Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, můžete mi někdo prosím doporučit golfky pro tříleté dítě? Mám teď Jané pro Generation, ale připadá mi to už zbytečně velký kočárek a složitý na převážení - do kufru auta musím pokaždé sundat kolečka. Představuji si lehké golfky, ve kterých se bude dítko popovážet, dokud bude potřeba třeba i spát na delších výletech a zároveň aby to nebylo těžké na vození s sebou. Viděla jsem lidi s takovými těmi úplně jednoduchými golfkami, ale nevím, jestli v tom dítko může i spát… Zároveň se mi za to nechce dávat už moc peněz, když je to na chvilku… Předem děkuji ![]()
To jsem sama zvědavá, co ti zdejší maminky odpovědí. Co já mám zkušenosti, tak když jsou golfky polohovací a větší - na spaní, tak zas nejsou lehké a ani zas tak moc skladné. My máme na druhé dítko po zkušenostech kočáry 3 - jeden pořádnej pohodlnej těžkej sporťák - neskladný, supr na spaní, pak sporťák typu golfek, ale s jednou spojenou rukojetí co se skládá naplacato (to jsem chtěla, aby byl stabilnější) - lehký, polohovací, na ne moc pohodlné spaní, se stříškou,, a pak máme v záloze na dovolenou klasický golfáč nepolohovací typu 2 hole a mezi tím hadr, ten je do auta nejlepší, ale zase se v tom nedá spát - tedy dá, ale je to nepohodlný i pro dítko, i pro rodiče ![]()
Rok a půl. Ale ten velký sporťák plánuju mít do tý doby, dokud bude malej spát, na starší jsem měla právě jenom pak už ten golfáč a bylo to pro ní strašně nepohodlný, nemohla v tom spát. Vždycky zabrala a po chvilce byla vzhůru. Navíc byl se dvěma rukojetěma, takže se po čase rozviklaly nýty a skřípal
.A jak byl polohovací, a se stříškou, tak se stejně moc dobře nesklákal do jedný lajny a v autě byl stejně takový „doširoka“. Ideální kárka asi prostě není.
Ja taky cekam, co holky napisou… ne ze bych chtela este nejaky kocar kupovat, ale spis ze zvedavosti
Ja za sebe muzu rict, ze mam chicco, jsem spokojena, ale ze by byl nejak uplne lehky to ne a se skladnosti taky nic moc, i kdyz slada se snadno a hlavne je dobre polohovaci na spani (ma i nekolik poloh). Ale nemam zas tolik zkusennosti s jinymi, nechtelo se mi davat moc penez a nejsem ten typ cloveka, ktery vse vybira pul roku a cte recenze… kazdopadne je bezvadnej i na hrubsi teren - prevazne jezdeny teren je dlazba „kocici hlavy“ a kocar to zvlada levou zadni a nijak se nenici - ten predchozi sel par mesicu po prestehovani do kopru…
Tak to jsem si asi něco vybájila. Možná nechám ještě opravit ten Jané a k tomu dokoupim nějaký ten obyčejný na popojíždění, protože nošení je opravdu náročné, mám z toho bolavá záda. Malá sice ujde docela dost km v kuse, ale zase je vidět, že je pak extra unavená. I když třeba se tu najde někdo se zázračným řešením ![]()
No ja jsem zvažovala původně dva roky zpátky ten chicco a nakonec jsem koupila z druhé ruky jané - byl super, projel i náročné terény a dala jsem mu fakt zabrat - i jízda v lese ne po cestě, v písku apod… takže má už něco za sebou a je proslulý opotřebováváním brzd a koleček, takže teď řeším, že to asi stejně budu muset nechat opravit a k tomu dokoupit ještě něco…
No nevim, tak to zas muzu rict, ze i ten velkej golfac je sakra rozdil oproti sportaku - vsude se vlezes, snadno ho zvednes do tramvaje, autobusu, nebo kdyz jdu do metra tak pokud malej nespi, coz uz tak casto nee, tak ho vyndam, schody sejde/vyjde a ja kocar nesu jednou rukou - to si u sportaku neumim predstavit… a na celdenni vylety je fakt lepsi mit kocarek, kde ite muze spat - asi by u me rozhodlo, jak velka by byla ta investice do opravy toho stavajiciho a pripadne to, jestli je v planu dalsi potomek, protoze zas kupovat kocar na jednu sezonu neni uplne levna zalezitost, pokud se treba nespokojis s jetym.
Ahoj, tři dny máme Valco Snap, je do 20 kg, lehký (tuším 6,5 kg), polohovací skoro do lehu (si tak 99%). Skladá se velmi jednoduše, rozkládá ještě jednodušeji.
Dcerce budou dva roky a je pořádný kus baby (15,30 kg), ale ve Valcu je skoro ztracená ![]()
Je to novinka, je dražší, ale zatím hledám chybky. Bydlíme na úpatí hor, zatím zvládl nezpevněné cesty, poslouchá na řízení jednou rukou, má bájo vymyšlenou sluneční clonu, dobrý košík.
No ja ted ten svuj (teda synuv
) pujcila kamaradce s 8m batoletem, protoze ma velkej kocar na zarucni oprave a ona mi misto toho dala golfky, ty klasicky dve hole, ktery ma uz pripraveny kdyby neco. Byla sem s tim nekde zatim dvakrat - sem si zvykla nenosit tasky na rukou - a je to teda nepopsatelnej rozdil… nestabilni, pro decko nepohodlny - nema polstrovani ale jen latku - a kdyz mi utahanej po ceste z koupaku v kocarku usnul tak se tak divne sesouval. Navic teda se k tomu golfacku pomalu shybam, a to nejem nijak vysoka, mam 168, a kdybych si treba chtela vzit podpatky tak sem s nim uplne v haji.
@Silky123
No ja si ho teda na nezpevnenejch cestach neumim predtavit, vypada typicky mestsky, bych se ho takhle od pohledu bala nechat zabrzdeny i v mirnem kopci aby se neprevrhl - ale vypada moc pekne, to se musi nechat ![]()
Jako ta cena neni uplne hrozna, ale zas to asi @kocikoc nebude chtit kupovat na rok a kdyz je to novinka, tak v bazarech nejspis nesezene ![]()
@Black_Orchids Na ten sem v prodejne zrovna koukala, mooc se mi libil
ale kvuli cene vyhral chicco ![]()
@kocikoc
Záleží na diteti.moje prvni raději spalo v nepolohovacim quinny zapp, nez v polohovacim kocaru. I mloje druhe usina zasadne v sede, po usnuti nesmi jit do lehu, jen pololehu!.takze jak u koho.
Pokud je to na vylety, je ale vzdycky lepsi, kdyz je kocar větší a pohodlny, jakkoliv je dite stare.
Ja mam dite 2,5 roku a mam velky sportak babyjogger summit, s nosnosti nekde na 25 kg. A cybex ruby, coz je lepsi verze golfek bez polohovani,, jen latkova záda, ale ma strisku a je taky do 22,5kg. a plne mi tovyhovuje.
Takze ja doporucuje cosi levneho a lehouckeho do města a původní sportak na výlety.
Kdybych chtela investovat, na velke deti jsou nejlepsi babyjoger, velka nosnost, velké sedaky, v klidu se vyspi i5leté dítě
ale jsou drahé..a ve trech letechbych to uz tak neresila. Myslim, ze brzy se uz vozitnebude.
Mame BJ City Mini 4kolku, a teda na vylozenej teren to neni (kola jsou mensi, plastovy), ale po meste, cestach v parku, rozflakanym chodniku atd. bez problemu. Supr se sklada, lehkej (7,5 kila), pro dite velikej, dokonala striska, celkem velkej kos. Ale je drazsi a bazarovej se blbe shani.