Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, koupili jsme nové golfky 4 baby Shape a po necelém týdnu (a po jednom dešti) začaly zadní kolečka strašně vrzat. Partner to promazal vazelinou, kde se dalo, ale zatím nic nepomohlo. Nestalo se někomu něco podobného? Předem moc děkuji za názory. Hledám rady, než je pošlu na reklamaci. Katka
Ahoj, nam taky zacaly vrzat. Nekdrive kedno a pak uz se to nedalo vydrzet. Manzel to namazal a je klid. Mel na to takovej silikon ve spreji… je pravda, ze s nim nejezdime casto, ale zatim dobry! Jestli vam nepomohlo namazani a maye ten obchod blizko, tak bych ho reklamovala. Nevim no.
A co chceš reklamovat? Že vrže kočár? Tak ho pořádně umyj proudem vody aby se vyplavil písek a kamínky a potom znova promazat. Kolečka vazelínou, všechny pohyblivé části silikonovým olejem. Vrzání je přeci naprosto normální když se někde něco tře, takže na tohle reklamaci vážně neuplatníš, bys je v obchodě pobavila..
Já mám Nunu, cože je v podstatě plastový kočár a nevrže, i když to občas zkouší.. Prostě mazat, mazat..
Ahoj, na reklamaci to, myslím, fakt není… kočárky vržou celkem běžně - stačí se zaposlouchat ve městě… i nám občas vržou a to jak golfky, tak sporťák…
Stačí promazat všechny možné třecí plochy a je klid - vazelína ale prý není moc dobrá - neproteče do všech skulin - lepší je pry ten silikonový olej, nebo olej na bázi teflonu na jízdní kola nebo v nouzi WD40 - vše je ve spreji…
Jen pak pozor při skládání - ze začátku to maže, ale dá se to vyprat - vlastní zkušenost ![]()
Jo a mazání samozřejmě opakovat podle potřeby…
Bohužel mám také špatnou zkušenost. Koupili jsme MACLAREN TECHNO XT - resp. jsem si je prosadila, protože jsem konečně chtěla kvalitní kočárek. Za 8.000,–Kč jsem koupila kočárek, co vrže jako cikánská kárka. Začal s tím okamžitě, kolečka prostříkávám silikonovým olejem prakticky pořád, ale výsledek žádný. Už jsem si zvykla, o reklamaci jsem taky uvažovala, protože to jsem si mohla koupit golfky v Polsku za zlomek ceny a byla bych na tom stejně. A to jsem si k nim, já pitomá, ještě při koupi v obchodě objednala nánožník za 2.000,– ![]()
@kopretina 12 nám taky vrzal kočárek i po mazání, ale manžel se nevzdal a pořád poslouchal odkud to jde a nakonec to prý byl nýtovaný spoj, který se ani nijak neohýbá a to pomohlo - tak se zkuste taky zaposlouchat ![]()
Vrzání kočárku je děs - naskakuje mi z toho husí kůže a otvírá kudla v kapse - jsem na to hrozná…
![]()
My máme golfky Chicco Multiway Evo a kočárek Tako Alive (s origoš a houpacím podvozkem - a ten houpací podvozek vrzal jako zděšenej…) takový střední cesty
Také máme golfky 4baby a je pravda, že poté co jsme byli párkrát venku tak začaly vrzat. Stačilo promazat a byl klid. Možná je to tím, že jsou odlehčené a konstrukce není až tak bytelná takže těch třecích ploch je tam asi víc. Nicméně si na ně nemůžu stěžovat, v případě nouze se tam vezly obě děti (3 a 1,5 roku) a golfky (až na to občasné vrzání) stále drží.
Holky diky, chlap už to prostříkával sprejem a nic, ještě tam zkusím nalít nějaký olej, třeba to tam někam zateče. Škoda, že sem nejde nahrát zvuk, protože to je takové neobyčejné vrzání, zní to trochu jako kazzoo, jestli si na to pamatujete z dětství. Takže nám v podstatě golfky „hrajou“
. Blbý je, že se ty kolečka nedají rozdělat, aby se člověk podíval dovnitř, co to tam přesně skřípe…Tak uvidíme… ale koukám, jak puk, že to dělají i Maclaren.