Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holky, řeším zapeklitou věc, toužím po Pražském krysaříkovi, ale všichni mě odrazují, že je agresivní a moc uštěkaný a kouše (ale je to takovej drobek roztomilej
)
pořád se utěšuju, že to je blbost, že takový může být každý pes, no nevím… Co si o tom myslíte? ![]()
@Domulka0023 uštěkaný jsou, ale agresivní|? jakáho si ho uděláš, takováho ho budeš mít…
Myslim, ze takovou povest si ziskal proto, ze majitele pidipsu svoje milacky necvici, nevyzaduji poislusnost a dovoluji psum vsechno.
Pokud budes psa cvicit, ve smecce bude na poslednim miste, bude z nej urcite fajn psi kamarad ![]()
@Domulka0023 no agresivni ani snad ne, to je hodne o vychove, ale ufnakani a nervni to oni jsou. Ja osobne ani nahodou. To mas jak s civavou, taky takovi vyplasenci. Znam jednu civavu a ta je bozi, kontaktni a fakt mila. Ale jinak skoda mluvit. A krysarici jsou jeste horsi. Syndrom maleho vzrustu rekla bych
porid si stendo vorecha z utulku a budes mit takovyho vernyho partaka, ze budes koukat ![]()
@Bibi239 píše:
Myslim, ze takovou povest si ziskal proto, ze majitele pidipsu svoje milacky necvici, nevyzaduji poislusnost a dovoluji psum vsechno.
Pokud budes psa cvicit, ve smecce bude na poslednim miste, bude z nej urcite fajn psi kamarad
Jo na tom neco je. Pocit, ze kdyz hryzne, tak mozna leda zlomi nehet, tak proc ho cvicit…
Když se tady před dvaceti lety začal šířit sport Agility, tak jeden krysařík taky běhával, bylo to super koukat, jak leze na Áčko ![]()
Když si vezmeš štěně z dobrého chovu a budeš ho odmala brát mezi psy, aby si zvykal, že drtivá většina je o dost větší, než on, a dopřeješ mu dostatek pohybu i zaměstnání, jak si zaslouží každý pes, tak bude v pohodě.
Jinak ano, i roztomilej drobek mrňavej může vyrůst v agresivního drobka a když se zahryzne nějakému batoleti do ruky s rohlíkem, tak to může být celkem problém…
Ja teda krysarika mela a byl nervni a s kazdym psem se pral a obcas i nas pokousal, ale pravdepodobne to bylo tim ze sme si ho vzali az rocniho, bejvalej majitel se k nemu nechoval moc pekne a bylo mi ho lito
jestli ho budete mit odmalinka a vychovate si ho mel by bejt v pohode, lidi maj hlavne sklony si takle malinky pejsky rozmazlovat, moc si potom dovolujou ![]()
Když s ním budeš zacházet jako se psem a ne jako s dítětem tak bude v pohodě. Jsou nervnější ale jde to.. Ale připrav se, že jsou dost drazí. Před časem jsme o něm uvažovali a ceny se pohybovaly okolo 15 000
Ja osobne jsem spis na velka plemena, ale krysarik je jeden z tech, ktere bych si mozna i vybrala, kdybych chtela neco pidi. Ovsem za predpokladu, ze si velmi dobre proverim predky a take predchozi stenata - jakou maji povahu atd…spravny chovatel s timto rad pomuze.
Plus doporucuji precist tento clanek: http://www.dogtown.cz/…-maleho-psa/ ![]()
Hodne stesti pri vyberu…
@Etcetera78 píše:
Když se tady před dvaceti lety začal šířit sport Agility, tak jeden krysařík taky běhával, bylo to super koukat, jak leze na Áčko
Když si vezmeš štěně z dobrého chovu a budeš ho odmala brát mezi psy, aby si zvykal, že drtivá většina je o dost větší, než on, a dopřeješ mu dostatek pohybu i zaměstnání, jak si zaslouží každý pes, tak bude v pohodě.
Jinak ano, i roztomilej drobek mrňavej může vyrůst v agresivního drobka a když se zahryzne nějakému batoleti do ruky s rohlíkem, tak to může být celkem problém…
Podobný problém se nám málem stal. Ve vedlejším činžáku bydlel jeden šílenej tupec, co svého krysáka venčil na volno, s telefonem celou dobu před ksichtem a bylo mu fuk, co ta jeho uštěkaná klobása kde dělá. Vystupuju s malým z auta, najednou se odnikud přiřítí a jde klukovi po noze. Kdyby chtěl, vzhledem k velikosti ani ne ročního dítěte, ho mohl pokousat klidně v obličeji. Kluka jsem čapla, chlapa sjela, ale stejně mu to bylo fuk. Houno po něm nechal ležet tam kde ho položil a v klídku si odkráčel dom. A to je přesně ten prototyp páníčka, o kterém píše @Bibi239 ![]()
@Domulka0023 Ahoj, uštěkanější určitě bude, ale vzteklej ne. Je to hlavně o lidech. Rodiče mají tři, mají chovatelskou stanici, ale pejsky už máme hodně staré a tak nevím kolik teď stojí. Ale určitě je rodíl pejsek a fenka. Záleží na tobě, zda chceš pejska papírového. Já už bych si nepapírového nikdy nekoupila. Jedině, že by mě nějakého bylo líto. První náš pes byl taky krysařík bez PP a měl problémy s kloubama a se zažíváním.
Prosím, když už jste se tady tak pěkně sešly, můžete mi vysvětlit rozdíl mezi pražským krysaříkem a srnčím pinčem? Pinč může být celý světlehnědý, ale může být zabarvený i jako krysařík - je to tak? Když mi bylo 15, tak kamarádka mívala právě ty srnčí pinče a byli to pěkní hajzlíci, agresivní a kousali i mě
, ovšem co by člověk čekal, když je vychovávala jen bláznivá puberťačka.
Na pohled byli ale fakt roztomilí, obzvlášť jako štěňata ![]()
Ja mam prazskeho krysarika a vzhledem k tomu, ze jsme meli treba i zlateho retrivra, kokra u babicky, yorka u druhy babicky, tak mohu porovnavat, a musim rict ze krysarik je trosku ustekanej treba kdyz prijde navsteva, ale je to nejsrdecnejsi rasa, kterou jsem mela poznat
takze krysarika doporucuji velmi ![]()
@Gina108 Trpasličí pinč je zmenšenina německého pinče… Sportovní, pracovní, aktivní pes, jen v pidi velikosti.
Krysařík je spíš společenské plemeno.
Jinak - jestli jsou tihle ratlíci bez PP, tak jsou to povětšinou různí kříženci právě pinčů a krysaříků (a kdoví čeho). Tak tam se o nějaké povaze typické pro plemeno nedá moc mluvit.
@Pipet dík za vysvětlení. Njn, ta kamarádka měla nejspíš bezpapíráky.