Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak nevím holky, jestli mám doma opožděného chudáčka, protože v 7 měsících sám nesedí, nestoupá s, nejí rajskou..
Mám okolo spousty matek podobně starých dětí..bombardují facebook fotkama jak děti stojí (samozřejmě je drží, ale píší jak jim to strašně jde),druhá napíše že malá sedí už od 4 měsíců,(ale lézt ještě neumí a pořádně pást začala až teď (8m)).. Tak já nevím kolem mně samé ultra rychlé děti a ten můj ubožáček je jen podle tabulek.
. Máte kolem sebe taky matky co se předhánějí a soutěží? Mně to totiž vůůbec ale vůůbec nebaví..
Já ani ne, jen jedna, která za každým zakuckáním slyší slovo už skoro od porodnice. Jinak se mnou nikdo nesoupeřil, bo moje dítě se vyvíjelo celkem rychle. Což už samozřejmě neplatí, je mu 21 měsíců a do nočníku si strká leda hračky a říká jen slabiky (ale na každou věc má jinou!)
A to by si někdo jenom zkusil říct o něm, že je pozadu
![]()
A počkej, co tě čeká ve školce - ten čte, támhleta píše atd. A já si pořád naivně myslela, že od toho je škola.
Jinými slovy bys ráda slyšela, jak ty jsi ta normální a všechny okolo pitomé nány, co dětem ničí zdraví a vytahují se.
@ivašot. píše:
A počkej, co tě čeká ve školce - ten čte, támhleta píše atd. A já si pořád naivně myslela, že od toho je škola.
S tím se smiř, takových matek ještě potkáš.
Mojí sousedky dítě v roce div násobilku nepočítalo a v sedmi měsících „chodilo“ samo po schodech nahoru a dolů, ani hlídat ho nemusela
, matky nazýváme olympioničky a nesmíš je brát vážně. ![]()
@hanka.br. píše:
Jinými slovy bys ráda slyšela, jak ty jsi ta normální a všechny okolo pitomé nány, co dětem ničí zdraví a vytahují se.
Néé já VIM že já to dělám správně a jsem normální, to slyšet nepotřebuju..zajímá mně jestli jsou všechny ženštiny takové.. ![]()
@ncc1701 jé vy už máte malou
opožděně gratulace
@Leniczka23 nemám okolo sebe moc stejně starýchj dětí s kterými by mohlo být to mé porovnáváno, občas se sice někdo snaží ale jsem na pohled celkem nepříjemná osoba takže si moc lidí nedovolí
![]()
@Vermion píše:
Klííííd…![]()
Já vim, beru to s nadsázkou, ale občas mně vytočej a dala bych jim takovej morál že to nezažily.. ![]()
@anickadomnik píše:
@ncc1701 jé vy už máte malou![]()
![]()
opožděně gratulace@Leniczka23 nemám okolo sebe moc stejně starýchj dětí s kterými by mohlo být to mé porovnáváno, občas se sice někdo snaží ale jsem na pohled celkem nepříjemná osoba takže si moc lidí nedovolí
![]()
![]()
Děkuji ![]()
@Leniczka23 píše:
Tak nevím holky, jestli mám doma opožděného chudáčka, protože v 7 měsících sám nesedí, nestoupá s, nejí rajskou..Mám okolo spousty matek podobně starých dětí..bombardují facebook fotkama jak děti stojí (samozřejmě je drží, ale píší jak jim to strašně jde),druhá napíše že malá sedí už od 4 měsíců,(ale lézt ještě neumí a pořádně pást začala až teď (8m)).. Tak já nevím kolem mně samé ultra rychlé děti a ten můj ubožáček je jen podle tabulek.
. Máte kolem sebe taky matky co se předhánějí a soutěží? Mně to totiž vůůbec ale vůůbec nebaví..
já mám takovou kolegyni
a ještě tak obden na FB píše, jak je vděčná, za to co má a jak je nejštatnějsí bytost ve vesmíru a největší blaho, které ji mohlo potkat je být matkou… blablabla…
jako ano, v podstatě má pravdu, ale psát to denně je fakt na hlavu
jednu dobu mě s tím pěkně s.rala, ale přešlo to a teď se bavím ![]()
@Leniczka23 píše:
Já vim, beru to s nadsázkou, ale občas mně vytočej a dala bych jim takovej morál že to nezažily..
vykašli se na ně. Ony o morál nestojí a budeš v jejich očích za nánu. Žij si svůj život a raduj se z pokroků svého dítěte.
Btw., to mé si samo sedlo skoro v roce.
zato od 8m obcházel nábytek.