Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, co říkáte na dnešní reportáž z kliniky Gest?
Co tam bylo a v jakém pořadu???
Edit: Už jsem si to našla…To je mazec, no. Spíš mi to přijde jako zanedbaný hyperstimulační syndrom ![]()
@Veru P píše:
Co tam bylo a v jakém pořadu???Edit: Už jsem si to našla…To je mazec, no. Spíš mi to přijde jako zanedbaný hyperstimulační syndrom
také mi přijde, že všechny ty holky přestimulovali… kdo ví, jestli ty mladé dárkyně nenacpali velkými dávkami hormonů, aby z nich dostali, co nejvíce vajíček
Kdo je v Gestu tak ať utíká. Pět žen tam šlo darovat vajíčka a všechny skončily s vážnými komplikacemi na Bulovce.
Sváděli to na vadnou anestezii ale lékaři z Bulovky to vyvracejí že komplikace jsou kvůli neprofesionálnímu zákroku na vaječnících. Ty po zákroku hodně krváceli…jedna žena které je 23 let již nebude moct mít nikdy děti..
No když si to představim - to je krutý…
Tak hlavně, že ji to za těch pár ušmudlanejch tisícovek stálo.
Hlavně ta mladá, bezdětná, ta za to zaplatila fakt velkou daň.
@PetraJ píše:
Tak hlavně, že ji to za těch pár ušmudlanejch tisícovek stálo.Hlavně ta mladá, bezdětná, ta za to zaplatila fakt velkou daň.
přesně, je mi jich líto, ale říkám si, proč?
Podle mě GEST se to snaží hodit na špatné léky, ale kryje nějaké personální selhání - špatně provedený zákrok, zanedbaný hyperstimulák apod. Je ale zvláštní, že se to stalo jen u dárkyň. Jako by používali nebo snad testovali nějaký přípravek nebo postup, který u ostatních klientek nepoužívají? Je to divné.
Byla jsem tam na IVF a děkuji bohu, že bez následků. Znova bych si je nevybrala, nejen kvůli této kauze.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.