Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravim vsechny,
mate nekdo zkusenost s imunologickou lecbou pred IVF? Dneska mi potvrdily druhe vysledky, ze mam pozitivni vsechny protilatky (spermie, vajicka, obaly zarodku), pani imunolozka mluvila o lecbe 6-8 tydnu pred IVF, zajimala by mne osobni zkusenost - opravdu to trva jen 6-8 tydnu? jak potom zjistuji zda je lecba uspesna? a jak jste se behem lecby citily? diky moc za rady ![]()
ahoj kači, je to týden, co jsem se začala o imunologické vyšetření zajímat, tak jsem ráda, žes otevřela tuto diskuzi a snad se dozvím mnohem více. Já mám za sebou bohužel tři neúspěšné IVF, poslední teď v dubnu, stále to není strávené, mi dává naději imunologické vyšetření. Tobě to dělali kde? Jsou v ČR snad jen tři pracoviště. A žádanku ti vypsal CAR nebo gyn.? A do kterého CARu chodíš? Díky za jakoukoliv informaci.
měla jsem alergii na sperma a embryonální obal…měla jsem léčbu 3 měsíce - prednison + kondomstyk a po třech měsících proběhl transfér jednoho embrya, ze kterého máme jednovaječný dvojčata…takže léčba úspěšná. cítila jsem se při ní dobře, prednison na mě neměl žádný negativní účinky, jen samozřejmě ta doba třech měsíců, kdy se „nic“ nedělo byla strašná, ale stálo to za to! před tím jsem absolvovala 5 nezdařených pokusů a po pěti letech konečně toto
tak hodně štěstí
![]()
Bin, to se tak dobře čte. Určitě budu trvat na imuno vyšetření, abych měla jistotu, jestli je problém tady nebo jinde nebo jen smůla…
Ahoj Kaci,
chodim k Apolinari a poslala me pani doktorka z CARu hned po prvnim neuspesnem IVF. Mam autoimunitni onemocneni stitne zlazy a na zaklade toho me objednali na konzultaci s MuDr. Malickovou, ktera s nimi spolupracuje. Prvni odbery vysly divoky a pani doktorka me poslala na kontrolni, ze pry se ji to nezda… ale dneska mi do telefonu rekla, ze ty kontrolni vysly plus minus desetina stejne a pozvala si me na konzultaci ohledne toho jak se bude postupovat s lecbou… Uz minule mi vysvetlila, ze v tomhle pripade by slo o imunosupresiva plus injekce na redeni krve az do pripadnyho tehotenstvi… tak jsem zvedava co se dozvim pristi tyden…
Kacka 79 píše:
Bin, to se tak dobře čte. Určitě budu trvat na imuno vyšetření, abych měla jistotu, jestli je problém tady nebo jinde nebo jen smůla…
já na něm taky trvala i když můj gynekolog nechtěl napsat doporučení…vydupala jsem si ho a ejhle…problém tam byl, problém se vyřešil a zadařilo se.
jinak prednison jsem brala do 15tt a na imunologii jsem byla 2× během těhu na kontrolních testech…
Bin píše:
měla jsem alergii na sperma a embryonální obal…měla jsem léčbu 3 měsíce - prednison + kondomstyk a po třech měsících proběhl transfér jednoho embrya, ze kterého máme jednovaječný dvojčata…takže léčba úspěšná. cítila jsem se při ní dobře, prednison na mě neměl žádný negativní účinky, jen samozřejmě ta doba třech měsíců, kdy se „nic“ nedělo byla strašná, ale stálo to za to! před tím jsem absolvovala 5 nezdařených pokusů a po pěti letech konečně tototak hodně štěstí
![]()
dvojcatka by byla super ![]()
takze tri mesice? no me se prave tech 6 tydnu zdalo celkem malo na to ze mluvila o osklivejch hodnotach protilatek
ale tak aspon se muzu pripravit, CAR ma leto zavreno, takze pripadne az podzim…
po prednisonu ti teda nic nebylo? nasla jsem nejakou diskuzi a tam lidi mluvili o velkym pribirani na vaze a podobnejch chutovkach…
U nás by teoreticky jiný problém neměl být, nemám ani jeden vejcovod po dvou přirozených mimoděložních těhotenstvích a vůbec je nezarazilo že se ani druhý pokus nezdařil… Já nejsem lékař, abych si navrhovala vyšetření a léčbu. Jsem nazlobená! Já chodím do Fertimedu Polanka.
kacenice píše:Bin píše:dvojcatka by byla super
měla jsem alergii na sperma a embryonální obal…měla jsem léčbu 3 měsíce - prednison + kondomstyk a po třech měsících proběhl transfér jednoho embrya, ze kterého máme jednovaječný dvojčata…takže léčba úspěšná. cítila jsem se při ní dobře, prednison na mě neměl žádný negativní účinky, jen samozřejmě ta doba třech měsíců, kdy se „nic“ nedělo byla strašná, ale stálo to za to! před tím jsem absolvovala 5 nezdařených pokusů a po pěti letech konečně tototak hodně štěstí
![]()
takze tri mesice? no me se prave tech 6 tydnu zdalo celkem malo na to ze mluvila o osklivejch hodnotach protilatekale tak aspon se muzu pripravit, CAR ma leto zavreno, takze pripadne az podzim…
po prednisonu ti teda nic nebylo? nasla jsem nejakou diskuzi a tam lidi mluvili o velkym pribirani na vaze a podobnejch chutovkach…
jsou lidi který berou obrovský dávky prednisonu a ty mají velký problémy, ale v tomhle případě se bere tak pididávka, že teda já nepociťovala nic. jo…jenom když jsem si vzala tenkrát první prášek, tak to bylo na rychlo před koncertem tří sester a nepřečetla si příbalovej leták…koncert jsme opustila v půli, páč mi po jednom velkým a jednom malým pivě bylo tak blbě, že jsem sotva stihla dorazit domů na záchod
takže alkohol neeee
ale jinak pohoda. já přibrala akorát po hormonech při IVF a musím říct, že s našima raubířkama mám 5kg podváhu…takže vzhůru do boje a ničeho se nebát! ![]()
nechápu, proč se tomu tak brání, když právě v imunitě může být problém? můj CAR prý taky nechce napsat žádanku…nevěřím, že ani po třetím neúspěchu. Dost se na to vyšetření upínám.
Kacka 79 píše:
urcite na tom trvej zvlast pokud jste si tim prosli trikrat neuspesne… ja jsem byla rozhodnuta si ho vydupat uz po prvnim neuspechu ale pani doktorka proti tomu nic nemela ![]()
brání se tomu proto, že je to hodně drahý a hlavně…CARy to řeší po 3 nevydařených pokusech…uznej, kdyby to řešili dřív, tak by přišli o dost peněz. od kámošky vím, že když byla v CARu v Motole…což není soukromý, tak tam imuno dělali před tím, než začali s prvníma IUI…u ní vůbec na IVF nedošlo, protože to odhalili prostě včas! ![]()
ono to zas tak drahý není, ale soukromý cary nemají potřebu to mít. Pro ně je nejdůležitější ivf jako zdroj peněz - bohužel ![]()
je mi jasné, že další pokusy budou stát balík… kdybych to věděla dřív…
No prijde mi to taky tak, Apolinar taky neni soukromy zarizeni, a jen jsem se zminila o tom imuno vysetreni hned me poslali… Verim ze to drahy je, celkem me prekvapilo ze me ho delali dvakrat protoze ty prvni hodnoty byly vysoky… ale holt ani po lecbe nemam sanci na uspech bez IVF, mame to v kombinaci s linejma vojackama ![]()