Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Za mne ani omylem. Dej tomu čas, tělo si s virem s nejvyšší pravděpodobností poradí samo. Vakcinace může mít nedozírné následky.
Nemam zkusenosti s kondylomatama, ale jsem ockovana Silgardem, predchudce Gardasilu. Nasledky ani reakci jsem zadnou nemela, jen ockovani vzdycky bolelo od ramene az ke koneckum prstu, ale jen par minut. Taky by me zajimalo, jaky mam na sobe hledat nedozirne nasledky @vjerunqa
@Anonymní píše:
Jake následky mas na mysli?
Asi myslí že se zhoršuje se hysterická porucha a paranoia z očkování…
Ja se ani nebojim zadnych nasledku 😀 ale jde mi o to, jestli ma to ockovani u me smysl…
@Anonymní píše:
Ja se ani nebojim zadnych nasledku 😀 ale jde mi o to, jestli ma to ockovani u me smysl…
Dočetla jsem se že…Man kan vaccinera sig mot vissa typer av HPV-virus och därmed också minska risken för livmoderhalscancer och kondylom. Bäst skyddseffekt får vaccinet på personer som ännu inte utsatts för HPV-smitta, det vill säga på den som ännu inte har haft sin sexualdebut. Dock har nya studier visat att vaccin har effekt senare i livet vilket gör att det också går att vaccinera sig i vuxen ålder med effekt av vaccinet. Läs gärna mer på gardasil.se och/eller cervarix.com.
Tady je překlad…
Můžete se ockovat proti určitým typům viru HPV, a tím také snížit riziko rakoviny děložního čípku a condylomu. Nejlepší ochranný účinek má vakcína u lidí, kteří ještě nebyli vystaveni infekci HPV, tedy u těch, kteří ještě neměli sexuální debut. Nové studie však ukázaly, že vakcíny mají účinek později v životě, což umožňuje ockovat se do dospělosti účinkem vakcíny. Přečtěte si více na gardasil.se a / nebo cervarix.com.
Snad Ti to trosku pomůže
Prave ze vsude pisou neco jinyho… ale kdyz jsem cetla diskuze o lecbe kondylomat, tak tam holky psaly, ze jim ockovani pomohlo, tak prave by me zajímaly zkusenosti, protoze se toho fakt chci zbavit a jestli mi ockovani pomuze, tak jdu do toho, jde mi o to, ze to neji zrovna malo penez
@Anonymní píše:
Prave ze vsude pisou neco jinyho… ale kdyz jsem cetla diskuze o lecbe kondylomat, tak tam holky psaly, ze jim ockovani pomohlo, tak prave by me zajímaly zkusenosti, protoze se toho fakt chci zbavit a jestli mi ockovani pomuze, tak jdu do toho, jde mi o to, ze to neji zrovna malo penez
Nevím kolik to stoji v ČR, ale snad to částečné hradi pojišťovna. Jinak bude asi nejlepší se s dotazem obrátit na gynekologa nebo nějaké očkovací centrum. Jde to určitě I přes net. Ted se určitě dozvíš, že chce na Tobě výrobce vakcíny vydělávat.
Kouknu ještě trochu dál, jestli najdu někoho, kdo má s tímhle zkušenost.
@Anonymní píše:
Všechno souvisí se vším…Tohle na mne zrovna vykouklo https://www.blesk.cz/…stacily.html
Stoji to okolo 10 tisic prave… jeden gynekolog mi to doporucil, proto jsem nad tim zacala premyslet, moje gynekolozka to schvalila a jsem objednána, jen pak jsem cetla nejaky články na netu a diskuze a zase si nwjsem jista ![]()
@Anonymní píše:
Stoji to okolo 10 tisic prave… jeden gynekolog mi to doporucil, proto jsem nad tim zacala premyslet, moje gynekolozka to schvalila a jsem objednána, jen pak jsem cetla nejaky články na netu a diskuze a zase si nwjsem jista
Udelej samozřejmě jak myslíš. Tady stoji Gardasil 9 /1800 šv. korun za dávku. Jsou potřeba 3 dávky, aby byla ochrana. Děti jsou ockovany zdarma. Ted od příštího roku i kluci. Ale zřejmě to má smysl, protože…
Ano, ale protože se zdá, že HPV vakcína je preventivní, dává nejlepší účinek před sexuálním debutem. Vakcína nemá žádný vliv na probíhající infekci HPV nebo změny buněk, ke kterým již došlo před vakcinací. Účinek očkování proto může být menší po sexuálním debutu, je však vzácné, že vakcína nemá vůbec žádný účinek, protože je velmi neobvyklé, že lidé jsou infikováni všemi typy, které jsou ve vakcíně obsaženy současně. Pokud jste již infikováni virem HPV, není očkování nebezpečné.
No mne prave gynekolog rekl, ze mi to pomuze proti tem kondylomatum, ze uz se mi nebudou vracet, kdyz se necham očkovat.. proto nad tim premyslim, protoze se chci toho zbavit
a v několika diskuzich a článcích jsem cetla, ze se uz po ockovani opravdu nevratily..
@Anonymní píše:
No mne prave gynekolog rekl, ze mi to pomuze proti tem kondylomatum, ze uz se mi nebudou vracet, kdyz se necham očkovat.. proto nad tim premyslim, protoze se chci toho zbavita v několika diskuzich a článcích jsem cetla, ze se uz po ockovani opravdu nevratily..
Gynekolog vi o čem mluvi.
Ted jsem našla otázku na telo a odpověď na ni ![]()
Otázka: Navzdory kondylomu, můžete očkovat? V pondělí budu očkována proti rakovině děložního čípku, ale zajímám se o jednu věc. Mám kondylom a přemýšlím, jestli není nutné očkovat? Nemusí to vůbec pomoci?
Vakcíny dostupné na trhu chrání před 2 (Cervarix) a 4 (Gardasil) takzvanými typy HPV. Můžete být infikováni pouze typem viru. Nemáte žádný účinek vakcíny proti viru, který již máte, ale doufejme, že nemáte všechny viry obsažené ve vakcínách. Vakcína je preventivní, a tak chrání před typy, které jste neměli. Ačkoliv má vakcína nejlepší účinek na ty, kteří dosud neměli kondyloma virus, může být ve vašem případě pravděpodobně také důležitá.
Je to z me strany záměrně přeloženo Google. To aby me protiočkovači nenařkli, že něco zkresluji
![]()
No asi do toho teda pujdu.. nic tim asi nezkazim a snad mi to pomuze.. dekuji za pomoc ![]()
Ahoj, lečím kondylomata, která se mi vracejí, a bylo mi doporučeno nechat se naočkovat gardasilem, že by to mělo pomoci. jsem objednaná na očkování, ale stále váhám - mám ještě pár maličkých kondylomat, tudíž mám virus v sobě, má očkování smysl? v různých diskuzích jsem četla, že očkování pomohlo, ale chtěla bych znáš další zkušenosti, pomohlo někomu na kondylomata očkování a má smysl se nechávat očkovat, když kondylomata mám?