany a chodi spinkat každou hodinu. Ručičky má vlaznejsi a nohy studené. Tak radši nekoupat? ![]()
Srážím až při 38,5 po odečtu, na noc jsem srážel už i při 38,3, měla jsem strach, že to moc vyletí. Nekoupu, max otřu žínkou, ale to jen když je zpocený ![]()
Tak já vám všem mockrát dekuju za radu koupat a srazet nebudu a asi místo kasicky mu dam jenom mlíčko. Doufám ze to nic nebude a ze mu zítra bude lépe. Děkuji ![]()
Souhlas s ostatníma, srážím až nad 38,5. Ale na noc bych mu čípek dala už nad 38, ať se prospí, to je taky důležité.
@Trudinka píše:
Souhlas s ostatníma, srážím až nad 38,5. Ale na noc bych mu čípek dala už nad 38, ať se prospí, to je taky důležité.
Dělám to také tak. Na noc dám něco na teplotu/bolest, ať se mu udělá líp, i když to není přes těch 38,5. Jinak bych určo nekoupala, mám zkušenost z kojo plavání - jak jsme někdy šli a malý se klepal, už mi pak bylo jasné, že na něj něco leze… Tak do půl dne to bylo tady. Takže mám ozkoušené, že jim to v nemoci (ani ze začátku, ani po nemoci) není příjemné. Zato mám bohužel zas zkušenost, že jak přestane jíst, je to nemoc jak vyšitá… Takže jděte radši brzy spát, v noci se to může rozjet a budete ponocovat… Držím palce!
@zizalka1991 Zatím bych nesrážela, přeměřila před spaním a případně v noci ještě překontrolovala, zda nezačíná topit.
Pokud mu jinak nic není (není mrzutý atd.), tak bych klidně rychle ošplíchla.
Jenom kdyby v noci nemohl spát, tak bych teplotu srazila, aby si odpočinul a ulevilo se mu. Jinak to není vysoká teplota. Spíš nekoupat a jen otřít a dávat dost pít.
My tedy koupeme prave kvuli srazeni ALE pouze o malinko chladnejsi vodou nez je momentalni telesna teplota.. Takze pokud ma 39 tak vana ma 37.5 no a chvilku ho tam necham, vana chladne a hned jak vidim znamku diskomfortu tak ven do teple deky
Ale nesmi mit studene koncetiny. To znamena, ze teplota jeste stoupa.. Pokud je spavy tak bych nesrazela aby naopak neozil a nechala bych ho spinkat.. Pokud uz srazim nahodou leky (nad 40) tak jen treba polovinou doporucene davky..
Ahoj maminky, tak noc jsme nějak zvladly, moc jsme toho nenaspaly ale už mu je lepe. Měřila jsem teplotu a už ji má normální
myslíte ze bychom mohly dneska na delši prochazku ven? Samozřejmě bych ho teple oblikla a dala do fusacku.