Imunologická léčba před IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cinkilinki
15.9.11 21:24

Ahoj Petvit,
moc mne mrzí, čím procházíš a určitě je dobře, že sis vydupala žádanku na imunologické vyšetření. Na Tvém místě bych spíše než Brno zvažovala Prahu nebo Plzeň - v současné době asi nejlepší pracoviště. Paní dr. Karin Malíčková ordinuje na 1. Lékařské fakultě na Karlově náměstí v Praze. V Plzni ve fakultní nemocnici je vyhlášená prof. Zdeňka Ulčová-Gallová. Ať vybereš jednu nebo druhou, obě jsou nepochybně skvělá volba.
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
280
17.9.11 12:30

ahoj petvit.to slyším prvně,že v brně je nějaká imuno.když jsem se zajímala,co je pro mě nejblíž,tak mi bylo řečeno,že musím do prahy-podolí,nebo na karlák,případně do plzně.byla jsem v podolí,tam mi potvrdili špatnou BI,nasadili léčbu a nakonec jsem děti úspěšně donosila.hodně štěstí přeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
18.9.11 10:24

Ahoj holky, moc díky za podporu a info
Gammaray-v Brně je jen obyčejný imuno - ne reprodukční
a já bych právě rovnou to reprodukční, takže musím znovu pro žádanku,protože mám v ní napsaný Brno, což je mi k ničemu :-(
Je hrozný,že člověk se furt musí doprošovat a tak vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
19.9.11 15:00

petvit,děkuji za vysvětlení.mně dali žádanku hned teda na to reprodukční.tak se raději objednej tel.co nejdříve,v podolí byla čekačka 2 měsíce,u malíčkové tak 3 týdny.tak at pak dlouho nečekáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
20.9.11 07:24

Grammary-už sem se objednala do Podolí a termín mám 11.11. akorát sem moc nepochopila - máme tam být na 8 hod na krev a vzít si nějaký číslo z košíku nebo co-snad budu první :-D , tak nevím, jak nás pak budou volat k dr. na konzultaci. To jdou všichni na odběry na tu 8 hod a podle čeho pak určí pořadí, když si máš náhodně vybrat číslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
20.9.11 10:24

petvit,nevím jak je to tedka,ale snad je to pořád stejné.já jsem byla obj.na 8hod,jela jsem tam nočním vlakem,byla jsem tam už komem půl osmé a už tam sedělo plno lidí.vzala jsem si číslo ,normálně podle pořadí,jak jsme přicházeli.(těhotné mají přednost,tak se to dost protáhlo)nejdřív vám oboum vezmou krev,manžovi spermio a pak čekáš,až tě zavolá doktor k „výslechu“.jo,já jsem musela být nalačno,tak bacha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
20.9.11 11:00

petvit,ještě jsem si vzpom…vem si sebou všechny papíry a dokumentace,co máš ohledně těhu a ták…madár nám to nejdřív dost dlouho studoval,pak se dlouho divil :nevim: až pak začal mluvit.byli jsme u něj skoro hodinu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
20.9.11 12:26

ty jo, tak to jste tam byli fakt hodně dlouho… Mám lékařskou zprávu z nemocnice teď po tom „porodu-potratu“ a vyšetření z genetiky, víc nic. Snad to všechno dobře dopadne, jsem z toho nervozni. Jestli se můžu zeptat, co vám zjistili za problém, psala jsi, že jsi měla taky potraty…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
20.9.11 15:54

no my tam byli u něj dlouho protože jsem sebou měla fakt tlustou složku papírů :mrgreen: výsledky z genetiky,laparoskopie,hematologie a mé postupy ivf.mám za sebou celkem 15 transferů.z toho 2 krát zamlklé těhot,2 mrtvý plod v cca v 10 tt,1 krát spontání potrat ve 13tt.mezi tím 9 transferů s negativním výsledkem.takže na mě koukal jak na zjevení 8-o v podolí mi zjistili,že mám hodně špatnou buněčnou imunitu(nevím,jestli sníženou nebo zvýšenou).na směs spermií to bylo jen 35procent z celkových 120,na trofoblast 90 procent z 120.na cizí těleso v mém těle,jako na embryo,to byla taky katastrofa.moc čtu ty výsledky a stejně se v tom moc nevyznám.nasadil léčbu a za tři měsíce jsem musela na kontrolní odběry.trochu se to zlepšilo,léky jsem brala ještě pak asi 7 měsíců v menších dávkách a až pak jsem šla na další transfer.tak jestli ti to nějak pomůže…pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
21.9.11 07:57

gammaray-tak to je teda síla, hlavně, že to dopadlo dobře a máš děti. Je zvláštní, že člověk vůbec otěhotní, když má alergii na tyhle všechny věci. Tak to jsi mi dodala hodně síly a optimismu, že se mi to taky podaří. Věřím, že se to jednou podaří. Děkuju moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
21.9.11 13:25

petvit,síla to tedy byla,ale hlavní je se nevzdávat,ono to jednou vyjde…takže hurá do toho a půl je hotovo.já nakonec,po všech peripetiích , unosila dvojčata až do 39+2tt,ale ,od 23tt jsem je spíš „uležela“ téměř bez hnutí v nemocnici..a to byl tetrve mazec :mrgreen: budu držet palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.10.11 14:00

Petvit zdravím Vás, v době kdy mě čekala návštěva imunuloga tak jsem četla vaši diskuzi a tak vám chci nyní napsat mou zkušenost a hlavně když to máte tak daleko. Já jsem se objednala k MUDr. Malíčkové k Apolináři kde jsem dostala termín hned za 14 dní na 13 hod. a opravdu jsem šla na řadu přesně. Pak mě paní doktorka poslala na odběr krve na který jsem musela na Karlák ( je to pěšky kousek od Apol.) a na těch odběrech jsou do 14.30. Vše jsem měla vyřízené do hodiny a ohledně výsledků mám poslat mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.1.12 20:53

Ahoj, určitě trvej na imuno BI, mě zjistili alergii na jakékoliv sperma po 4 IVF a 7letém snažění(podotýkám, že jsem změnila CAR), ted je to 9.let co se snažíme a snad už v unoru se nekam hnem a to jenom kvuli zjisteným výsledkům a nasazným kortikoidům a hormonum :think: :dance:
Držím palečky, holky :mavam: :kytka: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
20.2.12 13:58

Ahoj Cinkilinki, jak se máš? Něco nového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cinkilinki
20.2.12 14:11

Ahoj Ještěrko,
zrovna jsem se chystala napsat. Po čtyřech letech jsem poprvé měla 16. 2. pozitivní těh. test a z krve hcg 150, ale bylo silné špinění, tak strašně moc doufám, že se to udrží. Brala jsem Pentomer (ten mám po pozitivním těh. testu vysadit), píchám heparin a beru aspirin 30, čili zadařilo se bez kortikoidů, ale beru ještě navíc Wobenzym. Šlo o IVF šestidenního embryjka, tak moc doufám, že to bude těžký bojovník.

Jak se daří Tobě, Ještěrko? Moc držím všechny palce :palec:
Zdravím i všechny ostatní, co těžce bojují s imunitou :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital