Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
mám se objednat do Ústí na genetiku. Chtěla jsem se Vás zeptat jaké máte zkušenosti s genetikou v Ústí.
Mám tam jít proto, že jsem ted dvakrát prošla chřipkou a angínou
jsem těhotná 11tt.
Díky moc za vaše odpovědi
Jarča
Milá Jarčo,
na genetice jsem byla v Ústí v prosinci a nemůžu si stěžovat. Ujal se nás primář, MUDr. Kofer a byl velmi milý a všechno nám vysvětlil. Byl to jen vstupní pohovor, kde se zkoumaly vývojové vady v rodině ( my měli rozštěp patra) a pan doktor si krásně prohlédl manželův chrup
z čehož zjistil, že předpoklady k rozštěpu tam nejsou.V rámci genetiky jsme kromě tripple testu ( ten dělá normálně gynekolog) byli na důkladnějším vyšetření srdíčka, 3D ultrazvuku a ještě na fetální echokardiografii - vše v UL. Jsem z Teplic a stejně jsem chtěla v Ústí rodt, tak jsem byla ráda, že si mě tam proklepli. Mají větší zkušenosti a lepší UTZ.
Přeju hodně štěstí. Peťula a mimino 25+4tt
Ahoj!Nechci strašit,ale tohle tady proběhlo: https://www.emimino.cz/modules.php?…
![]()
Ahojky,jsem z CV a navštívila jsem genetiku v Ústí loni v červenci kuli pozitivnímu tripple testu (nevím jestli je to správně napsané
) byla jsem na odběru plodovky kuli rozštěpovým vadám, vyšlo mi pravděpodobnost, že víc jak 9 z 10, probrečela jsem víkend a nakonec to bylo vše v pořádku, dneska mám zdravou Kačenku a bylo fajn, že mi jí tam aspoň důkladně proklepli (3D UTZ, srdíčko i ta plodovka), měla jsem jistotu, že je Kačka zdravá. 3D UTZ a UTZ srdíčka jsme absolvovaly dvakrát, jednou když nám odebírali tu plodovku a pak ještě jako kontrola. Přístup byl dobrý nemusíš se bát. Ten příspěvek nade mnou je zbytečné strašení, které se vůbec netýká ani tvého problému ani genetiky v Ústí. Takže myslím, že to bude O.K. Přeji zdravé mimčo a uspokojivé výsledky. ![]()
Ahoj,jsem z Děčína a na genetice jsem vedená od minulého roku /indikace kvůli věku/.Čekali jsme miminko,ale před odběrem plodové vody na UTZ srdíčka zjistili,že miminko nežije.Musela jsem ho porodit,v Ústí se o mě moc hezky starali,byli sdílný s mým „neštěstím“.Po půl roce jsem otěhotněla znovu.Na genetice jsme byli domluveni,že se ve 13tt objenám na UTZ srdíčka a na další vyšetření.Už telefonický kontakat je příjemný,přístup lékařů též.Prošli jsme opět pohovorem,mám za sebou UTZ,amniocentézu a čekám na výsledky,pak ještě nějaké UTZ.
Závěr:primář,lékařky,sestřičky profesionální a sdílní.Jen někdy trochu čekání v čekárně,přeci jen se tam sjíždí více maminek.Ale to je to nejmenší,když víš,že jsi v dobrých rukou.
Přeji Ti šťastné těhotenství ,neboj vše dobře dopadne.
Dandule /19+2tt/
Ahoj. Četla jsem Tvuj příspevek. Prosím Tě mužeš mi napsat jak si dopadla s testama? Jdu na genetiku 16.9. take kuli věku a mam šíleny strach,ale je pravda že v rodině žadne postiženy nemame,ale stejnak mě to děsí.
Děkuju za odpověd Radka taky z DC. PA ![]()
ahoj taky jsem byla v Ustí na genetice nic to neni taky jsem se bála.Mě odebírali plodovou vodu akorát se připrav je tam strašně moc ženských a je to na celí dopoledne držim palce at ti to vyjde všechno v pořádku měj se Jana
Ahoj. Mám se taky objednat na genetiku do Ústí, ale dostala jsem od svého doktora jen telefonní číslo. Kde to v Ústí najdu? nebo až tam zavolám, tak mi další podrobnosti řeknou do telefonu? ani mi doktor neříkal, že bych tam měla být s manželem…
Díky A.
Ahoj, genetika je normálně v Masarykově nemocnici, manžel s tebou být může, ale myslím, že to není podmínka. Nicméně já tam partnera neměla, tak jsem na otázky ohledně jeho rodiny musela odpovídat já.
Díky. Tak to já si ho tam raději vezmu sebou, a´t si na rodinnou anamnézu odpoví sám ![]()
Co to jako má být? Nějak nechápu souvislost, kdy se někdo zeptá na zkušenosti s ústeckou genetikou a Ty mu odpovíš odkazem na vystrašenou nastávající matku.. To jako že na genetice nejsou dobří lékaři, protože to chudince nevysvětlili? Ona nemá pusu, aby se zeptala na všechno, co jí není jasné?
Ahoj holky, na genetiku do UL jdu zítra kvůli věku 39 a dvojčátkům mo-bi, tak jsem zvědavá jak to vše proběhne. Jsem 19tt.
Takže dneska vše v pohodě, na plodovku nejdu, jen se to chce obrnit časem, přišli jsme tam v 8h a odcházeli v 15h. a to jsem si v 10h říkala, že to docela s časem jde. Jsou tam moc příjemné mladé paní doktorky a vše vysvětlí! Jenže nás s dvěma princeznami si nechali nakonec! Snad tenhle příspěvek někomu pomůže od stresování!