gore-tex

35329
12.1.06 15:59

gore-tex

Ahoj holky!

Chci se zeptat na neco, co sem asi nepatri, ale jsem si jista, ze mi nekdo urcite dobre poradi.

Koupila jsem si v Humanicu goretexove zimni boty na hory, neco mezi sportovni botou a snehulou. Maji visacku a certifikat se zarukou vraceni penez, kdyz nebudu spokojena. Nikdy jsem nic z goretexu nemela, ale byla jsem presvedcena, ze tento material je nepromokavy a zaroven prodysny a tudiz velmi vhodny na obleceni a obuv na hory. Jake bylo me prekvapeni, kdyz me prodavacka pri placeni upozornila, ze boty musim naimpregnovat a na papiru o tom, jak o obuv pecovat zaskrtla doslova toto: obuv pro volny cas(muze byt uzivana v mistnostech nebo po mistnich komunikacich, vyznacuje se masivnejsi a trvanlivejsi konstrukci spodku nez obuv spolecenska) . Tak nevim, ale vychazi mi z toho, ze po impregnaci v nich muzu vyrazit do nakupniho centra pesky.

No nerada bych neco zvorala, ale mam je teda naipregnovat, jak tvrdila, nebo je to hloupost?

Diky Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
12.1.06 16:16

Ahojka, nejsem žádný odborník, ale nedávno jsme manžovi kupovali gore-texy, obuv na chození po celý rok, a impregnaci nám doporučovali taky, hlavně do tohohle počasí, čili sníh, mokro, fujtajbl:-)
Naimpregnovali jsme a ještě říkali, že po důkladnějším čisštění bot je třeba nástřik zopakovat.
Zatím se tvářej dobře:-)

Jazzi a Mates

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
12.1.06 16:26

Mroe- neco malo o Goretexu vim..prodavacka ma pravdu boty urcite naipregnovat :! Goretex je pouze jakasi tenka vlozka,ktera je vlozena mezi svrchni a spodni vrstvu materialu boty.Takze opravdu osetrovat inpregnaci,a botky opravdu vydrzi,jsou kvalitni,ale je potreba se o ne starat.Hodne lidi si to plete,ze kdyz jsou z Goretexu,tak jim prece nemuzou promoknout,ale to je chyba,Svrchni vrstva vyrobku muze byt textil,kuze,pak je tenka vlozka Goretexu a pak podsivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
12.1.06 16:27

Ahoj gore-texove boty se impregnuji, maji spesl impregnacni spreje na tu goretexovou membranu, to je dulezity, aby to byla spravna impregnace. My mame taky trekingove boty s gore a po impregnaci jsem v nich stala v louzi :)) a bota zustala sucha i na povrchu. Je vsak treba impregnovat pravidelne a samozrejme, ze kdyz jdes cely den ve snehove brecce se nakonec taky promaci, ale trva jim to dele …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
12.1.06 16:42

Souhlas se sarach:) taky impregnujeme, dle četnosti užití, momentálně tak jednou ročně spešl sprejem:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
12.1.06 16:46

Diky, po vasich odpovedich me napadlo podivat se, jakou mame doma impregnaci, jestli se na ten Gore tex hodi nebo ne a je tam doslova, ze se hodi i na membrany tohoto typu. Z cehoz mi vyplyva, ze mate samozrejme vy i prodavacka pravdu. Tak diky.

PS: jen me zarazi, ze na certifikatu k botam je napsano, ze pokud nebudu spokojena s jejich nepromokavosti a prodysnosti, muzu je vratit, ale o peci o ne a nutnosti impregnace nikde ani zminka. Takze tak. Dik

Mroe

A jeste jeden dotaz, nevite jestli muzu naipregnovat i boty z normalni kuze, hladke, ale trochu leskle, nejsou to ale zrovna lakovky, jestli mi rozumite.
A impregnuji se i kalhoty na lyze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
12.1.06 19:46

Ahoj, impregnovat. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.11.17 18:41

Ahoj, muzu boty s goretex impregnovat univerzalni impregnaci ktera je i na high tech materialy :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.11.17 06:33
@Aishenka píše:
Ahoj, muzu boty s goretex impregnovat univerzalni impregnaci ktera je i na high tech materialy :think:?

goretex je jiste hi-tec material, ale pokud to tam neni vyslovene vyjmenovane, tak bych dotazovala vyrobce. Nas botach bych to ale neresila, tam goretex po roce pouzivani stejne funguje jako igelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí