Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Saffiraa jj to jeiné nemají, ale já si zvykla. Ale mamutek je hezké ![]()
@Saffiraa píše:
Ty jo, tak ten vypadá fakt dobřeDíky!
No náš malej má rok a půl a skoro patnáct kileček
, tak jsem dost dlouho pátrala, píší u něho sice nosnost 15kg, ale to je jen kvůli normám, v zahraničí u něj udávají 22. Já hlavně chtěla prostor a ať je trošku elegantní, moc se mi nelíbí takový ty barevný šusťáky…ještě váhám mezi černým a hnědým. Máme tu o něm i diskuzi tak koukni, jde k němu objednat na mmb i spoustu vychytávek…
Zakladatelko ono ani tak nemas doma mamutka, jako spis delaji ty kocarky jako pro panenky… ![]()
Kdybych mela hodne penez tak si koupim BJ city mini. Jinak bych spis nehledala na netu, ale zasla do obchodu s kocarky a tam najdes spoustu neznackovych, levnych a hlavne prostornych! Ja mam jedny takove jeste po prvni dceri a budou jako dojizdeci po 8 letech i pro druhorozeneho… Kupodivu porad drzi, jsou prostorne a pevne. Znacka nejaka no name… za par supek.
Já si jdu k Vám taky pro radu. zrovna jsem chtěla založit taky diskuzi, ohledně výběru golfek.Tak teďka asi trumfnu mamutka
Můj syn má v 8 měsících 11,300g a měří 75cm.Taky řeším golfky teď na léto a samozřejmně rovnou i na pozdější dobu. Jinak mám sporťák. Mým favoritem je Cybex, ale příjde mi poněkud užšší a dále se mi moc líbí Britax. Jenomže jak jsem se tak dívala, tak Cybex je dost úzký, takže mám obavy, jestli by se mi tam malý příští rok vešel a u Britaxu není polohování nožiček, což je taky problém. Vím, že maminky to řeší dekou apod..,ale není to pro miminko nepohodlné? a když bude větší, tak udrží to ty nožky v rovné poloze???Mně už se normálně o těch golfáčích i zdá. Nevím, jaké vybrat. Hlavně, aby byli pohodlné pro tu moji skoro 12 kg podvýživu ![]()
Tak to je slušný mamut.
Já jsem výběr zúžila na Valco Baby Snap 4, Bebé Beni Izzy a Britax B-Agile. Viděla jsem na jiné diskuzi, jak si jedna maminka na tex britax udělal držák na nožičky pomocí pásku na suchý zip. U mě zatím vede to Valco, ale ještě počkám na veletrh For Kids, jestli tam nebude něco převratného…
Espiro magic mohu jen doporučit!!! Skladný, lehký a pro malé „orbříky“ jako stavěný!:)
Valco je taky moc hezký, ale zase nemá polohování nožiček. Nosnost je taky do 15kg, tak nevím, jestli by mi ho malý pak nerozsedl
U britaxe mi mimo jiné i vadí, že se musí dokupovat i nánožník, což když si to spočtu co se musí všechno dokoupit, tak jsem na ceně cca 6-ti tisíc. Snad bude nějaký výběr po tom veletrhu. Pevně v to doufám, nebo si půjčím z obchoďáku nákupní vozík a tam se mi zaručeně vejde, nebo si pořídím dvoukolák ![]()
Já jsem měla pro dcerku EuroCart Lira a ten je tak trochu podobný jako Espiro, tak jsem teď pro syna chtěla něco úplně jiného, ale fakt už mi z toho hrabe. Ideální golfáč opravdu neexistuje. Navíc s vysokou nosností je jich opravdu málo a mám strach, že když pořídím nějaký do 15kg, tak mi to malý rozpučí
Výrobci asi nepočítají s tím, že se najde i taková maminka, které se narodí malý sloník
Ta nosnost 15 kg, je u nás udávána jen kvůli normám a testování, v zahrničí je třeba u úplně stejného britaxu nosnost 22kg. Ptala jsem se přímo u dovozců.
![]()
@bronvinek
Na káře!
Me zase stve, ze kdyz uz vyberu prostorny golfky, tak jsou pro maminy, co meri asi 150cm!
@lucotek tak tomu fakt nerozumím. U nás se možná všichni jistí tím, že když se s kočárkem něco stane, tak to svalí na to, že jsme v něm vozili těžké dítě a s reklamací máme smůlu. Však to se může dít jen u nás v Ćesku.
@74paja je to všechno postavené na hlavu.Nebo zase když jsou polohovací záda, tak nejsou polohovací nohy, nebo záda nejdou do úplného lehu apod.. ![]()
Polohování nožiček má čestečně, dá se zespodu „vytlačit“ taková podpěra - koukala jsem na to v obchodě, ale je to tak o 5cm níže než ležení… A dle Australanů má nosnost 20kg, tady je to kvůli té normě upraveno na 15kg ![]()
@bronvinek píše:
Valco je taky moc hezký, ale zase nemá polohování nožiček. Nosnost je taky do 15kg, tak nevím, jestli by mi ho malý pak nerozsedlU britaxe mi mimo jiné i vadí, že se musí dokupovat i nánožník, což když si to spočtu co se musí všechno dokoupit, tak jsem na ceně cca 6-ti tisíc. Snad bude nějaký výběr po tom veletrhu. Pevně v to doufám, nebo si půjčím z obchoďáku nákupní vozík a tam se mi zaručeně vejde, nebo si pořídím dvoukolák
ale má, teda, improvizované, ale furt lepší než suché zipy.. teda, na vlastní oči jsem viděla, jak jde ta opěrka nohou vyboulit směrem nahoru, a v košíku vypodložit - což by nebyl problém, ten má vždycky narvaný až až
nánožník je v ceně. jako golfky se mi snap hrozně líbil.
a je opravdu lehounký, jelikož je lehščí než Cybex, BJ city mini, tak asi fkat má těch inzerovaných 6.6kg, ale jisto do 7, víc ani ťuk. ![]()