Imunologická léčba před IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Humira
28.3.12 10:49

Ahoj děvčata, jen abyste se nehádaly :D Vyšetření trvá vždycky podle toho, jakou se dělá metodou a stejně tak můžou být i rozdílné normy. Reprodukční imunologie je celkem rozrůstající se obor, takže už se dělají vyšetření leckde (CAR, Karlovo náměstí, soukromá centra…). Pravda, že v Plzni a v Podolí jsou asi největší/nejstarší centra, ale všichni reprodukční imunologové se navzájem znají a spolupracují spolu. Jenže i v imunologii je to jako všude jinde, co doktor to jiný přístup a každému pacientovi taky vyhovuje něco jiného (někomu jeden lék pomůže a druhému na ten samý problém nezabere…).

No a pokud se dělají třeba protilátky na spermie, nemusí se odebírat spermie partnerovi, tam je nejdůležitější, jestli máte ty protilátky v krvi (spermie všech chlapů jsou vesměs stejné - i když i výjimky se najdou ;) ).

Nicméně, přeju vám (ať už se léčíte kdekoliv) ať vám to brzo vyjde :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2672
28.3.12 11:03

To máš dost ale neboj to zvládneme jak to máš. ,s bunecnou imunitou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
28.3.12 11:12
@Humira píše:
Ahoj děvčata, jen abyste se nehádaly :D Vyšetření trvá vždycky podle toho, jakou se dělá metodou a stejně tak můžou být i rozdílné normy. Reprodukční imunologie je celkem rozrůstající se obor, takže už se dělají vyšetření leckde (CAR, Karlovo náměstí, soukromá centra…). Pravda, že v Plzni a v Podolí jsou asi největší/nejstarší centra, ale všichni reprodukční imunologové se navzájem znají a spolupracují spolu. Jenže i v imunologii je to jako všude jinde, co doktor to jiný přístup a každému pacientovi taky vyhovuje něco jiného (někomu jeden lék pomůže a druhému na ten samý problém nezabere…).

No a pokud se dělají třeba protilátky na spermie, nemusí se odebírat spermie partnerovi, tam je nejdůležitější, jestli máte ty protilátky v krvi (spermie všech chlapů jsou vesměs stejné - i když i výjimky se najdou ;) ).

Nicméně, přeju vám (ať už se léčíte kdekoliv) ať vám to brzo vyjde :kytka:

Díky, Humíro za vysvětlení. Vidím to stejně :) Léčila ses taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
28.3.12 11:22
@cvana píše:
To máš dost ale neboj to zvládneme jak to máš. ,s bunecnou imunitou?

Tu mám v pohodě. Mám zjištěny protilátky jen proti spermiím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Humira
28.3.12 11:37
@handa30 píše:
Díky, Humíro za vysvětlení. Vidím to stejně :) Léčila ses taky?

Já dělala biochemii a nějakým záhadným způsobem jsem se dostala právě trochu i do reprodukční imunologie :D

• Citovat
  • Upravit
891
28.3.12 12:16
@Humira píše:
Já dělala biochemii a nějakým záhadným způsobem jsem se dostala právě trochu i do reprodukční imunologie :D

jo aha, tak díky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
28.3.12 13:12

Humíro - To jsi napsala moc pěkně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
28.3.12 17:25

Jesterko, jak to máš teď Ty? Plánuješ další IVF? Jak dlouho bereš prednison?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
28.3.12 17:30

ahoj:) tak od zítra prednison 5mg a za měsíc IUI :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
28.3.12 17:34

za měsíc jdu taky do IUI, i když bych asi ještě neměla…ale nepřežiju ještě 9 týdnů čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
28.3.12 17:40

uvidíš prý to tak obejde protilátky u čípku :) a hlenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
28.3.12 20:24

holky a máte k prednisonu anopyrin nebo tak? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
29.3.12 09:56

Nemám nic, mám doplňovat vápník a draslík. Co je Anopyrin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
29.3.12 10:29

a čím doplnujes ty vitamíny, jen na ředení krve ale asi nic uzila jsem prvni prašek a zatim ok:D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
29.3.12 10:38

Ahoj holky :) Do IVF už bohužel nejdu, už mám tři za sebou a jako samoplátci na něj teď nemáme :,(
Příští cyklus jdeme taky do IUI, takže na to koukám budeme tři, tak se můžeme vzájemně podporovat :hug: :mrgreen:
Já užívám prednison přes dva měsíce, nejdřív 15 mg, pak 10 mg a teď jsem na pěti mg. Při IUI si budu píchat Clexane, takže Anopyrin je u mě zbytečnej.
Včera jsem byla podruhý na akupunktuře, tak snad to k něčemu bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital