Granitový dřez Lavello - máte někdo?

214
12.5.19 21:01

My ho máme, půl roku, zatím jsem na něm neshledala nic závadného, vypadá moc dobře. Kupovali jsme tmavý a k tomu i baterii potaženou granitr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41
12.5.19 21:35

@prokopa tak to ráda slyším, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
15.8.20 21:23

Někdo další? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15918
15.8.20 22:20

Pokud to budeš používat jednou za měsíc, tak dobrý, pokud častěji, tak zjistíš, že ploché dno dřezu vymyslel idiot, který dřez v životě nepoužíval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.8.20 06:01

@Zumpa To myslíš obecně na granitové dřezy, nebo jen u tohoto výrobce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
16.8.20 08:09

Mám lavello tři roky a spokojená jsem stále stejné jako první den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.8.20 08:26

@PetiteFillette Máš tvrdou vodu? A jakou máš barvu prosím? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15918
16.8.20 09:08
@Genovesa píše:
@Zumpa To myslíš obecně na granitové dřezy, nebo jen u tohoto výrobce?

Myslím ploché dno u dřezu, obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
16.8.20 14:21
@Genovesa píše:
@PetiteFillette Máš tvrdou vodu? A jakou máš barvu prosím? Děkuji.

Barva antracit a voda normální. Jako když tam nechám okapat nádobí a uschnout vodu, tak tam fleky jsou, ale vodou je zase umyju, ani to nemusím ničím leštit.
A když mi ho truhlář instaloval, tak se mu hrozně líbila kvalita, říkal, že je 2× tak těžký, jako ty co běžně lidem montují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
16.8.20 14:21

Dno je ploché, ale ne úplně protože všechna voda normálně odteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5639
9.1.23 15:22

Ahoj, oživuji diskuzi.
Právě si vybírám nový dřez a nabídka od značky Lavello mě celkem zaujala. Vy co už dřez máte, jaké jsou vaše dojmy z této značky po letech? Jste s dřezem stále spokojení, nebo byste raději něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
9.1.23 15:59

Ahoj, já mám černý na chalupě, necelé dva roky. Je tam extrémně tvrdá voda. Rychlovarná konvice je po týdnu úplně zanesená. V dřezu jsem nejdříve myla dost, teď už od loňského jara máme naštěstí myčku, tak jen oplach ovoce, zeleniny atd. A za mě dobrý. Nejsem žádný blázen, co by to každý večer drhnul do lesku, max do sucha utřu plochu odkapávače. Kolem baterie už je teda trochu šedá vrstva vod. kamene, tak příště udělám pořádnou čistku. Zatím jsem max přejela hadříkem s olejem a pořád jako nový :wink:. Ale je pravda, že přes zimu tam moc nejsme. Od jara do podzimu ale neustále, takže každodenní používání. Snad ti to pomohlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5639
9.1.23 16:10

@papousekkakadu Určitě pomohlo. Pořád se rozhoduji mezi granitem (design, do kuchyně by se mi ten černý fakt hodil) a nerezem (blbuvzorný, prakticky nezničitelný) a nějak se nemůžu rozhodnout.
Zkušenossí s dražšími granitovými dřezy (Schock, Blanco, Franke) je všude dost, na ty levnější už nic moc. Navíc většinu recenzí píší lidé po chvilce používání, ale dlouhodobé zkušenosti se také hledají těžko.

Tvrdost vody zatím netuším, máme studnu a ještě se nedělaly čerpací zkoušky a rozbor, tak raději budu počítat s tvrdší vodou.

Jak je to s náchylností k mechanickému požkození? Manžel je pranoidní že bude dřez náchylný na ulamování rohů nebo hran, nebo praskání. Dále mám obavu z reakce na teplo. Hodně často totiž třeba sliju těstoviny a hrnec položím na odkapovou plochu, tak abych si tím kdyžtak dřez nezničila, četla jsem že se lidem vypálilo kolečko od hrnce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
9.1.23 17:52

Už mi na něj i upadla poklička i hrnec a vše přežilo 😆. S tím horkým ti nepovím - na to si dávám pozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
3.3.23 12:50
@Gracetheworld píše:
@papousekkakadu Určitě pomohlo. Pořád se rozhoduji mezi granitem (design, do kuchyně by se mi ten černý fakt hodil) a nerezem (blbuvzorný, prakticky nezničitelný) a nějak se nemůžu rozhodnout.
Zkušenossí s dražšími granitovými dřezy (Schock, Blanco, Franke) je všude dost, na ty levnější už nic moc. Navíc většinu recenzí píší lidé po chvilce používání, ale dlouhodobé zkušenosti se také hledají těžko.

Tvrdost vody zatím netuším, máme studnu a ještě se nedělaly čerpací zkoušky a rozbor, tak raději budu počítat s tvrdší vodou.

Jak je to s náchylností k mechanickému požkození? Manžel je pranoidní že bude dřez náchylný na ulamování rohů nebo hran, nebo praskání. Dále mám obavu z reakce na teplo. Hodně často totiž třeba sliju těstoviny a hrnec položím na odkapovou plochu, tak abych si tím kdyžtak dřez nezničila, četla jsem že se lidem vypálilo kolečko od hrnce.

Možná už přispívám pozde, ale my máme lavello drez asi 4 roky a náchylný je tedy dost…rohy máme omlacene, vodu tvrdou takže to pořad lestit olejem, baterie i davkovac Slezla barva…
Teď s nemá začínáme resit reklamaci píší ze mají 10 let záruka…na baterie a davkovac teda jen 2 roky jak mi nyní odepsala…nevim jestli měli vadný kus, ale od začátku řeším problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný