Golfky od narození

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1424
16.4.07 12:52

Golfky od narození

Ahoj holky,

můžete mi prosím některá poradit, zda jste měli nějaké golfky už od narození??CHtěla bych si nějaké koupit a dát tam jen tašku na mimino. Prodavačka v Kika mi to tak radila, ale zdá se mi to divné.
Doporučovala mi od Peg Perega nebo od Chica.

Nechci totiž zbyttečně kupovat vanu na mimi. A nejsou ta golfáčová kolečka na malé mimi moc malá?? Mislím tím, že to asi dost drncá.

Prosím poraďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
464
16.4.07 12:58

Ahojky, já bych to tak udělala pouze v případě, že se budeš pohybovat výhradně na asfaltce…což je nemožné, protože v každém městě jsou dlažební kostky, které pěkně drncají… :) nebo jiné nerovnosti. A to opravdu pro malé mimi moc vhodné není. Pokud bys to vnímala jako cestovní záležitost na nákupy a přesuny autem, tak proč ne, to mimi určitě neublíží. Ale na klasické jízdy a procházky jsou určitě velké kočárky vhodnější. Pa, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
16.4.07 13:20

Teoreticky to možné je, a v trochu lepších, do lehu polohovatelných a aspoň mírně odpružených golfkách a pokud bydlíš ve městě s asfaltovými chodníky s minimem děr i realizovatelné.
Jen bych si to asi netroufla s tvým termínem porodu (pokud dobře počítám, říjen) - mimi tak budeš vozit přes zimu a kdo ti zaručí, že bude bez sněhu jako letošní zima? V zimě 2005/2006 jsem měla kvůli sněhu problém i s kočárem s nafukovacími koly (mám kluka září 2005).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
16.4.07 20:15

Tak do toho bych po zkušenostech s 2 dětma fakt nešla. Vyzkoušela jsem vícery golfky a to i ne ty zrovna nejlevnější, ale žádné nejsou tak dobře odpružené jako hluboký kočár. A jak už tu bylo psáno, na zimu golfky taky nic moc. To bych si tedy radši koupila nějaké fakt kvalitní, dobře polohovatelné golfky a k nim třeba bazarový hluboký kočár na tu první zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
16.4.07 20:23

Warmuško: no já bych to fakt tak taky neřešila. Zaprvé budeš mít dítě v říjnu a jestli bude sníh, jako třeba loni, tak si kočár s velkými koly budeš muset koupit. S golfkami ve sněhu neujezdíš. Chicco nevím , ale PP má sice korbu navetta,ale myslím , že je hodně malá a jaro a fusak můžeš potřebovat až do 6 měsíců dítěte tj polovina dubna minimálně.

čauky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
16.12.11 10:54

Ahoj holky, tak otvírám tuto diskuzi a ptám se:

Jaké golfky jsou nejlepší v případě používání již od narození?

Mám vybraný kočár Firkon Vario Long. Na tento kočár lze připevnit autosedačku přímo od Firkonu (které prý nejsou moc dobré) nebo pomocí adaptéru MAXI-COSI Pebble a MAXI-COSI CabrioFix, které jsou prý dobré, ale nejsou nejbezpečnější.

Takže mi kamarádka poradila, pořídit si golfky a kvalitní a bezpečnou autosedačku. Na nákupy a krátké pochůzky bych chodila s golfkama, které se rychle a lehce složí do auta. Na dlouhé cesty bude kočár, pak sporťák.

Vzhledem k tomu, že bydlím ve městě, kde dokážu hodně věcí obstarat pěšky, golfky bych používala jen výjimečně na velkých nákupech v Praze.

Tak a teď babo raď. Peněz moc nazbyt nemáme, asi bych golfky kupovala z druhé ruky.

• Citovat
  • Upravit
2976
16.12.11 10:59

Taky bych koupila ojetý hluboký a pak lepší golfky, klidně taky z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
16.12.11 11:05
jonatanka píše:
Taky bych koupila ojetý hluboký a pak lepší golfky, klidně taky z druhé ruky.

Já nebudu kupovat ojetý hluboký. Jde mi o to, zda koupit sedačku Maxi Cosi, která jde na můj vybraný kočár. Nebo nějakou lepší, která bude v autě a krátké pochůzky jen v golfkách. Má někdo zkušenosti s golfkama od narození? Porod máme v dubnu.

• Citovat
  • Upravit
Any11
16.12.11 11:07

CabrioFix je rozhodne velmi bezpecna autosedacka, se zakladnou ma pet hvezdicek!

Ale taky jsem to tak resila, ze jsem mela autosedacku (prave CabrioFix na golfkach)

• Citovat
  • Upravit
Any11
16.12.11 11:09
Holma píše:
jonatanka píše:
Já nebudu kupovat ojetý hluboký. Jde mi o to, zda koupit sedačku Maxi Cosi, která jde na můj vybraný kočár. Nebo nějakou lepší, která bude v autě a krátké pochůzky jen v golfkách. Má někdo zkušenosti s golfkama od narození? Porod máme v dubnu.

Mrkni na adac testy, myslim, ze resis zbytecnost, treba CabrioFix spolu s Romerem Baby safe plus jsou nejbezpecnejsi autosedacky na trhu… jen bych si poradila k Cabriofixu zakladnu a nemusis nic dalsiho resit. http://www.adac.de/…default.aspx?…

• Citovat
  • Upravit
Holma
16.12.11 11:21
Anielkha píše:
Holma píše:
jonatanka píše:
Mrkni na adac testy, myslim, ze resis zbytecnost, treba CabrioFix spolu s Romerem Baby safe plus jsou nejbezpecnejsi autosedacky na trhu… jen bych si poradila k Cabriofixu zakladnu a nemusis nic dalsiho resit. http://www.adac.de/…default.aspx?…

základnu? myslela jsem, že se připevňuje isofixem? nebo o jakou základnu jde? asi se blbě ptám, ale fakt netuším, čekáme první mimi :-))

• Citovat
  • Upravit
Any11
16.12.11 11:46
Holma píše:
Anielkha píše:
Holma píše:
jonatanka píše:
Mrkni na adac testy, myslim, ze resis zbytecnost, treba CabrioFix spolu s Romerem Baby safe plus jsou nejbezpecnejsi autosedacky na trhu… jen bych si poradila k Cabriofixu zakladnu a nemusis nic dalsiho resit. http://www.adac.de/…default.aspx?…
základnu? myslela jsem, že se připevňuje isofixem? nebo o jakou základnu jde? asi se blbě ptám, ale fakt netuším, čekáme první mimi :-))

v testu je se zakladnou easyfix http://www.babypark.cz/…cosi-easyfix

samo vajicko na isofix nejde.. ani romer, musis k nemu mit zakladnu do ktere vajicko nacvaknes tak, jak to je na obrazku… je to strasne prakticky, nic nemusis poutat a snadno se vytahuje a nasazuje. My nemeli v aute isofix takze jsme meli zakladnu na pasy a i to bylo skvele! Je to dost penez, ale fakt jsem rada, ze jsme ji meli.

ale i tak jsem mela trojkombinaci (na nej cabriofix slo) a i golfky kam slo vajicko… on proste sportak je tezsi a golfky jsou v tomhle treba na nakupovani mnohem lepsi.

• Citovat
  • Upravit
Holma
16.12.11 13:24
Anielkha píše:
Holma píše:
Anielkha píše:
Holma píše:
jonatanka píše:
základnu? myslela jsem, že se připevňuje isofixem? nebo o jakou základnu jde? asi se blbě ptám, ale fakt netuším, čekáme první mimi :-))

v testu je se zakladnou easyfix http://www.babypark.cz/…cosi-easyfix

samo vajicko na isofix nejde.. ani romer, musis k nemu mit zakladnu do ktere vajicko nacvaknes tak, jak to je na obrazku… je to strasne prakticky, nic nemusis poutat a snadno se vytahuje a nasazuje. My nemeli v aute isofix takze jsme meli zakladnu na pasy a i to bylo skvele! Je to dost penez, ale fakt jsem rada, ze jsme ji meli.

ale i tak jsem mela trojkombinaci (na nej cabriofix slo) a i golfky kam slo vajicko… on proste sportak je tezsi a golfky jsou v tomhle treba na nakupovani mnohem lepsi.

Moc děkuju za vysvětlení, už to chápu…

• Citovat
  • Upravit
pst007
16.12.11 13:29

Mimo v golfkách vozí od narození jen jista privilegované menšina, aspoň tu u nás. Je spousta kočárků bez „vany“ s vloženou taškou- my máme třeba od Patronu. Mimo otřesy a špatná záda miminka jde o to, že golfky se snadno převrací, což roční dítě nezabije, ale mimi by mohlo.

• Citovat
  • Upravit
Holma
16.12.11 19:02
pst007 píše:
Mimo v golfkách vozí od narození jen jista privilegované menšina, aspoň tu u nás. Je spousta kočárků bez „vany“ s vloženou taškou- my máme třeba od Patronu. Mimo otřesy a špatná záda miminka jde o to, že golfky se snadno převrací, což roční dítě nezabije, ale mimi by mohlo.

Díky, taky se mi nechtělo jít hned do golfek, i když by to bylo jen ve výjimečných případech na krátké pochůzky. Jinak jak jsem psala, máme klasický kočár. Takže asi koupíme Maxi Cosi CabrioFix kompatibilní s kočárem a časem, až to bude nutné, pořídíme golfky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4