Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky chodím k Apolináři a dr Malíčková je zlatá. Nic mi teda nenašla, ale moc se snažila pomoct - přitom s racionálním pohledem ![]()
cell píše:
Taky chodím k Apolináři a dr Malíčková je zlatá. Nic mi teda nenašla, ale moc se snažila pomoct - přitom s racionálním pohledem
Pristup uplne super, po dlouhy dobe lekar co mi podal ruku… ![]()
A fakt se snazi pomost - prvni vysledky se ji nezdaly tak me nechala jeste jednou nabrat aby me nelecila zbytecne…
Ahojky holky,
taky bych se ráda přidala, řešíme stejný problém s imunologií..
Já jsem už po 3 neúspěšných IVF, před tím se konalo taky mimoděložní teěhu, jsem tedy bez vejcovodů, takže má jediná šance je už jen IVF..
Já už mám imunologické vyš. za sebou a čekám na výsledky, na ty se čeká 3 týdny a tento pátek si už budu volat pro výsledek.
Já byla s manžou v Praze, jsem z Ostravska, takže jsme si udělali malý výlet, ale měla jsem z paní Dr. Bočkové moc dobrý dojem, dala mi i přímo na sebe tel.do práce a budu volat přímo jí a můžu tak s ní zkonzultovat výsledky a poradit se, co bude dál..
Jinak žádanku jsem si musela zařídit úplně sama, v CAR mi přímo řekli, že oni už na toto vyšetření neposílají, že stejně se vždy nasadí Prednison a to je celá jejich léčba.. jako by vůbec neuznávali jejich práci.. Tak jsem poprosila svého gyn.Dr. a ten mi ji bez problémů napsal. Ještě mi dala Dr. doporučení pro mého gynekologa na další vyšetření, krev a stěry a taky už čekám na výsledky, během příštího týdne bych to mohla mít všechno po hromadě a snad už budu vědět na čem jsem..
Takže tolik o mně..
kacenice
Také jsem byla tento týden u dr.Malíčkové a mám z ní super pocit, což se o Podolí říci nedalo.Zajímá se o člověka jako celek a ke každému má individuální přístup a ne anonymní řada pacientek.
Kdybych k ní šla rovnou, ušetřila bych si skoro půl roku času, 5 měs. zbytečného braní Prednisonu( kde se mimochodem na mě projevila i dávka 2,5 mg/denně..
)a o psychice, když je člověk odkázaný na IVF ani nemluvím…
Zatím kromě Anexinu mám vše hotové a negativní,ale i tak bych před IVF měla k ní přijít 2 měsíce před a nasadí mi podpůrnou léčbu a na Leidena miniheparin.Tak uvidíme v létě…
Držím palce ![]()
mavrza
no jsem rada, ze jsem se dostala rovnou do rukou ji
dneska mi posilala email s vysledkama a planem co se mnou, v utery rano za ni vyrazim se domluvit jak se do toho pustit…
ted resim ze CAR miva leto zavreno a jestli se to stihne nebo jestli mam zkrotit svou nedockavost a pockat na podzim… vychazi to taktak pokud ten prednison a pentomer zaberou… tak dumam jaka je pravdepodobnost ze nezaberou… ![]()
kacenice píše:
mavrza
no jsem rada, ze jsem se dostala rovnou do rukou jidneska mi posilala email s vysledkama a planem co se mnou, v utery rano za ni vyrazim se domluvit jak se do toho pustit…
ted resim ze CAR miva leto zavreno a jestli se to stihne nebo jestli mam zkrotit svou nedockavost a pockat na podzim… vychazi to taktak pokud ten prednison a pentomer zaberou… tak dumam jaka je pravdepodobnost ze nezaberou…
Uvidíš, domluvíte se spolu, co a jak dále.
Já to mám opačně-chtěla jsem si užít léto a jít na další pokus až na podzim, ale kdyby to nevyšlo, tak chci jet do lázní.A to můžu kvůli práci jen na podzim.Takže musím na další pokus jít v létě, srpen a nadšená z toho nejsem…
Tak ať ti léčba zabere.. ![]()
budu drzet palce at se zadari…
nakonec jsem si dneska vyzvedla tasku leku, hromadu rad a za sest tydnu pujdu na kotrolu… doufam, ze to vsechno zabere
i kdyz mi rekla ze pripad s tolika protilatkama v 29 uz hooodne dlouho nevidela… tak doufam ze se s tim moje telo nejak popere ![]()
Ahoj Kacenice, ja take chodim k pani doktorce. Nyni se pripravuji na treti IVF. Mam vysoke TNF Alfa.
ahojky no ja nechodim do CARu, ale ke gyn (nechtela jsem pokazde mluvit s jinym doktorem) ktera vsak pracuje s Pronatalem. Ale puvodne jsem byla u Apolinare, kde me poslali za pani doktorkou.
ahoj holky,
pročítám si vaši diskusi a moc mě zaujala. Jsem po 7mi IUI a 1 IVF, bohužel neúspěšné. S manželem máme problém ve spermiích, v počtu. Já mám sníženou funkci štítné žlázy a beru prášky a jsem po operaci děložního čípku.
Chtěla bych se vás zeptat, k čemu je to imuno.vyšetření vůbec dobré, zatím jsem se o to vůbec nezajímala a dost mě to zajímá. Nikdo mi o tom nikdy v CAR neřekl. Já chodím do CARu do Olomouce-Fertimed.
Musí k tomu vyšetření mít člověk nějaké příznaky nebo nějaké špatné hormonální profily nebo kdy ho tedy má podstoupit? Mě v CARu vždy řekli, že horm. profil je v pořádku. Jsem sice teprve po prvním IVF, ale snažíme se už 3 roky a taky bych chtěla vyzkoušet vše, abych předešla třeba 3 neúspěšným pokusům nebo i více.
děkuji za odpovědi a za rady. Zdravím holky z jiné společné diskuse ![]()
Ejva píše:
ahoj holky,
pročítám si vaši diskusi a moc mě zaujala. Jsem po 7mi IUI a 1 IVF, bohužel neúspěšné. S manželem máme problém ve spermiích, v počtu. Já mám sníženou funkci štítné žlázy a beru prášky a jsem po operaci děložního čípku.
Chtěla bych se vás zeptat, k čemu je to imuno.vyšetření vůbec dobré, zatím jsem se o to vůbec nezajímala a dost mě to zajímá. Nikdo mi o tom nikdy v CAR neřekl. Já chodím do CARu do Olomouce-Fertimed.
Musí k tomu vyšetření mít člověk nějaké příznaky nebo nějaké špatné hormonální profily nebo kdy ho tedy má podstoupit? Mě v CARu vždy řekli, že horm. profil je v pořádku. Jsem sice teprve po prvním IVF, ale snažíme se už 3 roky a taky bych chtěla vyzkoušet vše, abych předešla třeba 3 neúspěšným pokusům nebo i více.
děkuji za odpovědi a za rady. Zdravím holky z jiné společné diskuse
Ejvo - měla jsem za sebou 4IUI a 1IVF a vydupala jsem si tohle vyšetření i když můj gyndr tvrdil, že je to zbytečný a drahý a že si nemůžiu jen tak říct, co chci za vyšetření, že se prý dělá až po 3 nepodařených IVF…tak jsem mu řekla, že i hrazený IVF je drahý jako prase a mám jen jedny nervy a stačilo mi jen jedno psychický zhroucení a zbytečný vyhazování peněz…tak mi to s kecama napsal. když mi pak přišly výsledky s tím že mám alergii na sperma i embryonální obal, tak mi na to řek, že by to tak vyšlo každýmu, koho potká na ulici, protože dneska všichni užívají hormonální antikoncepci a s partnerem spí „na vostro“ tudíž si tělo ženy tvoří protilátky proti spermiím…čím dýl takhle s partnerem spíš tím hůř a k tomu, že mám alergii na embryo mi v podstatě řek, že co bych po 30ti chtěla, že jsem vlastně za zenitem a z bilogického hlediska bych se měla připravovat na babičkování a ne mateřství…takže spaní s partnerem na vostro a věk je to, co by mohlo vést k imunologickému problému…jo a pak častý záněty a gynekologický problémy taky!
zkus si to to vyšetření říct ![]()
jinak taky byl u nás problém u partnerova SPG a ten se podařilo vylepšit pomocxí vitamínů a bylinek…ale trvá to minimálně 3 měsíce… ![]()
moc díky za odpověď. Takže v podstatě nemusíš mít žádné příznaky, ale i tak můžeš mít špatné výsledky. A co se s tím v podstatě dá dělat, jen se to přeléčí práškama a mělo by to být v pořádku nebo se ty prášky už pak musí brát pořád? To bych moooc nerada.
Je pravda, že s manžou spolu díky chtěnému mimi spíme už 3 roky bez ochrany a že sem tam nějakou mykozu nebo zánět mám, ale to snad každá ženská, nic nenormálního. Až teda na tu operaci děl. čípku, ale to je už 3 roky zpátky.
A tobě tedy našli problém a gyndař ti řekl, že je to v podstatě normální, že co bys chtěla jo. To je teda přístup a názor, to ti řeknu
![]()
Po třicítce a za sanitem…no to snad ne…v dnešní době je to snad už normální, že ženy mají spíš děti po 30tce.
jinak taky jsme teď začali brát vitamíny, Maccu, ženšen a bylinky, jak pro mě, tak pro manžela. I když teď jsme to přerušili u manžu, protože má silné antibiotika a jakési celkové selhání organismu ze stresu a únavy. Takže nic moc. Ale až dobere antib., tak zase začnem s přírodní léčbou, uvidíme, snad to pomůže. ![]()
V po. jdu ke svému gyndaři, tak se ho na to zkusím zeptat. On je kapacita, tak mi snad poradí.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď