Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mimart ahojky
taky mam zvysene protilatky proti zona pellucida. Mam ted pred ivf a uz 6 tydnu pred transferem mam brqt medrol. Mam to predepsane primo od pani doktorky z imunologie. A kde tobe to vysetrovali ze ti tvuj doktor nechce dat kortikoidy? A uz mas za sebou ivf? Nebo teprve ste na zacatku? ![]()
@Anonym2016 Ahoj, byla jsem v Plzni u Dr. Ulčové-Gallové. Já teď stimuluji na KET. Děkuji za odpověď. A kde jsi na imunolgii byla ty?
@mimart ja sem byla v praze v immunii. A pani doktorka ti doporucila prasky ale doktor v caru to zamitl bo jak? Tak drzim palce at to vyjde ![]()
@Anonym2016 Já v předchozím CAR vždy před ET/KET brala Prednison, ale ze 6 pokusů se povedl jen jeden, ale nakonec jsem o obě miminka přišla. Ale myslím si, že chyba byla především v nekvalitních embryích. Paní doktorka zřejmě po těchto neúspěších chtěla zkusit jiné léky, tak zvolila to, co jsem už psala…a opět nic…ale zase si myslím, že důvod byl hlavně nekvalitní embryo. Změnila jsem CAR a bez svolení lékaře (on pokládá braní kortikoidů jako zbytečné) brala Prednison, embryjko bylo luxusní…a povedlo se, ale miminko jsem v 6. týdnu potratila. Teď mám před dalším KETem, brala jsem už od minulého KETu Prednison a asi před 10 dny jsem jej změnila na Medrol…o ničem lékař v CAR neví ![]()
Děkuji!! Strašně moc si přeji, ať i já se dočkám a budu maminkou
!!!
@mimart My se známe z jiné diskuze. Nyní nás čeká 2 IVF a už několik týdnů opět užívám Medrol. A taky jsem o tom lékaři z CAR neřekla, protože vím, jak se k tomu staví. Já tomu prostě věřím, a tuplem, když se po léčbě po několika letech zadařilo. Nález tam byl, imunolog doporučil určitou léčbu, názor CAR v tomto směru dodnes nechápu (i když lékaři v CAR věřím), nejsou přece imunologové.
@olomoučanda chtěla bych tuhle tématu obnovit, jelikož mne zjištěno protilatky proti vlastním vajičkam (zona pelicidu)holky podařilo se vám mít děťátko? ![]()
@Anička F. Zdravím Te a potěším tě, podařilo. Já užívala Medrol 4mg, ale dlouhodobě, řekla bych tak rok. V roce 2020 se nám narodil syn.