GDPR vs. školní akce

1310
12.6.18 13:30

GDPR vs. školní akce

Dobrý den,

můžu já, jakožto fyzická osoba, poslat rodičům odkaz na úschovnu fotek, kam jsme vložili fotky ze školní akce? Škola toto prý udělat nemůže. Ve čtvrtek máme besídku, tak mě napadlo požádat rodiče o e-mailovou adresu - kdo chce poslat odkaz na příslušné stránky, ať mi ji poskytne. Není ale možné poslat rodičům obrázky čistě jen s jejich potomkem, protože se fotili po skupinkách, a navíc já ani nevím, kdo ke komu přesně patří (cca 80 dětí). Je možné rodičům, kteří o to mají zájem, něco takového poslat (odkaz), aniž bych se já dopustila nějakého porušení zákona? Děkuji za věcnou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
999
12.6.18 13:39

Já ti nevím, co ty jako fyzická osoba, ale na posledním rodičáku cca před 14 dny jsme podepisování souhlas s gdpr, byly tam vyjmenované akce ( asi na A4 oboustranně) co škola smí, a fotografování a zveřejňování akci školy tam bylo…rodiče podepsali buď ze souhlasí ze vším, nebo zatrhli body se kterými nesouhlasí…

Byli tam teda fakt úžasné body typu vést evidenci satnich skříněk pod jménem dítěte…účast na soutěžích mimo školu s uvedením dítěte a pak zveřejněním toho ze se umistílo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.6.18 13:42
@radulaur píše:
Já ti nevím, co ty jako fyzická osoba, ale na posledním rodičáku cca před 14 dny jsme podepisování souhlas s gdpr, byly tam vyjmenované akce ( asi na A4 oboustranně) co škola smí, a fotografování a zveřejňování akci školy tam bylo…rodiče podepsali buď ze souhlasí ze vším, nebo zatrhli body se kterými nesouhlasí…Byli tam teda fakt úžasné body typu vést evidenci satnich skříněk pod jménem dítěte…účast na soutěžích mimo školu s uvedením dítěte a pak zveřejněním toho ze se umistílo…

Jj, my to stejne a jeste kazda vec omleta stokrat dokola, ze muzou fotky delat, zverejnovat, archivovat, mnozit :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
12.6.18 13:44

@radulaur To my taky. Vetsina rodičů nemela problem, asi 4 ano. A ted je otazka, jestli muzu poslat zajemcum odkaz presto, ze by tam mohly byt deti tech 4 (nevim, jestli jsou)? Logicky mi vyplyva, ze ne, ale to teda dalsich nekolik desitek bude kvuli tomu ochuzeno, ac by fotky chteli? Nejspis ano… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
12.6.18 13:48

Fakt Absurdistan. Clovek snad nefoti ty deti nahé nebo co. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.6.18 14:00
@robinka píše:
@radulaur To my taky. Vetsina rodičů nemela problem, asi 4 ano. A ted je otazka, jestli muzu poslat zajemcum odkaz presto, ze by tam mohly byt deti tech 4 (nevim, jestli jsou)? Logicky mi vyplyva, ze ne, ale to teda dalsich nekolik desitek bude kvuli tomu ochuzeno, ac by fotky chteli? Nejspis ano… :roll:

Spíš bys asi ty fotky s těmi 4 dětmi měla vynechat no. Resp. pokud rodiče nesouhlasí ani s pořízením fotografií, tak bys byla věž problémů. Soukromé bych se do toho ale nepostřehla radši :think:

• Citovat
  • Upravit
7478
12.6.18 14:09

Možností je, aby by na těchto akcích bylo upozornění na ceduli, ve smyslu, že vcházíte do prostor, kde mohou a budou pořizovány fotografie z akcí a mohou být použity za tím a tím účelem. Pokud s tímto nesouhlasíte, prosíme, opusťte prostor. Tímto je souhlas vyřešen.

Jinak můj pouze osobní názor je ten, že jako fyzická osoba tímto nezpracováváš osobní údaje. Pokud jsou fotky pod zaheslovaným přístupem, tak je nezveřejňuješ a nepořebuješ tedy ničí souhlas s umístěním. Není to předmět tvého podnikání, nepožíváš je za účelem prezentace, reklamy…otázka je, jestli ti stojí za to, se s někým případně dohadovat, i když budeš v právu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
12.6.18 14:29

Důležité také je, že ty děti nebudou na fotkách jmenovitě označeny. Takže za mě myslím, že je to v pohodě. Větší problém můžou mít s tím, že Vám předají svůj email :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová