Geniální děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5826
12.6.14 22:31
@ivana-domca píše:
Ne nemám, jen naše sousedka má skoro stejně staré dítě a jak je hodné. Za to já mám doma neřízenou střelu, která v roce chodí, leze do výšek a má 10 zubů. Jak já bych se sousedkou měnila :?

Nápodobně ;) Jak já závidím matkám, kterým děti v 15 mésících sotva chodí. ta moje neřízená střela totiž chodí od 9 a běhá od 10 měsíců. A fakt to není chlubení ;) jak já vzpomínám na synáčka, když byl miminko, první nesmělé krůčky udělal ve 12 měsících, nikam nelezl, hezky si hačnul a hrál si na dece. S malou máme doma denně letecký den, všechno vytahá, rozháže, leze do výšek, že to ani nechápu, jak se tam může vyškrábat :zed: atd… Ono není fakt moc co závidět, mít zrychlené dítě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
@Leniczka23 píše: :palec: ty seš dobrá :mrgreen: :mrgreen:

Nee, já jsem ta, co se jí ta motorická genialita vrátila - kluk sice na roce lezl po stromech, holka to samé, ale teď jsou mu dva a půl, všechny ostatní děti kolem nás zpívají, tančí a recitují básničky.. A on má akorát mama, tata, auto, NE.. A tím to hasne a obávám se, že tak do puberty, než bude muset začít balit holky, mu tato zásoba vystačí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822

Každé dítě je jiné, můj kluk je nadprůměrně inteligentní, dokonce i ve školce říkali, že by se stím mělo něco dělat, rozvíjet atd. /je mu 3,5/. Známe abecedu, čísla, počítáme do 10ti, mluvil ve větách od roku. No a každej má něco, plínu měl přesně do tří a nic s ním nehlo. Holka necelé 2, sedí od 6ti měsíců a od 10ti sama chodí, mluví též od roka ve větách, pusu nezavře od rána do večera. Každej obdivuje. Já děti nedriluju, je to vše čistě na nich, nejsem žádná hrrr matka, ale ani žádná pasivita u nás není. Nikomu se nechlubím a hrooozně nesnáším matky co vynášejí do nebes svoje děti. Dětské hřiště je pro mě za trest. Jinak znám i takové matky typu „můj kluk je od roka bez plen a pak ji potkáte v marketu a koš plnej plen v akci“. Tak asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
12.6.14 22:33

@Angua Tak já psala výše, že kolem sebe takové matky nemám… jen mě něco takového napadlo. Nějaký článek nebo knížku každá z nás z dobré vůle přečetla - já např. Kiedroňovou, abych zjistila, že ta kniha je víceméně na nic… Někdo by se tím dál odpálkovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
12.6.14 22:35
@omites píše:
@Sluka hlavně je to časem fakt jedno, kdo kdy co udělal poprvé. U mého tříleťáka jsem teda neřešila se známýma, co mají stejně staré děti, kdy jako poprvé seděly, stály, chodily, ani nepamatuji. Řekla bych, že už tak rok a půl na to nepřišla řeč :D
TeĎ je v kurzu samostatné chození na záchod, noční plenky, L a R (Ř naštěstí ještě ne), a celkově výtvarné, sportovní, logické a kdovíjaké další dovednosti. A v 6 letech to taky bude všem šumák. To se zas bude vehementně řešit, kdo jde a kdo ne do školy. :mrgreen:
Jo a mimoškolní kroužky, to už začíná teď a počítám, že při vstupu na základku to bude gradovat.

Přesně tak - akorát mezitím na čtyřech či pěti budete řešit, kdo už umí číst a psát :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.6.14 22:35
@Sluka píše:
Přesně tak - akorát mezitím na čtyřech či pěti budete řešit, kdo už umí číst a psát :pankac:

ty jo, to se neřeší až v první třídě? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.6.14 22:37
@krtek7489 píše:
Nápodobně ;) Jak já závidím matkám, kterým děti v 15 mésících sotva chodí. ta moje neřízená střela totiž chodí od 9 a běhá od 10 měsíců. A fakt to není chlubení ;) jak já vzpomínám na synáčka, když byl miminko, první nesmělé krůčky udělal ve 12 měsících, nikam nelezl, hezky si hačnul a hrál si na dece. S malou máme doma denně letecký den, všechno vytahá, rozháže, leze do výšek, že to ani nechápu, jak se tam může vyškrábat :zed: atd… Ono není fakt moc co závidět, mít zrychlené dítě :?

souhlasím ;-) No jo, musíme vydržet, snad se časem trošku sklidní a nezmrzaci se do té doby :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
12.6.14 22:37
@ivana-domca píše:
se smejes, ale dneska si ze mě dělala dr. srandu na roční prohlidce, že musím mít pořád něco extra :roll: Jedno dítě si v roce sotva samo sedlo, ale bylo bez modřin a druhé lítá jak torpedo a je samá boule a modřina :zed:

My odmontovávali kliky z oken - jednoho krásného dne jsem juniora našla stát uprostřed otevřeného okna a dívat se do krajiny (v prvním patře nad betonem, podotýkám, že dvojokno staré vily, metr nad zemí, bylo původně zavřené na obě kličky) :zed: :zed: :zed: Zhruba na třičtvrtě roce jsem ho sundávala ze žebříku dva metry nad zemí, když zrovna přemýšlel, zda přeleze do větví stromu, nebo na tom žebříku zůstane..
Takže fakt vím naprosto přesně, o čem píšeš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
12.6.14 22:38
@omites píše:
ty jo, to se neřeší až v první třídě? 8o
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.6.14 22:39
@Sluka píše:
My odmontovávali kliky z oken - jednoho krásného dne jsem juniora našla stát uprostřed otevřeného okna a dívat se do krajiny (v prvním patře nad betonem, podotýkám, že dvojokno staré vily, metr nad zemí, bylo původně zavřené na obě kličky) :zed: :zed: :zed: Zhruba na třičtvrtě roce jsem ho sundávala ze žebříku dva metry nad zemí, když zrovna přemýšlel, zda přeleze do větví stromu, nebo na tom žebříku zůstane..
Takže fakt vím naprosto přesně, o čem píšeš :pankac:

uf tak to by mě asi kleplo 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.6.14 22:40

Já to mám spíš naopak, naše malá je hodně dopředu a vždycky radši mlčím, aby někdo neřekl, že se vytahuju… Chodíme od 8měs. a dnes ve 13měs.-umí 4slova, udelá 5 zvířátek, oznámí že se pokakala, u schodů počká a podá ruku, rozumí spoustě slovům atd..(a zase někdo může ríct, ze se vytahuju, ale prostě to umí..)
Ale u nás v tom vytahování a porovnávání vedou spíš babičky, než matky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
12.6.14 22:40

@Leniczka23
Já v 7m chodila, ve 3 letech četla psala a počítala… brácha chodil až v 1 roce a číst psát i počítat se naučil až ve škole.

Teďkom je to génius se samýma jedničkama a vyhranýma olympiádama bez jediné chvíle učení a ze mě je blbeček, který opakuje maturitu takže toliko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
12.6.14 22:41
@ivana-domca píše:
uf tak to by mě asi kleplo 8-o

Ale ne.. A srdeční zástava naštěstí není slyšet ani vidět, takže se dítě nelekne a nespadne..
Jako tuhle holka, když lítala kolem bazénu, a já marně vysvětlovala muži, ať ji nechá bejt, že když to nebude řešit, tak nespadne.. Tak ten.. TEN :cert: v jednu chvíli zařval POZOR tak silně a nečekaně, že i já leknutím s sebou trhla, a jen zírala, jak holka po zádech letí :cert: :cert: :cert: ještě, že na dně byla aspoň nějaká voda :zed: :zed: :zed:
Největší škody páchají rodiče svým strachem a panikou.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.6.14 22:42
@marpesakova píše:
@Leniczka23
Já v 7m chodila, ve 3 letech četla psala a počítala… brácha chodil až v 1 roce a číst psát i počítat se naučil až ve škole.Teďkom je to génius se samýma jedničkama a vyhranýma olympiádama bez jediné chvíle učení a ze mě je blbeček, který opakuje maturitu takže toliko :D
:lol: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.6.14 22:42
@avm3 píše:
@Angua Tak já psala výše, že kolem sebe takové matky nemám… jen mě něco takového napadlo. Nějaký článek nebo knížku každá z nás z dobré vůle přečetla - já např. Kiedroňovou, abych zjistila, že ta kniha je víceméně na nic… Někdo by se tím dál odpálkovat…

Já když už jsem se s někým takovým potkala, tak to byl typ, co by teda žádnou knihu rozhodně nečetl. Natož o vývoji dítěte - když její maminka a babička tohle s dítětem taky dělaly / tohle mu dávaly a všichni jsou šťastní, zdraví a perspektivní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí