Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chci se zeptat zda někdo byl na screningu v gennetu v liberci? Paní Dr po odběrěch krve, kdy mě vyšel špatně chromozon 18,tak mě poslala do gennetu. Tam mi vzali krev a pozvali na uz. Chci ze zeptat zda na tom někdo byl akolik jste platili?
@martinak 17 byla jsem tam ve 12tt a ve 20tt a za jeden utz jsem platila 500 a VZP mi ho pak proplatila… Ale byly to ty normální screeningy… Nešla jsem tam proto, že by byl nějaký problém, jen můj MUDr nemá takový dobrý utz. Snad ti vše vyjde dobře
… Jeste mě napadá, že až se tam budeš objednávat, tak se zeptej, jsou tam moc milý sestřičky.
Ahojky, tak já mám zkušenost takovou, pokud jsem šla na Genet v prvním těhotenství v 22.tt, na doporučení gynekologa, tak jsem nic neplatila. U druhého těhotenství jsem byla na genetu ve 12.tt a to jsem platila 500,–Kč (i s doporučením lékaře) a nyní u třetího těhotenství jsem byla opět na genetu ve 12.tt ( na doporučení lékaře) a platila jsem 500,–Kč, poté ještě v 16.tt a poté ve 22.tt a to již jsem nic neplatila. Jiné kamarádky, mi říkaly, že pokud šly na genet v 12.tt tak platily 1.000,–Kč. Platila jsem až po ultrazvuku (nejdříve odběr krve a jiný den ultrazvuk). Myslím, že je to i dáno věkem těhotné a jaké má problémy a doporučení. Nevím v jakém týdnu jsi, ale pokud jsi kolem 22.tt, tak si myslím, že platit nebudeš, ale pokud jsi kolem 12.tt, tak je možné, že buď 500,–Kč nebo 1.000,–Kč. VZP toto proplácí do výše 1.000,–Kč (prvotrimestrální screning). Snad ti moje zkušenost trochu pomůže. A přeji ať je vše v pořádku…a to bude ![]()
Je mi 32 a odběry mi dělali ve 12tt. A na ten ultrazvuk jdu v 18tt.
@martinak 17 To vypadá, že ti vyšel špatně trip test. Když je k vyšetření důvod, tak to platí pojišťovna. Já tam byla na UTZ 3× a neplatila jsem nic, protože jsem riziková. V tvém případě to bude určitě také na pojišťovnu. I kdyby ne, tak víc jak 1000 Kč to nebude. Až tam půjdeš, tak se zeptej. Jsou tam moc milé sestřičky. Vlastně i doktoři. Nebe a dudy proti nemocnici.
@Zdendula82 známý to v nemocnici dokonce blbě vyhodnotili(tím, že ji bylo skoro 34,tak jim vyšlo riziko na dawna, přitom uz byl ok ), takže nakonec jela do Prahy a platila si testy asi za 15tis, aby měla 100%jistotu. Vše dopadlo dobře. Tím jsem chtěla jen potvrdit, že do liberecký nemocnice na vyšetření ne! ![]()
@Mimis2017 Mně tam zapomněli při prvotrimestrálním screeningu připsat i výsledky z UTZ, takže výsledek, který pak poslali mojí doktorce byl, že test nebyl kompletní a tak hodnotili jen krev. Takže nelze vyhodnotit. Ovšem zaplatit si to nechali. Od té doby jedině do Gennetu. Ostatně jejich UTZ se s tím nemocničním nedá srovnat a přístup také úplně jiný.