Koupě pražského krysaříka

5.5.15 19:20

Koupě pražského krysaříka

Ahojte holky, řeším zapeklitou věc, toužím po Pražském krysaříkovi, ale všichni mě odrazují, že je agresivní a moc uštěkaný a kouše (ale je to takovej drobek roztomilej :oops: :roll: )
pořád se utěšuju, že to je blbost, že takový může být každý pes, no nevím… Co si o tom myslíte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14110
5.5.15 19:22

@Domulka0023 uštěkaný jsou, ale agresivní|? jakáho si ho uděláš, takováho ho budeš mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.5.15 19:23

Myslim, ze takovou povest si ziskal proto, ze majitele pidipsu svoje milacky necvici, nevyzaduji poislusnost a dovoluji psum vsechno.
Pokud budes psa cvicit, ve smecce bude na poslednim miste, bude z nej urcite fajn psi kamarad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
5.5.15 19:24

@Domulka0023 no agresivni ani snad ne, to je hodne o vychove, ale ufnakani a nervni to oni jsou. Ja osobne ani nahodou. To mas jak s civavou, taky takovi vyplasenci. Znam jednu civavu a ta je bozi, kontaktni a fakt mila. Ale jinak skoda mluvit. A krysarici jsou jeste horsi. Syndrom maleho vzrustu rekla bych :mrgreen: porid si stendo vorecha z utulku a budes mit takovyho vernyho partaka, ze budes koukat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
5.5.15 19:26
@Bibi239 píše:
Myslim, ze takovou povest si ziskal proto, ze majitele pidipsu svoje milacky necvici, nevyzaduji poislusnost a dovoluji psum vsechno.
Pokud budes psa cvicit, ve smecce bude na poslednim miste, bude z nej urcite fajn psi kamarad ;)

Jo na tom neco je. Pocit, ze kdyz hryzne, tak mozna leda zlomi nehet, tak proc ho cvicit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.5.15 19:32

Když se tady před dvaceti lety začal šířit sport Agility, tak jeden krysařík taky běhával, bylo to super koukat, jak leze na Áčko :-D
Když si vezmeš štěně z dobrého chovu a budeš ho odmala brát mezi psy, aby si zvykal, že drtivá většina je o dost větší, než on, a dopřeješ mu dostatek pohybu i zaměstnání, jak si zaslouží každý pes, tak bude v pohodě.
Jinak ano, i roztomilej drobek mrňavej může vyrůst v agresivního drobka a když se zahryzne nějakému batoleti do ruky s rohlíkem, tak to může být celkem problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
5.5.15 19:47

Ja teda krysarika mela a byl nervni a s kazdym psem se pral a obcas i nas pokousal, ale pravdepodobne to bylo tim ze sme si ho vzali az rocniho, bejvalej majitel se k nemu nechoval moc pekne a bylo mi ho lito :-( jestli ho budete mit odmalinka a vychovate si ho mel by bejt v pohode, lidi maj hlavne sklony si takle malinky pejsky rozmazlovat, moc si potom dovolujou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
5.5.15 19:51

Když s ním budeš zacházet jako se psem a ne jako s dítětem tak bude v pohodě. Jsou nervnější ale jde to.. Ale připrav se, že jsou dost drazí. Před časem jsme o něm uvažovali a ceny se pohybovaly okolo 15 000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
5.5.15 19:55

Ja osobne jsem spis na velka plemena, ale krysarik je jeden z tech, ktere bych si mozna i vybrala, kdybych chtela neco pidi. Ovsem za predpokladu, ze si velmi dobre proverim predky a take predchozi stenata - jakou maji povahu atd…spravny chovatel s timto rad pomuze.
Plus doporucuji precist tento clanek: http://www.dogtown.cz/…-maleho-psa/ ;)
Hodne stesti pri vyberu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
5.5.15 20:03
@Etcetera78 píše:
Když se tady před dvaceti lety začal šířit sport Agility, tak jeden krysařík taky běhával, bylo to super koukat, jak leze na Áčko :-D
Když si vezmeš štěně z dobrého chovu a budeš ho odmala brát mezi psy, aby si zvykal, že drtivá většina je o dost větší, než on, a dopřeješ mu dostatek pohybu i zaměstnání, jak si zaslouží každý pes, tak bude v pohodě.
Jinak ano, i roztomilej drobek mrňavej může vyrůst v agresivního drobka a když se zahryzne nějakému batoleti do ruky s rohlíkem, tak to může být celkem problém

Podobný problém se nám málem stal. Ve vedlejším činžáku bydlel jeden šílenej tupec, co svého krysáka venčil na volno, s telefonem celou dobu před ksichtem a bylo mu fuk, co ta jeho uštěkaná klobása kde dělá. Vystupuju s malým z auta, najednou se odnikud přiřítí a jde klukovi po noze. Kdyby chtěl, vzhledem k velikosti ani ne ročního dítěte, ho mohl pokousat klidně v obličeji. Kluka jsem čapla, chlapa sjela, ale stejně mu to bylo fuk. Houno po něm nechal ležet tam kde ho položil a v klídku si odkráčel dom. A to je přesně ten prototyp páníčka, o kterém píše @Bibi239 :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
5.5.15 20:26

@Domulka0023 Ahoj, uštěkanější určitě bude, ale vzteklej ne. Je to hlavně o lidech. Rodiče mají tři, mají chovatelskou stanici, ale pejsky už máme hodně staré a tak nevím kolik teď stojí. Ale určitě je rodíl pejsek a fenka. Záleží na tobě, zda chceš pejska papírového. Já už bych si nepapírového nikdy nekoupila. Jedině, že by mě nějakého bylo líto. První náš pes byl taky krysařík bez PP a měl problémy s kloubama a se zažíváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.5.15 20:32

Prosím, když už jste se tady tak pěkně sešly, můžete mi vysvětlit rozdíl mezi pražským krysaříkem a srnčím pinčem? Pinč může být celý světlehnědý, ale může být zabarvený i jako krysařík - je to tak? Když mi bylo 15, tak kamarádka mívala právě ty srnčí pinče a byli to pěkní hajzlíci, agresivní a kousali i mě :cert:, ovšem co by člověk čekal, když je vychovávala jen bláznivá puberťačka. :think: Na pohled byli ale fakt roztomilí, obzvlášť jako štěňata :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
5.5.15 20:45

Ja mam prazskeho krysarika a vzhledem k tomu, ze jsme meli treba i zlateho retrivra, kokra u babicky, yorka u druhy babicky, tak mohu porovnavat, a musim rict ze krysarik je trosku ustekanej treba kdyz prijde navsteva, ale je to nejsrdecnejsi rasa, kterou jsem mela poznat :srdce: takze krysarika doporucuji velmi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.5.15 21:12

@Gina108 Trpasličí pinč je zmenšenina německého pinče… Sportovní, pracovní, aktivní pes, jen v pidi velikosti.
Krysařík je spíš společenské plemeno.

Jinak - jestli jsou tihle ratlíci bez PP, tak jsou to povětšinou různí kříženci právě pinčů a krysaříků (a kdoví čeho). Tak tam se o nějaké povaze typické pro plemeno nedá moc mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.5.15 21:16

@Pipet dík za vysvětlení. Njn, ta kamarádka měla nejspíš bezpapíráky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný