Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ano…žádné příznaky, krom toho, že se nedaří otěhotnět prostě nejsou.
jinak léčba u mě spočívala v tom, že jsem 3 měsíce brala prednison a museli jsme provozovat kondomstyk…a prednison v poloviční dávce jsem pak brala až do 15týdne těhotenství, pak už ne!
vitamíny super…macca je dobrá a zkus k tomu ještě kapičky - kotvičník - výluh z pupenů!! u nás to fakt byl velkej rozdíl ve výsledcích…nejdřív to bylo tak špatný, že jedině IVF s ICSI a po vitamínech po 4 měsících prý jen snížená plodnost…na přirozený početí dostačující…tak držím palce!
a můj gyndař? de.il, no…když se mi pak podařilo otěhotnět a chtěla jsem prvotrimestrální screening, tak mi řek, že je to zbytečný a co řeším tak brzo, když s těma dvojčatama to beztak dopadá všelijak…tkaže místi gratulace jsem si vyslechla, že můžu potratit, tak jsem ho vyměnila za lepšího! ![]()
dobře jsi udělala, v dnešní době takový přístup…ale asi se to stává. Já mám taky za sebou pár zkušeností, ale teď jsem max. spokojená.
Pokusím se tedy poptat a uvidím.
Kotvičník máme čaj, který mu dělám každý den
, teď jsem ještě objednala čaj Don Juan, prý je taky dobrý, tak uvidíme. Ale jak říkám, nejdřív se musí dát dohromady a pak rozjedeme zase bylinářství. Já tomu věřím, tak doufám, že to pomůže, alespoň trochu.
Jak jsem pochopila, to imuno. vyšetření se dělá pouze v Praze? Mají nějaké stránky, kde bych se na to mohla mrknout?
mrkni sem http://www.upmd.cz/?…
a bylinkám zdar…ty mi už pomohly v mnoha věcech!! ![]()
jojo, bylinkám zdar ![]()
díky za odkaz, mrknu na to…mám zase novou naději.. ![]()
Na druhé IVF chci jít až na podzim, teď v březnu jsem si prošla tím prvním neúspěšným, takže si chci dát půl roku pauzu a užít si léto. Trochu se od toho odprostit, bylo to už psycho, ale to určitě všechny znáte dobře.
vyšetření je o tom, že tam jdete oba…Tobě naberou krev a manžel odevzdá sperma a to je vše ![]()
jotopsycho si pamatuju furti když tu mám dva nádherný uřvánky, tak stejně…do teď mám depku, když přijdou měsíčky a nesnáším je dobře, když se doslechnu, že někdo otěhotněl nechtěně a nebo první měsíc po vysazení HA…tak mě vždycky bodne u srdce…to už v čloověku asi na furt zůstane. ale stojí za to bojovat…je to nádhera se vším všudy
všem držím pěsti ![]()
moc ti to přeju a taky závidím
Snad se taky jednou všichni dočkáme. Máš opravdu štěstí a jak jsou stačí a jak se jmenují?
Jasně, že bychom tam jeli oba, ale spíš mi šlo o to, jestli se tam musí jezdit víckrát, protože to do Prahy máme trochu z ruky. Jsem z Prostějova.
Ejva píše:
moc ti to přeju a taky závidímSnad se taky jednou všichni dočkáme. Máš opravdu štěstí a jak jsou stačí a jak se jmenují?
Jasně, že bychom tam jeli oba, ale spíš mi šlo o to, jestli se tam musí jezdit víckrát, protože to do Prahy máme trochu z ruky. Jsem z Prostějova.
odpověď máš v soukromé zprávě ![]()
Ejva píše:
Jak jsem pochopila, to imuno. vyšetření se dělá pouze v Praze? Mají nějaké stránky, kde bych se na to mohla mrknout?
Ahojky, nevim jestli jen v Praze, minimalne jsem cetla ze i v Plzni…
Me poslali v pohode v CARu a pani doktorka je uzasna…
DOstala jsem dva druhy prasku na sest tydnu a pak mam jit na kontrolu jak reaguju, pokud vse ok tak po 8 tydnech naplanujem IVF v CARu… ![]()
Kači a ty chodíš do Prahy? Taky jsem našla na netu, že to dělají v Plzni, ale jiné centrum jsem nenašla. Tak pro mě je to obojí z ruky, ale určitě lepší Praha než Plzeň.
jj ja chodim k apolinari do CARu a ti primo spolupracuji s imunolozkou z 1.LF - takze me poslali k ni na konzultaci a ted chodim k ni, dokud moji imunitu nezkroti ![]()
ahojky, mě čeká imuno v Praze v květnu - chytli jsme dobrý termín, po třech neúspěšných IVF. Po vyšetření se čeká tři týdny na výsledky a poté se v případě problémů nasadí léčba na určitou dobu. Zatím sama více nevím, takže sbírám informace, kde se dá a taky se s vámi o ně podělím. Většinou a nejen na emiminu čtu dobré zprávy po přeléčení prednisonem nebo jiným lékem na imunitu, tak tomu věřím…
Ejvi, Fertimed údajně nechce žádanku na toto vyšetření napsat, tak jsem si ji zařídila přes svého gyn a jestli mě Sobek naštve odcházím ![]()
Ejva píše:
Kači a ty chodíš do Prahy? Taky jsem našla na netu, že to dělají v Plzni, ale jiné centrum jsem nenašla. Tak pro mě je to obojí z ruky, ale určitě lepší Praha než Plzeň.
ahoj holky, tak podávám informace, třeba se některé z vás budou hodit. Máme výsledky z imuna z prahy, pozitivní buněčnou imunitu, budu užívat 1 tabletku Prednisono po dobu 2-3 měsíce, potom kontrola a snad další úspěšný pokus!!!
měla jsem to samé co ty…mnoho neúspěšných ivf,pak na vlastní žádost vyšetření na imuno v praze,odhalen problém,zvýšená bi,přeléčení prednisonem,kondom styk,to vše cca.rok.zlepšení,odeslána na další ivf a zadařilo se.tak přeji mnoho štěstí.....