Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny maminky. Řeším už několik dní golfky pro svého 15měsíčního syna. Koukala jsem samozřejmě i na starší diskuze, ale některé jsou už nějaký rok staré a s mým otázkám úplně neodpovídají, proto jsem založila „nové téma“ ![]()
Ráda bych pro synka golfky, ale ne ještě ty jen na léto, ale tak nějak celoroční. Zimy na Moravě nebývají drsné, tak se nebojím, když prodám sporťák, že bychom zůstali trčet doma kvůli sněhu.
Mohly by jste mi, prosím poradit golfky s rovným sedem (ne jako např. NUNA - polosed)polohovatelné (nemusí být úplný leh), super by byly i poloh. nožky, s madlem, se spojenou rukojetí, dlouhou střížkou a nejlépe s jednoduch.koly, ne zdvojenými, ale to není až tak podmínka. Cena je mi jedno, pokud by byl kočík dražší, tak bych koukla po ojetých.
Hodně mě uchvátil Baby jogger city mini, jenže nemá rovný sed
, madlo by se snad dalo pořešit, taky jsem hodně koukala na peg perego book, ale připadne mi spíš jako sporťák a zatím hodně uvažuju o Espiro magic, jenže jsem se v diskuzích dočetla o vadách na brzdách a že vržou kolečka, tak stále nevím.. Prosím poraďte s čím jezdíte vy, co je nového na trhu.. Děkuji Jana
Jé, tak to počkám co holky napíší. Právě řeším něco podobného. ![]()
Zdravím, co třeba Cybex Calisto? Má ho švagrová a nemůže si ho vynachválit ![]()
Jestli tím rovným sedem myslíš 90 stupňů, tak na to existuje u tohodle typu polohování celkem jednoduchá vychytávka. Jestli se ti líbil Book, tak jukni na Booklet.
My jsme spokojeni s Britax B agile. Taky jsem dlouho vybírala, pak jsme jeli pro Valco snap, ale malá si v obchodě vybrala ten Britax a už se od něj nechtěla hnout. A volby nelituji. Nedá se ale dát úplně narovno do sedu.Je tam malinkatý sklon.Ale opravdu nepatrný.
Na co ten sed? Však je pohodlnější se opřít, málokdy mají děti rádi ten posed, kdy jsou jako pravítko
Baby jogger je super.
Cybex callisto jsem teď právě měla ojetý, ale hned šel zpět, protože paní psala, že super stav po 1 dítěti a když jsem jela po městě po nerovnostech, tak mě vyhazoval do stran, že jsem měla co dělat, abych s kočárem ennapálila do domů
Měl nějak šmatlavé kolečko, takže to dělalo velkou neplechu. při krátké projíždce, když jsme kupovali, to samozřejmě nepoznáte, když se jede po rovince. takže teď se bojím jít byť i do nového cybexu. Navíc mi připadal trochu těžší, než udávají, ale nepřevažovala jsem. Ještě - píší, že je uzží, tak to je, ale na teď by to bylo fajn, jen nevím jak na zimu s fuakem. Byl u toho origo, ale slaboučký, že byl snad jen na chladné podzimní, jarní dny. určo ne na zimu ![]()
Teď jsem koukala na ten Booklet a není to spíše sporťák?
Ten Britax nevypadá vůbec špatně, sklon tam je, ale snad ne tak velký, jako u Joggeru. Syn je děsně zvědavý, takže sedí furt u opěrky a načuhuje. U toho Joggeru jsem koukala, že snad i ta sedací část je malinko zkosená směrem do kočárku, že to dítě tam jakoby „zapadne“ a neklouže z kočíku, dkyž má ten polosed a co jsem viděla videa s dětmi, tak jsou v kočárku dětičky takové schované.. já fakt nevím. Máme teď sporťák z trojkombinace cam dinamico 2013 a malý je zvyklý na toto, tak nevím jestli by nebulel, když by šel do takového typu vozidla
v tom cybexu se mu i líbilo
Ten sed samozřejmě nemusí být úplných 90stupňů, to by bylo určo nepohodlný, ale třebas ten jogger, nuna to je dost klopený. Syn často nakukuje za kočár, když projede auto nebo na mě, tak by se z té pozice blbě hrabal a třeba auto by mu frnklo
já tam na něj počkám, že jo ![]()
@Sibyla0 Můj mladší třeba rovný sed o 90 stupních vyloženě vyžaduje. Pokud ho nemá, ječí jak Viktorka u splavu, z polosedu se táhne ihned do úplně rovného sedu. Starší to až tak striktně neměl, ale jezdil taky spíš v úplně rovném sedu. Nemít kočár se sedem v úhlu 90, tak si házím mašli. ![]()
@Fima hm, když nad tím přemýšlím, malá prostě seděla rovně a když se opřela, tak se opřela a bylo jí fuk jak
Nicméně do rovna to měla parkrát, když jsem vezla velkou věc v košíku a vždycky se to snažila narvat zpátky dolů, takže se jí to prostě nelíbilo, no spíš na to prostě nebyla zvyklá.
Malej právě taky radši sedí rovně, aby líp viděl, když mu dám o pozici míň sezení, tak si rád pohoví, ale brzy se hrabe do sedu, aby mu nic neuniklo, takže mu to vracím zpět a buď se opře a kouká nebo si se chytne madla a sedí bez opory. Syringo, děkuji za tipy, jj, vím, že mám trochu náročnější požadavky
, ale právě jsem zkusila zadat nové téma na golfky pro tento rok, jestli ty „mé“ náhodou někdo nevyrábí
![]()
Valco baby snap 4 jsou parádní, už sem po ich ve městě taky koukala, ale má je známá, tak jsem si je zkusila projet a oproti cybexu jou na kočárkování mnohem lehčí, lehčeji jel, ale kočík je takový rozhrkaný, vyvyklaný
TFK mají ty rozdělený řidítka, co nechci
ach jo.. zatím fakt vedou ty espiro magic a nebo jsem i objevila jim podobné euro cart lira
https://www.youtube.com/watch?…
Tak jsem se dnes rozhodla pro Baby jogger city mini
Tedy - pojedeme si je samozřejmě nejdříve vyzkoušet do obchodu i prckem, jak se mu v nich bude sedět. Doufám, že bude z kočíku tak nadšený jako jsem já
Jedna mamina z diskuze ESPIRO mi dala tip na prodejnu v Brně, kde mají právě to espiro a našla jsem tam v e-shopu mnoho dalších kočíků, vč. joggeru a navíc za super cenu. Třeba ve FUNBABY ho mají za skoro 8tisíc a v Kočárky Růžový Panter ho mají za 6290kč.
Změna plánů. ![]()
V Růžovém Panteru BJ neměli, tak jsme zajeli na čumendu do Fun Baby s tím, že pokud se pro něj rozhodneme, tak nám v Růž. Panteru udělají lepší cenu
Jenže než se tam domluvili s vedoucím, tak jsem si tam ještě na doporučení prodavačky vyzkoušela ještě Britax B-Agile a synkovi se v něm líbilo nejvíce, takže jsme odjeli s ním a ještě jsme ušetřili, protože na BJ bychom museli dokupovat madlo, pláštěnku a nánožník a se zákl. cenou je to hned 10tis, kdežto s Britaxem jsme tam nechali 6026kč s dokoupeným nánožníkem a pláštěnkou. Na MMB jsem si u fi. Darint zadala objednávku na vložku do kočárku, tašku a potah na madlo, no, tak necelých 7tisíc celkem. Po dešti jsem kočík šla s malým projet po silnici, po štěrku, trávě, zámkovce a paráda, jsem moc spokojená a prďolkovi se v novém taky velmi líbí, což je nejhlavnější a dokonce mu vůbec nevadí ten mírný sklon sedu ![]()
@Persie tak to jste dopadli stejne jako my
taky jsem po měsíci vybirani zvolili jiný a nakonec si malá sama vybrala Britax. A ani mi to nevadilo.Jsem z něho nadšená ještě teď. A tu vložka ani potah na madlo jsme nekupovali, je to taková ta dobrá látka oproti třeba Valcu snap, který jsem původně chtěla, to je takový jakýsi šusťák
Tak ať jste s kočárkem stejně spokojeni jako my.