Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj GAMMARAY, to jsem ráda, žes napsala, že léčba prednisonemm přeci jenom může vést k úspěchu! Ale rok léčby, to mě děsí! Na konci srpna máme kontrolu a doufám, že se výsledky polepší a budeme moci zkoušet dál… Měj se moc hezky ![]()
GAMMARAY píše:
měla jsem to samé co ty…mnoho neúspěšných ivf,pak na vlastní žádost vyšetření na imuno v praze,odhalen problém,zvýšená bi,přeléčení prednisonem,kondom styk,to vše cca.rok.zlepšení,odeslána na další ivf a zadařilo se.tak přeji mnoho štěstí.....
ahoj kacko.nechci děsit s tím rokem,třeba to v tom srpnu bude u tebe ok.já jsem tam taky jela za ty tři měsíce,zlepšení bylo,ale né zase tak veliké,že jsem mohla být „připuštěna“k dalšímu pokusu.jen mi pak snížili na cca 8 měsíců dávky prednizonu.já jsem jsem byla hlavně moc štastná za to,že se našel asi ten pravý důvod mých věčných neúspěchů,časných potratů…do té doby mi všichni doktoři říkali,že jsme v pořádku.škoda jen,že mě na tu bi neposlali dřív,možná by bylo vše trochu jinak a já jsem nemusela zažívat to,co jsem zažila.snad to u tebe bude taky ten pravý důvod,přeléčí to a budeš se moct co nejdříve těšit na své mimčo v bříšku.
Tak jsem tady další nešťastnice s imunologickou příčinou neplodnosti - protilátky proti placentárnímu protisrážlivému proteinu (Annexinu V) čtyřnásobně vyšší než je limit. Jelikož trpím na záněty krku a vaginální záněty strašně bych se chtěla vyhnout kortikoidům, které by je zhoršily a posilovaly efekt začarovaný kruh. Najde se někdo, kdo zvítězil nad protilátkami bez kortikoidů nějakými jinými cestami - např. ředěním krve, Wobenzynem, injekcemi imunoglobulinů nebo jakkoliv jinak? Moc by mi pomohlo vědět, že se to někomu podařilo. ![]()
Ahoj, mám protilátky proti spermiím a štítné žláze. Beru kortikoidy a jednou za 14 dní injekci gamaglobulinů. Po 4 týdnech pokles protilátek o 60%. Tím, že dostávám ty injekce, tak jsem zatím nemocná nebyla - beru je již 6 měsíců a ani žádné jiné významné problémy nemám. Kortikoidů bych se nebála - tedy pod dohledem zkušeného imunologa!
Ahoj Veru,
kéž by mi k případným kortikoidům dali alespoň ty injekce gamaglobulinů - vím, že jsou celkem dost drahé.
Ten Tvůj pokles protilátek je opravdu pěkný - držím palec, ať nežádoucí protilátky rychle mizí ![]()
Ahoj …chtěla jsem se zeptat na tu imunologii.
Jedná se o to že jdete na odběr s partnerem on sperma a já krev?
Myslíte že prednison pomůže?
Beru ho již poměrně dlouho cca 3 roky kvůli astmatu.
Máte nějaké vedlejší učinky?Co třeba únava?
Je i něco jiného než prednison?
No snad v Podolí to takhle nějak dělají, ale „lepší“ výsledky jsou podle všeho ty, co dělá např. Dr. Malíčková (VFN Praha), tedy nabere jen tobě krev a chlap ji nezajímá:-D
Kortikoidy určitě vedlejší účinky mají. Když není vážný důvod, tak se nesmí užívat dýl jak půl roku - proto já je teď budu muset vysadit. Jinak já beru Medrol, ten by měl být lepší a mít míň vedlejších účinků - snáším ho dobře.
Jinak koukám, že na OPU a ET jsme byly skoro stejně
Jaký máš naplánovaný další postup? Určitě by sis měla dojít na tu imunologii!
vverru píše:
No snad v Podolí to takhle nějak dělají, ale „lepší“ výsledky jsou podle všeho ty, co dělá např. Dr. Malíčková (VFN Praha), tedy nabere jen tobě krev a chlap ji nezajímá:-DKortikoidy určitě vedlejší účinky mají. Když není vážný důvod, tak se nesmí užívat dýl jak půl roku - proto já je teď budu muset vysadit. Jinak já beru Medrol, ten by měl být lepší a mít míň vedlejších účinků - snáším ho dobře.
Jinak koukám, že na OPU a ET jsme byly skoro stejněJaký máš naplánovaný další postup? Určitě by sis měla dojít na tu imunologii!
ve čtvrtek jdu k lékaří a uvidíme co dál.Poptám se na ten medrol a uvidím.Jak to bude možné šla bych na to znova.IUI u nás plně vyločily kvůli spermi.
Na imuni do podolí me poslal můj gynekolog i s partnerem .Aby jsme věděli jaké látky a protilátky na sebe vytváříme.
Poprosím DR. aby mi to tam napsal .
Hlasvně jsem měla dost špatnou reakci na hormony ..no skoro žádnou.
zagi
jednoznačně doporučuju na vyšetření imunity Dr.Malíčkovou,zajímá se o každého individuálně a ne jak např.Podolí…
Já měla taky minimální reakci na stimulku, tak příště budu mít jinej protokol, snad to pomůže.
I když spíše přemýšlím o minimálce…
Kam chodíš s MUDr.Kultovi, jakej je?Myslím, že je teď v ISCARU,nebo ne?
Souhlasim, MuDr Malickova je uzasna, vsechno vysvetli a udela si na tebe cas. Kdyz jsem minule vysilovala jestli to resit ted nebo pockat do podzima (CAR ma na leto rekontrukci) tak si se mnou sedla probrala moznosti a poradila
![]()
Hlavně pozor, kdyby ses rozhodla pro Malíčkovou, tak nechoď do Podolí. Jakmile půjdeš do Podolí, tak tě Malíčková nebude moct vzít. Teď to psalo několik holek, protože jí to tak neproplatí pojišťovna.
Jestli si ještě nikde nebyla, tak jdi určitě k Malíčkové - klidně i bez doporučení nebo s doporučenímm do Podolí, ona z toho vědu nedělá, ale přístup tam budeš mít mnohem lepší než v Podolí. V Podolí kažédmu nasadí Prednison a dál to neřeší
Malíčková s tebou bude dělat hokusy pokusy dokud prostě neotěhotníš ![]()
byla jsem s partnerem už v Podolí jemu dělali spermi a mě braly krev .Jaký máme protisobě protilátky .Dnes jedu k Kontrolu a uvidím co mi řekne.
Cinkilinki - Ahoj, mam stejny problem jako ty. Muzu se te zeptat - jakou presne mas hodnotu Annexinu? Taky si nevim rady co s tim
Prednison mi dr taky dat nechce… Injekce na redeni krve si mam pichat az otehotnim… no jo, ale ono porad nic.
Ahoj Ještěrko, tak to jsem ráda, že se vyskytla spřízněná duše s podobnou diagnózou ![]()
Já měla hodnoty annexinu 100 U/ml (limit je 25). Zdá se mi to děsně vysoké. Jaké hodnoty máš Ty?
A taky vůbec netěhotním…
Ještě mne čeká za 3 týdny kontrolní vyšetření, ale že by annexinové protilátky klesly ze 100 na 25 moc nečekám. Zatím beru Aspirin a zkouším Wobenzym a Phlogenzym a uvidím, jestli to hne s výsledky.
Jsem ráda, že vím o někom s podobnou diagnózou, annexinové protilátky nejsou moc časté, a člověk pak neví, kde se ptát, co pomohlo a zda se to dá zvládnot bez kortikoidů ![]()