Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zašla bych k lékaři kvůli tomu, že jde o dítě. Je to opravdu opar na genitáliích? To je totiž pohlavně přenosná choroba. To je nějaké divné…jako chápu, že se to dalo nějak přenést, ale přijde mi to nepravděpodobné… navštivte fakt lékaře
@anavi13 píše:
Zašla bych k lékaři kvůli tomu, že jde o dítě. Je to opravdu opar na genitáliích? To je totiž pohlavně přenosná choroba. To je nějaké divné…jako chápu, že se to dalo nějak přenést, ale přijde mi to nepravděpodobné… navštivte fakt lékaře
genitální opar není pohlavně přenosná choroba
@Verun83 dobře tak pohlavně přenosná infekce. Jsou dva typy virů. Jeden typ je ten opar co se dělá na rtu a ten druhý typ- genitální je pohlavně přenosná infekce. Vím, že je i možnost přenést opar ze rtu na genitální. I tak u takto malého dítěte je to zvláštní chce to lékaře, aby to viděl.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
dcera má opar v oblasti genitálií, i v ustech, jak dlouho tak trvá než to zmizí, je jí to dost nepříjemné, chuděrcemá 2 a půl, máme odvar z heřmánku a ovarix
a je to fakt opar? už ho někdy měla?
@anavi13 píše:
@Verun83 dobře tak pohlavně přenosná infekce. Jsou dva typy virů. Jeden typ je ten opar co se dělá na rtu a ten druhý typ- genitální je pohlavně přenosná infekce. Vím, že je i možnost přenést opar ze rtu na genitální. I tak u takto malého dítěte je to zvláštní chce to lékaře, aby to viděl.
Jo, to se nám jednou povedlo
přitom jsem se často dočetla, že je to absolutně nemožné.
Ale přijde mi zvláštní opar u tak malého dítěte, jak k němu přišla? Že je to opar řekl lékař? U nás na ně trpí manžel a už jen když má pocit, že se mu dělá, tak se s dětmi (a už ani se mnou
) necicmá… Už jen protože si nedovedu představit, jak by děti snášely tak nepříjemnou věc, jakou opar je.
Jestli to neviděl lékař, upalovala bych za ním.
@radkka nám se to povedlo taky
u dítěte je to fakt zvláštní, kor genitál a v ústech, to je celé divné
@Verun83 no přijde mi to divné, spíš to opar nebude. Kdyby byl na rtu, ale v ústech? To si jako maminka náklady na opar na rtu pak ošahala ústa dítěte a poté mu přejela rukou po genitálu? Nehledě na to, že musí jít o tu vodičku s oparu. A na ručníku vir dlouho nepřežije. Proto doufám, že to není pravda. Chce to lékaře takto je to hádání. Dívka by fakt trpěla. Měla jste někdy opar na genitálu? To je šílená bolest… nevím teda jestli nemůže i ohrozit dítě na životě, když u miminek je to velký problém když dojde k přenosu oparu.
@anavi13 píše:
@Verun83 no přijde mi to divné, spíš to opar nebude. Kdyby byl na rtu, ale v ústech? To si jako maminka náklady na opar na rtu pak ošahala ústa dítěte a poté mu přejela rukou po genitálu? Nehledě na to, že musí jít o tu vodičku s oparu. A na ručníku vir dlouho nepřežije. Proto doufám, že to není pravda. Chce to lékaře takto je to hádání. Dívka by fakt trpěla. Měla jste někdy opar na genitálu? To je šílená bolest… nevím teda jestli nemůže i ohrozit dítě na životě, když u miminek je to velký problém když dojde k přenosu oparu.
Jo mela, jeden cas i kazdy mesic. Trpim na ne od 18.
@Verun83 píše:
Mohlo dojit k prenosu treba prrs pouzity rucnik, neumyte ruce…
No, tak já jsem teda velká citlivka a opar jsem stejně chytla jen přímým kontaktem… Ručník máme teda každý svůj a když vím, že jsem infekční, což u oparu víš už předem, tak si dávám pozor
ale jistě mi někdo řekne, že jsem moc dokonalá, když se snažím nenakazit ostatní infekcí ![]()
@radkka píše:
No, tak já jsem teda velká citlivka a opar jsem stejně chytla jen přímým kontaktem… Ručník máme teda každý svůj a když vím, že jsem infekční, což u oparu víš už předem, tak si dávám pozorale jistě mi někdo řekne, že jsem moc dokonalá, když se snažím nenakazit ostatní infekcí
Ja treba ani nevim, kde jsem k nemu prisla. A taky mame vsichni sve rucniky. Odjakziva a porad. Takze mne to prijde normalni ![]()
@Verun83 píše:
Ja treba ani nevim, kde jsem k nemu prisla. A taky mame vsichni sve rucniky. Odjakziva a porad. Takze mne to prijde normalni
V pubertě jdi taky byla tak svědomitá?
A každý kluk, se kterým ses líbala nebo po kterém jsi pila?
Dobrý den,
má 2 a půl, máme odvar z heřmánku a ovarix
dcera má opar v oblasti genitálií, i v ustech, jak dlouho tak trvá než to zmizí, je jí to dost nepříjemné, chuděrce