Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To máš dost ale neboj to zvládneme jak to máš. ,s bunecnou imunitou?
@Humira píše:
Ahoj děvčata, jen abyste se nehádalyVyšetření trvá vždycky podle toho, jakou se dělá metodou a stejně tak můžou být i rozdílné normy. Reprodukční imunologie je celkem rozrůstající se obor, takže už se dělají vyšetření leckde (CAR, Karlovo náměstí, soukromá centra…). Pravda, že v Plzni a v Podolí jsou asi největší/nejstarší centra, ale všichni reprodukční imunologové se navzájem znají a spolupracují spolu. Jenže i v imunologii je to jako všude jinde, co doktor to jiný přístup a každému pacientovi taky vyhovuje něco jiného (někomu jeden lék pomůže a druhému na ten samý problém nezabere…).
No a pokud se dělají třeba protilátky na spermie, nemusí se odebírat spermie partnerovi, tam je nejdůležitější, jestli máte ty protilátky v krvi (spermie všech chlapů jsou vesměs stejné - i když i výjimky se najdou
Nicméně, přeju vám (ať už se léčíte kdekoliv) ať vám to brzo vyjde).
Díky, Humíro za vysvětlení. Vidím to stejně
Léčila ses taky?
@cvana píše:
To máš dost ale neboj to zvládneme jak to máš. ,s bunecnou imunitou?
Tu mám v pohodě. Mám zjištěny protilátky jen proti spermiím.
@handa30 píše:
Díky, Humíro za vysvětlení. Vidím to stejněLéčila ses taky?
Já dělala biochemii a nějakým záhadným způsobem jsem se dostala právě trochu i do reprodukční imunologie ![]()
@Humira píše:
Já dělala biochemii a nějakým záhadným způsobem jsem se dostala právě trochu i do reprodukční imunologie
jo aha, tak díky!!
Jesterko, jak to máš teď Ty? Plánuješ další IVF? Jak dlouho bereš prednison?
za měsíc jdu taky do IUI, i když bych asi ještě neměla…ale nepřežiju ještě 9 týdnů čekat
a čím doplnujes ty vitamíny, jen na ředení krve ale asi nic uzila jsem prvni prašek a zatim ok:D ![]()
Ahoj holky
Do IVF už bohužel nejdu, už mám tři za sebou a jako samoplátci na něj teď nemáme ![]()
Příští cyklus jdeme taky do IUI, takže na to koukám budeme tři, tak se můžeme vzájemně podporovat
![]()
Já užívám prednison přes dva měsíce, nejdřív 15 mg, pak 10 mg a teď jsem na pěti mg. Při IUI si budu píchat Clexane, takže Anopyrin je u mě zbytečnej.
Včera jsem byla podruhý na akupunktuře, tak snad to k něčemu bude ![]()
Ahoj děvčata, jen abyste se nehádaly
Vyšetření trvá vždycky podle toho, jakou se dělá metodou a stejně tak můžou být i rozdílné normy. Reprodukční imunologie je celkem rozrůstající se obor, takže už se dělají vyšetření leckde (CAR, Karlovo náměstí, soukromá centra…). Pravda, že v Plzni a v Podolí jsou asi největší/nejstarší centra, ale všichni reprodukční imunologové se navzájem znají a spolupracují spolu. Jenže i v imunologii je to jako všude jinde, co doktor to jiný přístup a každému pacientovi taky vyhovuje něco jiného (někomu jeden lék pomůže a druhému na ten samý problém nezabere…).
No a pokud se dělají třeba protilátky na spermie, nemusí se odebírat spermie partnerovi, tam je nejdůležitější, jestli máte ty protilátky v krvi (spermie všech chlapů jsou vesměs stejné - i když i výjimky se najdou
).
Nicméně, přeju vám (ať už se léčíte kdekoliv) ať vám to brzo vyjde