Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Doktorka napsala z gennetu že chce jen mě podle mě jestli mám protilátky proti čemukoliv tak sperma pritele asi nebude potřeba..při léčbě kdyby něco to by mi celkové snížili asi imunitu ne?:)
cvana píše:
Doktorka napsala z gennetu že chce jen mě podle mě jestli mám protilátky proti čemukoliv tak sperma pritele asi nebude potřeba..při léčbě kdyby něco to by mi celkové snížili asi imunitu ne?:)
Tak to jsou právě ty všeobecné testy. Já jsem je měla v CAR O.K.
Ale existují na to právě přímo specializovaná pracoviště, kde to zkoumají do hloubky.
Tam teprve zjistí, kde je chyba. Nechceš se raději nechat vyšetřit u odborníků? ![]()
To jsou odborníci je to přímo rozbor protilatek proti embryím atd…
cvana píše:
To jsou odborníci je to přímo rozbor protilatek proti embryím atd…
Ale v CAR??
je to přímo reprodukční imunologie a myslím ze určite protílatky mam mam endometriozu..tudiz stačí jen na vajíčkko trebas a nasadí asi tu stejnou lečbu i kdybych snad mela na spermouse zvysenou imunitu logicky..ne ![]()
to není car-chodím do gennetu a oni posílaj do imunnia přímo na pracovište, a vysledky budu mít s primářkou imunologie.a pak zas pujdu do gennetu k mojí lékařce co mě tam poslala:D ![]()
Já nevím..já jsem tyto testy jen z mé krve absolvovala v CAR a byly dobré. No a když jsem si vyžádala doporučení, že chci hloubkovou BI, tak našli protilátky. A v těch testech z CAR nebyly ![]()
Jako jak chceš..je to každého věc.. Nevím.. Ale snad to bude dobré a vyjde ti to
![]()
Já jen vím, že v ČR na takové testy existují jen 2 pracoviště. V Praze Podolí a v Plzni.
Jakékoliv CARy na to nejsou specializované. Klidně to pohledej na netu
ale to není car:D to je jiné pracoviště jen spolu spolupracují je to imunnia.cz řeší se tam pouze imunita všeho druhu , tak asi nejsou jen dve pracoviště
mám také hloubkovou brali mi 5ampulí krvičky a čekam na vysledky skoro měsíc ať už je mám ![]()
popřípadě když budu mít vysokou imunitu ke všemu a nebudu vědět jestli ke spermiím mého přítele myslíš že léčba se liší prednisonem..? ![]()
cvana píše:
popřípadě když budu mít vysokou imunitu ke všemu a nebudu vědět jestli ke spermiím mého přítele myslíš že léčba se liší prednisonem..?
Jestli jsou to specializované pracoviště, musí vzít i vzorek přítele. Jinak nevím no…
v Podolí to dělají právě v závislosti na vzorku partnera.
Jinak léčba bude asi stejná.. Prednison a kondom styk.. takže ve výsledku je to jedno. Je důležité to podchytit
já neznám Gennet. Počítala jsem, že je to klasický soukromý CAR ![]()
Mně brali 8 ampulek krve a byla jsem u Dr. Malíčkové na Karláku. Manžel sperma nedával. Myslím, že všechny imunologické problémy se řeší prednisonem.
Mám srach, že po něm přiberu…zrovna teď na léto. Ach joo ![]()
handa30 píše:
Mně brali 8 ampulek krve a byla jsem u Dr. Malíčkové na Karláku. Manžel sperma nedával. Myslím, že všechny imunologické problémy se řeší prednisonem.
Mám srach, že po něm přiberu…zrovna teď na léto. Ach joo
Kašli na kila, hlavně ať je z toho zdravý potomek, né?! ![]()
A to ti brali jen krev a partnerovi nic?

Možná ta krev na alergii na sperma stačí, ale na trofoblast teda nevím
K čemu by teda chtěli i jeho vzorek? K něčemu to být musí, ne?