Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte
poradite mi nekdo co nejlevnejsi granule pro psa? Samozrejme z tech lepsich.. Mám 20ti kilovou fenku a kupuju ji granule Orlando z Lidlu.. Pry nejsou spatne.. Ale fenka si nedavno zlomila drapek, ted se ji to hoji.. tak si rikam, ze ho mohla mit oslabeny z nedostatku vyzivy.. zacala jsem ji davat pangamin s pampulkou, ale ma z nej prujem, tak nevim jestli ji to mam davat dal.. jestli to prejde
Nemáte nekdo zkusenosti s tim pangaminem?
A co se tyce toho drapku.. byla jsem s ni u veta.. drapek ji strhnul.. bylo to minule utery.. mela 3dny obvaz.. pak ji to sundal.. rikal ze si to nesmi lizat.. ale jina veterinarka rikala, ze to nevadi.. ted to ma takove ruzove.. myslite, ze je to v poradku?
Tak Lidlovky jsou fakt hnus, když nechceš moc utrácet, tak aspoň Brit Care, není to zas tak drahé a hlavně poměr kvalita x cena je fakt super. Pangamin jsme nasadili minulý týden a pes v pohodě, takže v tomto neporadím ![]()
Co se týče toho drápku, tak pokud mu veterinář sundal obvaz, tak si jsem naprosto jistá, že si pejsek drápek olizovat bude.
K těm granulím bych řekla to, že když mu kupujete „kvalitní“ granule z lidlu, tak asi budete mít na to, chodit po veterináři. V takových granulích je výživných látek pro pejska fakt hodně.
Chudák pes. Podívejte se na nějaké normální granule ( belcando, Brit, pro plan, royal canin, fitmin). Myslím, že váš pejsek bude rád a vy 100% ušetříte penízky, které jinak vyhodíte u veterináře. Omlouvám se za upřímnost.
@Lily An koukni na složení kolik je tam masa
, mrkni na ifaunu tam určitě najdeš nějaké levné a snad slušné granule ale marketovky to určitě nejsou ![]()
@lenusek11111 píše:
Co se týče toho drápku, tak pokud mu veterinář sundal obvaz, tak si jsem naprosto jistá, že si pejsek drápek olizovat bude.
K těm granulím bych řekla to, že když mu kupujete „kvalitní“ granule z lidlu, tak asi budete mít na to, chodit po veterináři. V takových granulích je výživných látek pro pejska fakt hodně.Chudák pes. Podívejte se na nějaké normální granule ( belcando, Brit, pro plan, royal canin, fitmin). Myslím, že váš pejsek bude rád a vy 100% ušetříte penízky, které jinak vyhodíte u veterináře. Omlouvám se za upřímnost.
Kdyz jsem tady psala co kupuji za granule, tak mi tu vsichni psali, ze nejsou spatne.. a moje fenka nikdy zadny problem nemela.. az ted ten drapek.. a prave proto ze nejsou asi az tak dobre, tak se tady ptam na doporuceni lepsich granuli..
@lenusek11111 Souhlas s výdaji u veterináře a s tím, že granule z Lidlu opravdu nebrat. Jen ten výpis lepších granulí bych urcite upravila a vyskrtla minimálně Royal Canin a ProPlan - koukněte na složení.
Bohužel mají velkou reklamu, ale je to tak akorát drahé zobání pro slepice.
Ostatní zmiňvané nastudované nemám, tak neposoudím.
@Lily An Urcite doporučuji koukat na složení granulí - neberte ty, kde je kukuřice (je pro psa nestravitelná). Pak sledujte pořadí v jakém jsou jednotlivé složky napsané - na prvním místě je vždy to, čeho je v granulích nejvíce a tak dál i s ostatními položkami. Pak je fajn, když je obsah rozepsaný v procentech a nejlíp konkrétně (ne pouze „drůbeží“, ale např. „hovězí svalovina 30%, kachna 16%, losos 10%,…“). Z obilovin je menší zlo rýže a brambory.
@Lily An http://www.happydog.cz/ co tyhle? nevim kolik stojí ty co dáváš ted? a kolik můžeš dát za krmení za měsíc, bude tam moc kompromisů, kvalitní granule jsou jinde ![]()
My meli royal canin a hruza! Zmenili jsme na ND a od te doby jsme nebyli u veterinare, ale klepu!!! Jen nevim, jak splni vas financni limit.
A co teda ty Brit Care?? jsou dobre? nebo taky jen,,nejsou spatne,,
Granule v supermarketech určitě nepatří mezi kvalitní. Mrkněte na složení, je to samá mouka a šrot. Pes si z toho nic nevezme a bobky má jak kobylince. Já mám dobrou zkušenost s Brit care, Acanou Proformance. Kupuju přes profizoo.cz , mají poštovné zdarma. Určitě se vyplatí krmit kvalitně, pes pak nemá tolik zdravotních problémů a věřím, že i po úrazu se lépe hojí, o průjmu ani nemluvím.
@Lily An no napiš finanční strop, ty fakt kvalitní jsou i finančně jinde, píšeš že hledáš levné a v levných nemůžeš chtít super kvalitu
. Nebo finance neřešíš a pak se dá hledat mezi těma kvalitníma ![]()
A kupujete někdo granule na váhu?? vyjdou lépe než balené?? chci nějaké fakt kvalitní granule, nějaký finanční limit nemám.. proste chci jen z tech kvalitnich granulí, ty nejlevnejsi..
Jeste me zajíma kolik dáváte vy ostatní za granule pro jednoho psa za mesic.. a pro jak velkeho psa.. a skodi psum, kdyz jim dáváte nejaké zbytky? napr. ryzi, testoviny, kosti.. Moje fenka ma prave obcas prujem kdyz ji dam nejake zbytky jidla.. ale to mozna muze byt taky kvuli tem granulim..
@BQ : Já jsem nevěděla přesně, které jí napsat.
Pro svého labradora kupuji ACANA a střídám to s tím Belcando. Protože je rozmazlený.
A to ještě nepíšu, jak se mu vyvařuje. Srdce, plíce, žaludky, atd.
A nepotřebujeme žádné vitamínové doplňky.
@Lily An : Ti, co vám poradili takovéto granule, tak bych je asi zdila. Protože to jsou opravdu samé svin.tva.
![]()