Gerlachovský štít - výstup

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43014
5.9.23 06:17
@Havlova píše:
Oni neblbnou jen Češi. My potkali na magistrále partu mladých Slováků v podstatě bez ničeho (měli max pytlík na cvičky a kraťasy), jedna slečna i růžové kroksy.

na magistrale je to v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43014
5.9.23 06:23
@HloupýFlop píše:
Neber mi jedinou jistotu-vůdce :,( Sama za sebe si netroufám, musím být k někomu - v tomhle případě doslova - ukotvená. Boty koupím a pak rozchodím, nevzala bych si je z krabice na Gerlach. Právě mě zajímalo, proč se to stalo neznačenou nepřístupnou trasou. Táta mi vykládal, že to za mlada normálně chodili v rámci tréninku (fotbal), že proč kolem toho teď dělám takové haló a dáváme takové peníze :nevim:

protoze davy lidi, rozumne. kazdy chce pokorit strechu slovenska. A ten lezecky usek je uzky, byly by fronty.

Hele ten vudce, pokud uvidi, ze jsi neobratna, nebo se bojis, tak muze lezt pred tebou a vzdycky to lano prehodit o nejakou skalku a jistit te doopravdy. To brzdi, ale funguje. Neboj, to das.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43014
5.9.23 06:28

Nejlepsi byly muslimky u Krimmelskych vodopadu, v tech cernych pytlich, ale pri ceste do kopce si je trochu zvedaly, tak jsem videla nohy. Normalne sandalky jak na ples, kramfleky, uzke pasky, same zdobne sklicko., koralky…
Tam to neni nijak narocne, srovnana prasna cesta, ale stejne v tomto obuti o zlomeni nohy.

Pro me zjisteni, ze ony jsou pod tim pytlem fakt nazdobene pro manzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.9.23 06:33
@Pudloslava píše:
protoze davy lidi, rozumne. kazdy chce pokorit strechu slovenska. A ten lezecky usek je uzky, byly by fronty.Hele ten vudce, pokud uvidi, ze jsi neobratna, nebo se bojis, tak muze lezt pred tebou a vzdycky to lano prehodit o nejakou skalku a jistit te doopravdy. To brzdi, ale funguje. Neboj, to das.

Doufám, že to dám, že snad viděl marnější :oops: Mám měsíce na trénink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41672
5.9.23 06:33
@Pudloslava píše:
na magistrale je to v pohode

V kroksech? Fakt nemůže zapršet? Protože pláštěnka nebo nepromokavá bunda se jim do toho pytlíku nevešla. Já netvrdím, že to je horolezectví, ale v kroksech bych se na pěší výlet nevydala ani v Polabí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43014
5.9.23 07:04
@Havlova píše:
V kroksech? Fakt nemůže zapršet? Protože pláštěnka nebo nepromokavá bunda se jim do toho pytlíku nevešla. Já netvrdím, že to je horolezectví, ale v kroksech bych se na pěší výlet nevydala ani v Polabí.

magistrala je bezpecna siroka cesta prevazne vrstevnicova a kroksy za mokra neklouzou, ta guma je mekka, prilnava, spis se brzo ochodi. Ja bych tak nesla, protoze necestuji s x botana, tak mam pohorky i do kostela, ale neurazi me to. Naopak prestrojeni turiste co v tom chodi po stredisku jsou k smichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
5.9.23 10:08
@HloupýFlop píše:
Doufám, že to dám, že snad viděl marnější :oops: Mám měsíce na trénink.

podle toho co píšeš jsi průměrně zdatný turista, takže bych se toho nebála. Jen bych se tedy snažila naučit se víc hospodařit s tekutinami, aby ti stačily ty dva litry na výstup. A pokud jsi nikdy nešla kopec kde se musíš chytit rukama, tak bych zkusila ty Roháče, jak tu někdo psal. Jsou to krásné kopce a když zvládneš přelézt Ostrý Roháč, Baníkov a Tri kopy tak si myslím, že zvládneš i ten Gerlach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.9.23 00:53

@HloupýFlop Mas velmi mudreho otca, ze ho pozdravujem a ma pravdu! Prevysenie, zvlast ak pojdes zo Sliezskeho domu je nejakych 900m co je absolutna pohoda. Teren trosku obtiaznejsie ale nic z coho by sa priemerne zdatny turista mal stresovat. Bola si v Slovenskom raji? Isla si nejaku turisticku trasu zabezpecenu retazami? No tak Gerlach je nieco podobne.

@Havlova Ano blbci sa najdu vo vsetkych narodoch, tak nejak som mal zrovna stastie na Cechov, obcas clovek ma nejake ‚ukotvene myslienky‘ aj ked nemaju realny zaklad. Kazdopadne je pravda ze Cesi vedu v pocte vrtulnikovych zasahov v Tatrach.

@HloupýFlop este ma napadlo ze je vyborna znalost dokazat pristat vrtulnik, teda nepristavas ty, ale navigujes zachranarsky vrtulnik na pristatie, usetri to dost cenneho casu ked niekto umiera. Doporucujem si nastudovat a vyskusat vo dne aj v noci, idealne v noci za dazda a vetra aspon 100km/h :-D (smajlik sa vztahuje iba na posledny scenar, vsetko ostatne myslene smrtelne vazne).

Osobne by som mal problem a s lanom by som kategoricky nesuhlasil, ale to je na rozhodnuti kazdeho soudruha ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí