Jméno geniální Čecha s kterým si věda láme hlavu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nějak nechápu, co je na mém příspěvku netaktního
Označovat jej za kravinu. A k tomu nepochopení: Sami neurochirurgové vysvětlovali, že lege artis oslovují jménem i pacienty ve stavech nevratného poškození mozku, protože i v těchto stavech, kdy je např. poškozen mozkový kmen, pacient je na řízené plicní ventilaci, nemá již ani polykací reflex a nereagují zorničky, má určité reakce, které věda dosud neumí vysvětlit a protože není mozek prozkoumán více než z 10% (je to informace z letošního roku, kdy se to naší rodiny týkalo), není možné spolehlivě vyvrátit, že se pacient nachází ve stavu, kdy vnímá po svém, ale nemá již nad svým tělem moc a stav spěje ke svému konci, což bývá nejčastěji po čase oběhové selhání. Přestože jsem zažila výše popsaný stav, nenastala mozková smrt a kdykoliv jsem přišla, reagoval mírným zmáčknutím mé ruky, skrčením nohy, mračením.. Vedla jsem s lékaři dlouhé debaty o existenci duše. Nikdo z nich nechtěl odpovědět na otázku, co přesně pacient v tomto stavu vnímá, protože neexistuje možnost, jak to zjistit a jak určité reakce vysvětlit. Proto se do poslední chvíle provádí bazální stimulace, pouští se hudba, podporuje se přítomnost rodiny. Takových případů jsou plné následné intenzivní péče. Hluboce se mne dotýká, když někdo naprosto neznalý reaguje na příspěvek někoho, kdo to prožil, že je to kravina a chová se, jako by byl první, kdo mozek dokonale prozkoumal. Opakuji, že to, co dnes medicína o mozku ví, není vyčerpané téma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev píše:
Byť je mozek fascinující orgán, tahle obecná pravda je dávno vyvrácená - mozek je kompletně popsán a lékařská věda přesně ví, k čemu která část slouží
Tak to rozhodne neni pravda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba píše:
Tak to rozhodne neni pravda
Jo, uznávám, moje chyba
Spíš jsem jenom chtěla napsat, že nemáme v hlavě 90% hmoty, která leží ladem a nic nedělá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit