Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj petvit.to slyším prvně,že v brně je nějaká imuno.když jsem se zajímala,co je pro mě nejblíž,tak mi bylo řečeno,že musím do prahy-podolí,nebo na karlák,případně do plzně.byla jsem v podolí,tam mi potvrdili špatnou BI,nasadili léčbu a nakonec jsem děti úspěšně donosila.hodně štěstí přeji…
Ahoj holky, moc díky za podporu a info
Gammaray-v Brně je jen obyčejný imuno - ne reprodukční
a já bych právě rovnou to reprodukční, takže musím znovu pro žádanku,protože mám v ní napsaný Brno, což je mi k ničemu ![]()
Je hrozný,že člověk se furt musí doprošovat a tak vůbec…
petvit,děkuji za vysvětlení.mně dali žádanku hned teda na to reprodukční.tak se raději objednej tel.co nejdříve,v podolí byla čekačka 2 měsíce,u malíčkové tak 3 týdny.tak at pak dlouho nečekáš.
Grammary-už sem se objednala do Podolí a termín mám 11.11. akorát sem moc nepochopila - máme tam být na 8 hod na krev a vzít si nějaký číslo z košíku nebo co-snad budu první
, tak nevím, jak nás pak budou volat k dr. na konzultaci. To jdou všichni na odběry na tu 8 hod a podle čeho pak určí pořadí, když si máš náhodně vybrat číslo?
petvit,nevím jak je to tedka,ale snad je to pořád stejné.já jsem byla obj.na 8hod,jela jsem tam nočním vlakem,byla jsem tam už komem půl osmé a už tam sedělo plno lidí.vzala jsem si číslo ,normálně podle pořadí,jak jsme přicházeli.(těhotné mají přednost,tak se to dost protáhlo)nejdřív vám oboum vezmou krev,manžovi spermio a pak čekáš,až tě zavolá doktor k „výslechu“.jo,já jsem musela být nalačno,tak bacha…
petvit,ještě jsem si vzpom…vem si sebou všechny papíry a dokumentace,co máš ohledně těhu a ták…madár nám to nejdřív dost dlouho studoval,pak se dlouho divil
až pak začal mluvit.byli jsme u něj skoro hodinu ![]()
ty jo, tak to jste tam byli fakt hodně dlouho… Mám lékařskou zprávu z nemocnice teď po tom „porodu-potratu“ a vyšetření z genetiky, víc nic. Snad to všechno dobře dopadne, jsem z toho nervozni. Jestli se můžu zeptat, co vám zjistili za problém, psala jsi, že jsi měla taky potraty…díky
no my tam byli u něj dlouho protože jsem sebou měla fakt tlustou složku papírů
výsledky z genetiky,laparoskopie,hematologie a mé postupy ivf.mám za sebou celkem 15 transferů.z toho 2 krát zamlklé těhot,2 mrtvý plod v cca v 10 tt,1 krát spontání potrat ve 13tt.mezi tím 9 transferů s negativním výsledkem.takže na mě koukal jak na zjevení
v podolí mi zjistili,že mám hodně špatnou buněčnou imunitu(nevím,jestli sníženou nebo zvýšenou).na směs spermií to bylo jen 35procent z celkových 120,na trofoblast 90 procent z 120.na cizí těleso v mém těle,jako na embryo,to byla taky katastrofa.moc čtu ty výsledky a stejně se v tom moc nevyznám.nasadil léčbu a za tři měsíce jsem musela na kontrolní odběry.trochu se to zlepšilo,léky jsem brala ještě pak asi 7 měsíců v menších dávkách a až pak jsem šla na další transfer.tak jestli ti to nějak pomůže…pa
gammaray-tak to je teda síla, hlavně, že to dopadlo dobře a máš děti. Je zvláštní, že člověk vůbec otěhotní, když má alergii na tyhle všechny věci. Tak to jsi mi dodala hodně síly a optimismu, že se mi to taky podaří. Věřím, že se to jednou podaří. Děkuju moc ![]()
petvit,síla to tedy byla,ale hlavní je se nevzdávat,ono to jednou vyjde…takže hurá do toho a půl je hotovo.já nakonec,po všech peripetiích , unosila dvojčata až do 39+2tt,ale ,od 23tt jsem je spíš „uležela“ téměř bez hnutí v nemocnici..a to byl tetrve mazec
budu držet palce ![]()
Petvit zdravím Vás, v době kdy mě čekala návštěva imunuloga tak jsem četla vaši diskuzi a tak vám chci nyní napsat mou zkušenost a hlavně když to máte tak daleko. Já jsem se objednala k MUDr. Malíčkové k Apolináři kde jsem dostala termín hned za 14 dní na 13 hod. a opravdu jsem šla na řadu přesně. Pak mě paní doktorka poslala na odběr krve na který jsem musela na Karlák ( je to pěšky kousek od Apol.) a na těch odběrech jsou do 14.30. Vše jsem měla vyřízené do hodiny a ohledně výsledků mám poslat mail.
Ahoj, určitě trvej na imuno BI, mě zjistili alergii na jakékoliv sperma po 4 IVF a 7letém snažění(podotýkám, že jsem změnila CAR), ted je to 9.let co se snažíme a snad už v unoru se nekam hnem a to jenom kvuli zjisteným výsledkům a nasazným kortikoidům a hormonum
![]()
Držím palečky, holky
![]()
Ahoj Ještěrko,
zrovna jsem se chystala napsat. Po čtyřech letech jsem poprvé měla 16. 2. pozitivní těh. test a z krve hcg 150, ale bylo silné špinění, tak strašně moc doufám, že se to udrží. Brala jsem Pentomer (ten mám po pozitivním těh. testu vysadit), píchám heparin a beru aspirin 30, čili zadařilo se bez kortikoidů, ale beru ještě navíc Wobenzym. Šlo o IVF šestidenního embryjka, tak moc doufám, že to bude těžký bojovník.
Jak se daří Tobě, Ještěrko? Moc držím všechny palce ![]()
Zdravím i všechny ostatní, co těžce bojují s imunitou ![]()
Ahoj Petvit,

moc mne mrzí, čím procházíš a určitě je dobře, že sis vydupala žádanku na imunologické vyšetření. Na Tvém místě bych spíše než Brno zvažovala Prahu nebo Plzeň - v současné době asi nejlepší pracoviště. Paní dr. Karin Malíčková ordinuje na 1. Lékařské fakultě na Karlově náměstí v Praze. V Plzni ve fakultní nemocnici je vyhlášená prof. Zdeňka Ulčová-Gallová. Ať vybereš jednu nebo druhou, obě jsou nepochybně skvělá volba.