Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, jsem totální začátečník v oblasti manikúry, když nepočítám klasické domácí pilování a lakování. Ráda si lakuju nehty, ale asi to všechny znáte, že doma díky domácím pracím a při létání kolem dětí moc dlouho nevydrží ani ten sebekvalitnější lak. S gelovými nehty se necítim dobře, vadí mi to na nehtech, vadí mi ta tlustá vrstva gelu a i to, že jsou díky tomu vidět hodně brzo odrosty. Taky mě nebaví kvůli tomu někam jezdit, ale s gelem bych asi pracovat neuměla. Hodně mě zaujal gel-lak. Přemýšlím, že bych si ho doma dělala a myslim, že to bych v klidu zvládla.
A tak prosím o rady, jak s ním pracovat. Ve změti všech výrobků se prostě nevyznám, potřebovala bych vypsat co všechno na to budu potřebovat a na kolik (samozřejmě odhadem) mě vyjde celá sada včetně lampy.
Neprodává se třeba sada pro začátečníky, kde by bylo všechno, třeba jen bez lampy?
Díky za rady a budu ráda, když se někdo přidá. ![]()
No a pak postup
Ten bych potřebovala jak pro blbce ![]()
no.. tak to jsme na tom stejne
tp jsme zvedava kdo poradi a jak to je.. taky bych do toho sla.. ![]()
gelove jsem mela jednou, na svadbu a desne m to vadilo, ale mozna jen byly blbe udelany nevim…
ha tak taky čekám co kdo odpoví, taky bych to chtěla. já tedy miluji lakování. Mám sady laků od O.P.I. a miluji pořád pěkný nehty-nemám nějak dlouhý, ale snažím se mít pořád nalakované, pěkné. Gel mi nevadí, měla jsem ho několik let, ale před dítětem, teď mě ubíjelo to někam jezdit, čekat…takže jsem je sundala. taky by mě to zajímalo. já tedy pochopila to, že se tak jako tak musí nanést nějaká vrstva gelu.
jedna vrstva gelu podkladového-zapéct, na to gel lak a na to další vrstva gelu a zapéct?ale nejsem si jistá jestli to chápu dobře štve mě, že stejně je tam ten gel - i když slabší vrstva, tak jsem od toho raději opustila a dál obden lakuji
ja jsem kamaradku manikerku presvedcila at to koupi, protoze se mi to taky libilo, gelovky jsem sundala kvuli malymu. musi na to byt uv lampa a jeden pokladovy gel, pak treba bily na spicky a pak ten konecny, vse se musi zapect, prvni koupila nejaky levnejsi gely a odlitalo mi to, tedka prej ma uz super gely a drzi to ty 3 tydny. jeste jsem to nevyzkouselo ,protoze mi slezl nehet ,ale ted uz muzu. nevim jak je to s tim delanim doma, ona byla na nejakym kurzu, ale ty gel laky aspon ty dobry jsou dost drahy.
Jo to jo, vrstev je tam víc, ale hodně tenké, což se mi líbí. Co si pamatuju když jsem měla gelovky (asi měsíc
) tak tam byla sakra velká vrstva ![]()
Jsem ráda, že se někdo přidal
, teď ještě aby přišel někdo fundovaný a poradil nám ![]()
Já taky miluju lakování, teď právě ujíždim na rudém laku na kratších nehtech
Ale štve mě, že to vydrží dva dny ![]()
Mišmiš píše:
ha tak taky čekám co kdo odpoví, taky bych to chtěla. já tedy miluji lakování. Mám sady laků od O.P.I. a miluji pořád pěkný nehty-nemám nějak dlouhý, ale snažím se mít pořád nalakované, pěkné. Gel mi nevadí, měla jsem ho několik let, ale před dítětem, teď mě ubíjelo to někam jezdit, čekat…takže jsem je sundala. taky by mě to zajímalo. já tedy pochopila to, že se tak jako tak musí nanést nějaká vrstva gelu.
jedna vrstva gelu podkladového-zapéct, na to gel lak a na to další vrstva gelu a zapéct?ale nejsem si jistá jestli to chápu dobře štve mě, že stejně je tam ten gel - i když slabší vrstva, tak jsem od toho raději opustila a dál obden lakuji
Já přesně nevím, jak se tohle dělá, pracovala jsem jen s klasickým gelem, a to už je docela pár pátků zpět. Doma se to dá dělat jako všechno, ale může se stát, že bez zkušeností ti to půjde špatně, případně nebude držet. Pak se to mine účinkem a vyhodíš zbytečně peníze… ![]()
Když mě přijde, že tady se toho nedá moc zkazit, možná jsem naivní
U klasického gelu jde ten gel nanést nerovnoměrně, nebo moc silná vrstva. Ale tady je jen důležité nehty opilovat leštičkou? Jestli to říkám dobře, pak nanést nějaké ty tenké vrstvy a nedotknout se u toho kůže kolem, ještě jsem někdě četla, že po vytvrzení pod lampou, se musí nějakým oným setřít výpotek toho gelu, či co a až pak nanášet další vrstvu. No to jsou přesně věci, co bych potřebovala, aby mi tu někdo od A do Z napsal.
Stylem - uděláš jako první tohle, pak vezmeš totok , naneseš to tak a tak, pak dáš do pece (kolik sekund-minut? ) , pak naneseš hentok atd. ![]()
Ne obecný postup, ale krok po kroku včetně názvu přípravku v ten daný krok. Rady na co si dát bacha apod.
Budu tááák vděčná ![]()
KPKristy píše:
Já přesně nevím, jak se tohle dělá, pracovala jsem jen s klasickým gelem, a to už je docela pár pátků zpět. Doma se to dá dělat jako všechno, ale může se stát, že bez zkušeností ti to půjde špatně, případně nebude držet. Pak se to mine účinkem a vyhodíš zbytečně peníze…
![]()
Já chápu, co chceš, bohužel neporadím. S tímto zkušenosti nemám…
já taky chápu co chceš protože chci to samé:-) + bych prosila odkazy na kvalitní laky a pece
![]()
se obávám jestli se dočkáme
Ahoj, zaujal mě název diskuze, tak jsem nakoukla
Bohužel ani já tuto techniku neznám, ale už si dělám x let gelové nehty doma sama. Na žádném kurzu jsem nebyla, byla jsem jednou na modeláži a říkala jsem si, že to zvládnu i sama
Tak ona ta vrstva nemusí být extrémně silná, záleží asi spíš na kvalitě gelu. A existují právě gely jednofázové nebo vícefázové. A ty vícefázové mi připomínají právě tu vaši techniku. Nehet se zpiluje po celé ploše (lépe díky tomu drží lepidlo s umělým nehtem-tipem). Tip se zkrátí, opět celý zpiluje, aby „splynul“ s vlastním nehtem, nanese se gel, dá vytvrdit do pícky, setře se výpotek, nanese se další vrstva,… Pro mě je tedy jednodušší a rychlejší používat jednofázový gel
I tak to zabere spoustu času, ačkoliv je to naštěstí jednou za měsíc, ale co mám malou, tak je ten čas nějak vzácnější ![]()
No je fakt, že nehtařky asi neporadí, přijdou tak o kšeft ![]()
Mišmiš píše:
já taky chápu co chceš protože chci to samé:-) + bych prosila odkazy na kvalitní laky a pece![]()
se obávám jestli se dočkáme
Když už si tu tak povídám sama pro sebe, našla jsem na Omlazení.cz tohle:
Dobrý den,chtěla bych reagovat na Váš dotaz. Pracuji s CND Shelack, tato u nás novinka je už zhruba rok stará v USA. Jedná se o hybridní speciální gel, který po vytvrzení v UV lampě 36W je úžasně lesklý a trvanlivý a okmžitě suchý. Tato metoda je vhodná pro klientky, které preferují manikůru a nechtějí si nehty potahovat UV gelem. Nepoužívají se žádné specielní podkladové tekujtiny, takže se přírodní nehet vůbec nenarušuje, pouze se provede ošeření jako při manikůře s tím, že se nepoužívají žádné gelové změkčovače a následně se nehtová plotýnka očistí 99% isoprpylalkoholem (tedy kvalitním čističem nehtů). Aplikuje base coat, vytvrdí se 1O sec. následuje vrstava barevného Shelaku, 2min, potom druhá 2min, a ukončí top coat 2min. Setře se výpotek čističem a máte nádherné, suché, lesklé nehtíky minimálně na 14 bez škrábanců a oděrků. Odstraní se přiložením fólie s namočeným čistým acetonem, takže působí pouze na povrchu Shelaku a po 1O minutách stáhnete zbylý Shelak i s fólií, jako byste si je odlakovala. Nehty nejsou vůbec porušené, naopak, zpevní se přírodní nehty, nejsou zažloutlé, jdou vyleštit, cokoliv a…prostě skvělá manikůra do 30 minut. / Odstraňovačem bych to určitě nedělala, pozn, k diskuzi, je zbytečně dražší a efekt není až takový/ V současné době nejde CND u nás koupit mám je z USA, nebo také v Německu a Rakouzsku. Od Března by měl být Shelak v prodeji na modeláži. Chystám se otestovat jiné varianty od jiných značek, jsou levnějsí. ale můžou být také skvělou alternativou.
me by klidne stacil kontak na nekoho kdo to dela
me to stejne nebavi… ![]()