Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky chodím k Apolináři a dr Malíčková je zlatá. Nic mi teda nenašla, ale moc se snažila pomoct - přitom s racionálním pohledem ![]()
cell píše:
Taky chodím k Apolináři a dr Malíčková je zlatá. Nic mi teda nenašla, ale moc se snažila pomoct - přitom s racionálním pohledem
Pristup uplne super, po dlouhy dobe lekar co mi podal ruku… ![]()
A fakt se snazi pomost - prvni vysledky se ji nezdaly tak me nechala jeste jednou nabrat aby me nelecila zbytecne…
Ahojky holky,
taky bych se ráda přidala, řešíme stejný problém s imunologií..
Já jsem už po 3 neúspěšných IVF, před tím se konalo taky mimoděložní teěhu, jsem tedy bez vejcovodů, takže má jediná šance je už jen IVF..
Já už mám imunologické vyš. za sebou a čekám na výsledky, na ty se čeká 3 týdny a tento pátek si už budu volat pro výsledek.
Já byla s manžou v Praze, jsem z Ostravska, takže jsme si udělali malý výlet, ale měla jsem z paní Dr. Bočkové moc dobrý dojem, dala mi i přímo na sebe tel.do práce a budu volat přímo jí a můžu tak s ní zkonzultovat výsledky a poradit se, co bude dál..
Jinak žádanku jsem si musela zařídit úplně sama, v CAR mi přímo řekli, že oni už na toto vyšetření neposílají, že stejně se vždy nasadí Prednison a to je celá jejich léčba.. jako by vůbec neuznávali jejich práci.. Tak jsem poprosila svého gyn.Dr. a ten mi ji bez problémů napsal. Ještě mi dala Dr. doporučení pro mého gynekologa na další vyšetření, krev a stěry a taky už čekám na výsledky, během příštího týdne bych to mohla mít všechno po hromadě a snad už budu vědět na čem jsem..
Takže tolik o mně..
kacenice
Také jsem byla tento týden u dr.Malíčkové a mám z ní super pocit, což se o Podolí říci nedalo.Zajímá se o člověka jako celek a ke každému má individuální přístup a ne anonymní řada pacientek.
Kdybych k ní šla rovnou, ušetřila bych si skoro půl roku času, 5 měs. zbytečného braní Prednisonu( kde se mimochodem na mě projevila i dávka 2,5 mg/denně..
)a o psychice, když je člověk odkázaný na IVF ani nemluvím…
Zatím kromě Anexinu mám vše hotové a negativní,ale i tak bych před IVF měla k ní přijít 2 měsíce před a nasadí mi podpůrnou léčbu a na Leidena miniheparin.Tak uvidíme v létě…
Držím palce ![]()
mavrza
no jsem rada, ze jsem se dostala rovnou do rukou ji
dneska mi posilala email s vysledkama a planem co se mnou, v utery rano za ni vyrazim se domluvit jak se do toho pustit…
ted resim ze CAR miva leto zavreno a jestli se to stihne nebo jestli mam zkrotit svou nedockavost a pockat na podzim… vychazi to taktak pokud ten prednison a pentomer zaberou… tak dumam jaka je pravdepodobnost ze nezaberou… ![]()
kacenice píše:
mavrza
no jsem rada, ze jsem se dostala rovnou do rukou jidneska mi posilala email s vysledkama a planem co se mnou, v utery rano za ni vyrazim se domluvit jak se do toho pustit…
ted resim ze CAR miva leto zavreno a jestli se to stihne nebo jestli mam zkrotit svou nedockavost a pockat na podzim… vychazi to taktak pokud ten prednison a pentomer zaberou… tak dumam jaka je pravdepodobnost ze nezaberou…
Uvidíš, domluvíte se spolu, co a jak dále.
Já to mám opačně-chtěla jsem si užít léto a jít na další pokus až na podzim, ale kdyby to nevyšlo, tak chci jet do lázní.A to můžu kvůli práci jen na podzim.Takže musím na další pokus jít v létě, srpen a nadšená z toho nejsem…
Tak ať ti léčba zabere.. ![]()
budu drzet palce at se zadari…
nakonec jsem si dneska vyzvedla tasku leku, hromadu rad a za sest tydnu pujdu na kotrolu… doufam, ze to vsechno zabere
i kdyz mi rekla ze pripad s tolika protilatkama v 29 uz hooodne dlouho nevidela… tak doufam ze se s tim moje telo nejak popere ![]()
Ahoj Kacenice, ja take chodim k pani doktorce. Nyni se pripravuji na treti IVF. Mam vysoke TNF Alfa.
ahojky no ja nechodim do CARu, ale ke gyn (nechtela jsem pokazde mluvit s jinym doktorem) ktera vsak pracuje s Pronatalem. Ale puvodne jsem byla u Apolinare, kde me poslali za pani doktorkou.
ahoj holky,
pročítám si vaši diskusi a moc mě zaujala. Jsem po 7mi IUI a 1 IVF, bohužel neúspěšné. S manželem máme problém ve spermiích, v počtu. Já mám sníženou funkci štítné žlázy a beru prášky a jsem po operaci děložního čípku.
Chtěla bych se vás zeptat, k čemu je to imuno.vyšetření vůbec dobré, zatím jsem se o to vůbec nezajímala a dost mě to zajímá. Nikdo mi o tom nikdy v CAR neřekl. Já chodím do CARu do Olomouce-Fertimed.
Musí k tomu vyšetření mít člověk nějaké příznaky nebo nějaké špatné hormonální profily nebo kdy ho tedy má podstoupit? Mě v CARu vždy řekli, že horm. profil je v pořádku. Jsem sice teprve po prvním IVF, ale snažíme se už 3 roky a taky bych chtěla vyzkoušet vše, abych předešla třeba 3 neúspěšným pokusům nebo i více.
děkuji za odpovědi a za rady. Zdravím holky z jiné společné diskuse ![]()
Ejva píše:
ahoj holky,
pročítám si vaši diskusi a moc mě zaujala. Jsem po 7mi IUI a 1 IVF, bohužel neúspěšné. S manželem máme problém ve spermiích, v počtu. Já mám sníženou funkci štítné žlázy a beru prášky a jsem po operaci děložního čípku.
Chtěla bych se vás zeptat, k čemu je to imuno.vyšetření vůbec dobré, zatím jsem se o to vůbec nezajímala a dost mě to zajímá. Nikdo mi o tom nikdy v CAR neřekl. Já chodím do CARu do Olomouce-Fertimed.
Musí k tomu vyšetření mít člověk nějaké příznaky nebo nějaké špatné hormonální profily nebo kdy ho tedy má podstoupit? Mě v CARu vždy řekli, že horm. profil je v pořádku. Jsem sice teprve po prvním IVF, ale snažíme se už 3 roky a taky bych chtěla vyzkoušet vše, abych předešla třeba 3 neúspěšným pokusům nebo i více.
děkuji za odpovědi a za rady. Zdravím holky z jiné společné diskuse
Ejvo - měla jsem za sebou 4IUI a 1IVF a vydupala jsem si tohle vyšetření i když můj gyndr tvrdil, že je to zbytečný a drahý a že si nemůžiu jen tak říct, co chci za vyšetření, že se prý dělá až po 3 nepodařených IVF…tak jsem mu řekla, že i hrazený IVF je drahý jako prase a mám jen jedny nervy a stačilo mi jen jedno psychický zhroucení a zbytečný vyhazování peněz…tak mi to s kecama napsal. když mi pak přišly výsledky s tím že mám alergii na sperma i embryonální obal, tak mi na to řek, že by to tak vyšlo každýmu, koho potká na ulici, protože dneska všichni užívají hormonální antikoncepci a s partnerem spí „na vostro“ tudíž si tělo ženy tvoří protilátky proti spermiím…čím dýl takhle s partnerem spíš tím hůř a k tomu, že mám alergii na embryo mi v podstatě řek, že co bych po 30ti chtěla, že jsem vlastně za zenitem a z bilogického hlediska bych se měla připravovat na babičkování a ne mateřství…takže spaní s partnerem na vostro a věk je to, co by mohlo vést k imunologickému problému…jo a pak častý záněty a gynekologický problémy taky!
zkus si to to vyšetření říct ![]()
jinak taky byl u nás problém u partnerova SPG a ten se podařilo vylepšit pomocxí vitamínů a bylinek…ale trvá to minimálně 3 měsíce… ![]()
moc díky za odpověď. Takže v podstatě nemusíš mít žádné příznaky, ale i tak můžeš mít špatné výsledky. A co se s tím v podstatě dá dělat, jen se to přeléčí práškama a mělo by to být v pořádku nebo se ty prášky už pak musí brát pořád? To bych moooc nerada.
Je pravda, že s manžou spolu díky chtěnému mimi spíme už 3 roky bez ochrany a že sem tam nějakou mykozu nebo zánět mám, ale to snad každá ženská, nic nenormálního. Až teda na tu operaci děl. čípku, ale to je už 3 roky zpátky.
A tobě tedy našli problém a gyndař ti řekl, že je to v podstatě normální, že co bys chtěla jo. To je teda přístup a názor, to ti řeknu
![]()
Po třicítce a za sanitem…no to snad ne…v dnešní době je to snad už normální, že ženy mají spíš děti po 30tce.
jinak taky jsme teď začali brát vitamíny, Maccu, ženšen a bylinky, jak pro mě, tak pro manžela. I když teď jsme to přerušili u manžu, protože má silné antibiotika a jakési celkové selhání organismu ze stresu a únavy. Takže nic moc. Ale až dobere antib., tak zase začnem s přírodní léčbou, uvidíme, snad to pomůže. ![]()
V po. jdu ke svému gyndaři, tak se ho na to zkusím zeptat. On je kapacita, tak mi snad poradí.