Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Anonymní- bohužel genitální opar je opravdu silně nakažlivé virové onemocnění, takže mám strach, že teď na ten protokol bude lepší nechodit…
Dobrá zpráva je, že se to vyléčí antibiotiky cca. za 1 týden!
Ahoj ,já ho měla kdysi taky ,ale šlo se s tím na gindu né na kožní a brali se na to antibiotika čtrnáct dní a bolelo to jak
a když na to příšla moč při malé to bylo na omdlení musela jsem chodit do teplé sprchy .
koupit herpesin a mazat a mazat
jestli je to opar, tak zprvu svědí, pak bolí až pálí
je to stejná potvora jako opar na rtu a špatná zpráva je, že jakmile se jednou objeví, už se bude objevovat pořád
Mívala jsem opary na rtech, ale jako OPARY - přes půl rtu a tak.
Nikam jsem nechodila, protože to vypadalo fakt otřesně. Ani jsem nemohla mluvit, jíst.
Mě na to kožařka napsala Herpesin antibiotika (nebo virotika? Nevím) prostě tabletky. + mastičku Herpesin.
Myslím, že aspoň ty tabletky by ti mohl napsat, virus herpes jako virus herpes.
Každopádně je to svinstvo, tátova přítelkyně to měla a prý musela čůrat ve vaně, jak jí to bolelo.
Ano ono i na rtu je to herpes, ale každý je jiný typ..já osobně to neměla, ale kamarádka zrovna před týdnem ten genitální ![]()
Antibiotika se na to rozhodně nedávají, protože opar je virový a antibiotika léčí pouze bakteriální záněty! Antibiotika by to spíš „pohnojila“, protože by mohla vyvolat ještě kvasinkový zánět.
Mně se hodně osvědčilo máznout herpesinem - stejně jako na opar na rtu. Zabralo to rychle.
![]()
Nunun píše:
Antibiotika se na to rozhodně nedávají, protože opar je virový a antibiotika léčí pouze bakteriální záněty! Antibiotika by to spíš „pohnojila“, protože by mohla vyvolat ještě kvasinkový zánět.
Mně se hodně osvědčilo máznout herpesinem - stejně jako na opar na rtu. Zabralo to rychle.
Proto píšu virotika do závorky
v tomto se fakt nevyznám ![]()
Díky moc za odpovědi, já žádnou velkou bolest necítím, když tak jen trošku když se otřu papírem. Sem tam cítím jen takové zasvědění. Mám to u konečníku. Zprvu jsem myslele, že je to nějaká potnička, ale je to čtvrtý den a moc se to nezlepšilo. Mažu to tea- tree oilem. Zítra zajdu rozhodně ke kožní a ta mi řekne jak na tom jsem. Jen mám největší strach, že budu muset přerušit tu stimulaci.
Nunun- kamarádka to měla před týdnem a dostala antibiotika, takže já jsem jiného názoru, bohužel
Kdybych to neměla čerstvě z ruky, tak nic neříkám, ale ona chodí k nejvyhlášenějšímu gynekologovi v Podolí, takže myslím, že ví, co dělá ![]()
BettyB. píše:
Nunun- kamarádka to měla před týdnem a dostala antibiotika, takže já jsem jiného názoru, bohuželKdybych to neměla čerstvě z ruky, tak nic neříkám, ale ona chodí k nejvyhlášenějšímu gynekologovi v Podolí, takže myslím, že ví, co dělá
A nemá pásový opar? To je trošku něco jiného, pokud s nepletu.....
BettyB. píše:
Nunun- kamarádka to měla před týdnem a dostala antibiotika, takže já jsem jiného názoru, bohuželKdybych to neměla čerstvě z ruky, tak nic neříkám, ale ona chodí k nejvyhlášenějšímu gynekologovi v Podolí, takže myslím, že ví, co dělá
Tak možná doktor shledal, že kromě oparu by tam mohlo být i něco jiného, na opar jsou antibiotika holý nesmysl. Prostě antibiotika jsou na bakterie a herpes je virus. To ti potvrdí kdokoli se zdravotnockým vzděláním.
Může se ale stát, že se na sebe nabalí víc infekcí - např. bakteriální infekce oslabí vaginální lokální imunitu a snadno se pak vyrazí opar.
Anonymní píše:
brouzdala jsem po internetu a odpověď jsem nenašla. Chci se zeptat na takovou nepříjemnou věc. Mám podezření, že se mi udělal genitální opar. Jsem na nervy. Podstupuju stimulační protokol a začátkem května bych měla jít na odběr vajíček. A teď mám děsný strach, že to všechno je v ....., že to může v něčem vadit a že budu muset vše přušit. Zítra jdu samozřejmě ke kožní a ta mi určitě řekne jak na tom jsem, ale já to do zítřka snad nervově nevydržím. Tak prosím někoho, kdo měl někdy takový problém o radu.
Anonymní píše:
Ničeho se neboj, já měla stejný problém jako ty, opar se mi udělal začátkem stimulace a při odběru už byl jen stroupek a ničemu to nevadilo, dokonce ho mám znovu a jsem v 7tt, dr. říkal, že mám dál mazat Herpesinem jak jsem zvyklá, že je to problém až u porodu, kdy je riziko, že se nakazí dítě…Anonymní píše:
brouzdala jsem po internetu a odpověď jsem nenašla. Chci se zeptat na takovou nepříjemnou věc. Mám podezření, že se mi udělal genitální opar. Jsem na nervy. Podstupuju stimulační protokol a začátkem května bych měla jít na odběr vajíček. A teď mám děsný strach, že to všechno je v ....., že to může v něčem vadit a že budu muset vše přušit. Zítra jdu samozřejmě ke kožní a ta mi určitě řekne jak na tom jsem, ale já to do zítřka snad nervově nevydržím. Tak prosím někoho, kdo měl někdy takový problém o radu.
Díky moc za uklidnění. Dneska jsem byla u doktorky a ta mi řekla, že to na herpes nevypadá
. Spíš nějaké podráždění. Dala mi nějakou mastičku. Tak doufám, že už bude vše o.k.
A moc gratuluju k těhotenství
, snad se i my dočkáme. Je to druhý pokus po prvním nezdrařeném ivf.