Geometrie - prosím o radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4009
15.10.20 12:43
@Russet píše:
Máš ale odhadnout výšku vchodu. Ne šířku. Stačí si to pořádně přečíst.

Jakou šířku? 8o Jestlil myslíš, tu červenou čáru, tak tou jsem označila kde podle mě končí vchod. Odhadem baj očko je to 120, dle kratších stran menších cihliček. Přesně vypočteno by to bylo o něco méně. Odhad je napsán tučně a podtržen, takže žádné přesné vypočty nikdo zřejmě nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
15.10.20 12:49
@Russet píše:
130 je moc. Je to jen ten vchod. To černé.

Ajo :oops: Nesmim priste delat vic veci najednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.10.20 12:50
@evill píše:
Jakou šířku? 8o Jestlil myslíš, tu červenou čáru, tak tou jsem označila kde podle mě končí vchod. Odhadem baj očko je to 120, dle kratších stran menších cihliček. Přesně vypočteno by to bylo o něco méně. Odhad je napsán tučně a podtržen, takže žádné přesné vypočty nikdo zřejmě nechce :nevim:

Ta čára je matoucí. Počítá se výška vchodu, když už, tak má být kolmice ve chodu k cihličkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
15.10.20 12:52
@Russet píše:
Ta čára je matoucí. Počítá se výška vchodu, když už, tak má být kolmice ve chodu k cihličkám.

Paní učitelko, mělo se to odhadnout, ne počítat. Ani ne kreslit nějaké kolmice. Tak jsem tam frcla čáru, do které mají počítat kostičky. Toť vše :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33280
15.10.20 12:56

@unuděná Jo, nechávám to. Pokud se třeba vyloženě nezeptá. Stejně tak jako nechávám odfálknutou písanku kterou ani na třetí pokus/upozornění není schopný napsat kloudně (protože se mu nechce).
Dneska zrovna psal líbesbrief mailem paní učitelce. Neřešil velká malá písmena, sem tam chyběla čárka nad samohláskou, i/y taky neřešil, i když se mohl zeptat nebo ví, že na t existují nějaká pravidla, která se ještě neučili. Jen si sám teda opravil, poté, co napsal tři slova v kuse, že by to asi chtělo mezi nimi mezeru.
Byl to jeho mail učitelce. Ne můj. ;) Navíc děti jsou v procesu učení, chybama se učí a udělat chybu není špatné/ostuda. Což si myslím moje generace moc neumí a je to chyba.

Navíc jestli jí bude psát častěji, třeba to paní učitelku přinutí přehodnostit, zda nenadešel čas seznámit děti pořádně taky s interpunkcí, měkkými a tvrdými souhláskami a slohem. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
15.10.20 12:59

100 cm (pravítko, tak aby čára vyšla na vrchol vchodu vyjde propojit max. pátou menší kostku od zdola, její rozměr b=20cm, 5×20cm=100cm)

do řady slov a) podle mě nepatří čtverec, je jediný dvojrozměrný, do řady b) bych nedala kvádr, je jediný trojrozměrný

Nebo (ale to už si vymýšlím :lol: ) do řady a) nepatří koule, protože jediná nemá hrany a do řady b) ze stejného důvodu nepatří kruh :mrgreen:
Promiňte, nedalo mi to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.10.20 13:00
@Svistice píše:
@unuděná Jo, nechávám to. Pokud se třeba vyloženě nezeptá. Stejně tak jako nechávám odfálknutou písanku kterou ani na třetí pokus/upozornění není schopný napsat kloudně (protože se mu nechce).
Dneska zrovna psal líbesbrief mailem paní učitelce. Neřešil velká malá písmena, sem tam chyběla čárka nad samohláskou, i/y taky neřešil, i když se mohl zeptat nebo ví, že na t existují nějaká pravidla, která se ještě neučili. Jen si sám teda opravil, poté, co napsal tři slova v kuse, že by to asi chtělo mezi nimi mezeru.
Byl to jeho mail učitelce. Ne můj. ;) Navíc děti jsou v procesu učení, chybama se učí a udělat chybu není špatné/ostuda. Což si myslím moje generace moc neumí a je to chyba.Navíc jestli jí bude psát častěji, třeba to paní učitelku přinutí přehodnostit, zda nenadešel čas seznámit děti pořádně taky s interpunkcí, měkkými a tvrdými souhláskami a slohem. :jazyk:
:mrgreen: :mrgreen: To jai dobrá, to já ho teda upozorním, třeba ať si tu větu po sobě znovu přečte, že tam má 2 chyby a on je většinou najde. Asi bych neřešila chybu v něčem, co ještě nebrali (s/z, vyjmenovaná slova atd.), ale že mu chybí háček jo..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
15.10.20 13:03
@unuděná píše:
Jo, ty řady máte špatně, první má být čtverec, druhý kvádr. Jde o to, co je těleso trojrozměrné a co je pouze dvojrozměrné :mavam:

To jsou celkem tři úkoly na třech řádcích (ne sloupcích). To nejde říct, co je správně, když nevidíš všechny možnosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33280
15.10.20 13:07

@unuděná Já ho třeba upozorním. Třeba u psaní jsem ho upozorńovala na takové ty chybějící tečky nad j a i, občas na délku samohlásky. Ale to spíš kvůli tomu, aby si to zažil (dělat ty tečky/částky hned při psaní, ne až dopíše celé slovo).
Ale jako nějak nad tím nelpím na tom, abych paní učitelce posílala bezchybný úkol, abych tím jako dokázala, žá já matka to umím.
Ona i ta učitelka asi potřebuje vědět, v čem konkrétní děti haprují. Pokud jí vždy přijde dokonalý úkol, tak se to nemá moc jak dozvědět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19600
15.10.20 13:41

@Svistice přesně.. Dělám to stejně.. Chces to odevzdat blbě? Odevzdej. Aspoň ucitelka vidí, jak na tom dcera je - blbě.
Nabídnu pomoc, vysvětlení.. Když dcera nechce, nechce. Odevzadáváme tak. Jsou to její úkoly. Ne moje. Treba si da příště větší pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
15.10.20 14:07

Souhlasím se Svisticí - jsou to synkovo úkoly, ne moje. A všichni děláme chyby, i já. Napíše cvičení, úkol - vidím chybu, řeknu „máš tam vadu“ - hledá sám - má-li zájem, nemá-li podepíšu a sbohem. Má-li zájem tak i probereme.
Vrátí se opravený úkol - probereme při opravě. Když za něj budu psát úkoly tak se samostatnosti nikdy nenaučí.
Tady krev neteče, to je vcelku pohodové cvičiště :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.10.20 15:46

Aha, tak to mě se nikdy nestalo, že by syn neměl zájem si chybu opravit :nevim: To bych se na něj taky vykuňkla :pankac: Ale on je jedničkář, tak na to asi koukám trochu jinak. Ve škole přece paní učitelka taky řekne „přečtěte si to po sobě znovu/udělejte si v hlavě zkoušku“ atd. a já k tomu jen přidávám třeba „vidím tam 2 chyby“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.10.20 15:47
@MrsNorris píše:
To jsou celkem tři úkoly na třech řádcích (ne sloupcích). To nejde říct, co je správně, když nevidíš všechny možnosti. :think:

Jo tak, že je ukrojený pravý sloupec? To mi nedošlo, myslela jsem, že to jsou 2 sloupce 8) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
15.10.20 16:12
@unuděná píše:
myslela jsem, že to jsou 2 sloupce 8) :mavam:

Tak je to
a b
a b
a b

Takže ve sloupcích bys měla na výběr ze tří áček nebo ze tří béček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.10.20 17:07

@MrsNorris ja prave myslela, ze ty pismena znaci, ktera slova spolu mas porovnavat, obcas uz jsem takhle blba zadani videla. No nic :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí