Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky..a do jakého CAR chodíš? Je divné,že vám genetiku ještě nedělali. Zkus se na to zeptat a když nevyhoví změnila bych CAR. My ted přešli z Brna do Zlína a je to uplně o něčem jiném… Hned při první návštěvě nám naplánovali všechna vyšetření,ještě ten den vzali krev na genetiku…nikdo na nic nečekal.
Ahoj.Podle me je dobre absolvovat genetiku.Pricina neplodnosti muze byt v souvislosti s radou nemoci jako je cysticka fibroza,pritomnost trombofilnich mutaci atd.Ohledne PGD,tak se myslim vysetruje pritomnost trizomii,nebo jiz konkreniho onemocneni.
Na základě čeho vám doporučili PGD, když ta se dělá právě až pokud se nějaké genetické onemocnění zjistí?
Než doporučovat nějaká konkrétní vyšetření bez znalosti vašeho zdravotního stavu - změň CAR ![]()
zakladatelko kam chodis do caru? nam udelali veskere vysetreni hned na poprve a bez reci.mne udelali hormonalni profil imuno vysetreni ultrazvuky genetiku manzel genetika a spermio.a na genetiku mas urcite narok zkus se zeptat u vas v caru pokud ti nevyhovijou zmen car.
Ahoj, dovolím si vstoupit do diskuze.
I já řeším podobný problém. Mám za sebou 5× IVF ( 3× ET a 2× KET ). Více méně jsem vše podstoupila v Iscare a na poslední pokus jsem jela do Heliosu. Máme hotovou kompletní imunologii, hystereskopii, laparo, spermioram ..... Vše O.K. . Jediné co nemám je naše genetika. Nikde v CARu mi ji nenabídli a já ( blbá ) se po ní neptala. Naposledy v Heliosu jsem si nechala udělat genetiku embria - vše O.K. Předpokládala jsem, že pokud je PGD v pořádnu, značí to, že i já a manžel jsme O.K. Jak to teyd je ???? Chybějící genetika mi teď brání ve schválení lázní - je mi 36 a podmínkou pro schválení je genetika obou partnerů.
urcite bych si byt tebou u tu genetiku rekla ja si myslim ze to je vyborna vec a hlavne dulezita a taky si myslim ze vzhledem co mas vse za sebou tak bych na te genetice trvala
nemám problém si genetiku udělat - koneckonců je to v mém zájmu, ale spíš mě udivuje, že mě na ni nikdo neposlat už dávno ...... ![]()
to jo to mas pravdu ze ti to nikdo nenabidl .ja do heliosu prave chodila a udelali nam tam tenkrat veskere vysetreni a to hormonalni profil imuno ultrazvuky genetiku moji i manzelovo a manzel spermio vse ok kromne u mne zjistili anovulak,ale odesla jsem od tam protoze se mi nelibilo jednani doktora a celkem jsem tenkrat stoho byla pav,chtela jsem jit na inseminaci a on mi rekl ze stym mim anuvolakem to nema cenu ze jedine ivf jinak dite nebudu.a proste iui mi zamitl a tlacil me hned do ivf tak jsem zmenila car a je to ok tedka mne ceka 2 inseminace.
Ahoj,
můžu se zeptat, co se v rámci té genetiky vyšetřuje?
Ohl. cystické fibrozy nic nevím, pojem trombofilní mutace jsem od lékaře zaslechla několikrát, možná to vyšetření mám, jak se to značí?
Mám z prvního CARu jen výpis z dokumentace, kde je spousta zkratek…
Taky by mě zajímalo, jak to tedy je s PGD embryí, jestli je tím ta genetika partnerů vyřešena… škoda, že nikdo k tomu nenepsal.
Dělali nám PGD kvůli několika neúspěchům, kvůli ničemu jinému.
Původní zakladatelka.
Ahoj můžete mi prosím poradit už půl roku se pokouším zjistit genetické vzšetření mého syna a pořád mi nejsou schopni odpovědět.Pořád mi říkají že mám vydržet že to za chvilku bude jenomže nic.Žádné genetické výsledky mi nedošli.Poprvé mi řekli že se ta krev stratila,potom mi řekly že ji našli že se na výsledkách pracuje ,že mám být trpělivá,jenomže už je to dlouho už je mému synovy 19 měsíců a bez genetického vyšetření nemůžeme podstoupit další vyšetření.
![]()
Nevím jak je to u dětí…z jakého důvodu genetiku děláte,ale my na výsledky čekali 2 měsíce. A to se nám ještě omlouvali že to trvalo.
Ahoj holky, já dostala doporučení na genetické vyšetření od svého gynekologa a byli jsme i s manželem v dětské nemocnici. Myslím, že stačí s lékařem promluvit a není problém. Byli tam moc ochotní, ale na výsledky se čeká cca 2 měsíce.
Do soukromých klinik bych moc nešla, jde jim spíš o peníze, než o zjištění problému. Hodně štěstí a ať jsou výsledky v pořádku:) Market
Ahoj,
prosím o radu.
Kde v Brně můžu jít na genetické vyšetření v souvislosti s neplodností?
V čem to vůbec spočívá?
Mám za sebou několik neúspěšných IVF, v CARu nic neříkají, tak začínám jednat na vlastní pěst. Už jsem se objednala na endokrinologii, reprodukční imunologii.
Má smysl ještě vyšetřovat genetiku, když si necháváme vyšetřovat embrya - PGD?
Souvislost těchto dvou mi není jasná.
Díky.
PS: Když ne Brno, tak i jinde, ale to nejlepší