Zapáchající maz v uších u psa

1575
5.5.15 12:13

Zapáchající maz v uších u psa

Ahoj. Chci se zeptat, než půjdeme k veterináři. Dnes jsem zjistila, že má můj pes zapáchající tmavý maz v levém uchu. Vyčistila jsem mu to, ale prosím vás o radu, čím mu můžu čistit to ucho, než půjdeme k veterináři. Na antibiotika bych už nechtěla jít, protože za poslední měsíc měl 2×. Proto vás prosím o radu. Co mohu použít na dezinfekci ucha? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
702
5.5.15 12:17

@lenusek11111 radši bych je ničím nečistila, aby si mu v dobré víře neublížila :-( raději počkej. Já takhle v dobré víře léčila čubině oko co jí slzelo a zadělala sem jí na dost nepříjemný zánět třetího víčka :,(. Raději počkej… vydrželo to do teď, teď už to pár hodin počká. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
5.5.15 12:18

Čistit biodexinem:

http://www.bioveta.cz/…-roztok.html

A pokud se mu záněty vrací, tak ideálně nechat udělat kultivaci a přeléčit cílenýma ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
5.5.15 12:21

No pokud to smrdi tak uz je to zanet a na to by antibiotika asi meli dat..a nebo muzes zkusit snad v kazdem zverimexu maji cistici kapky do ucha…nevim sice nazev, ale prodavacka urco rada poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
5.5.15 12:34

Jemu se záněty nevrací. Má to poprvé. Ale před nedávnem měl problém s kůží ( jako kdyby se odřel a začalo mu to mokvat). A měl to mezi krkem a levým uchem. No a pro změnu zase ucho a levé. Tak proto se ptám. Ten biodexin asi koupím. Ale stejně půjdeme k veterináři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
5.5.15 12:42

@lenusek11111 běžně se prodávají kapky na čištění uší, ideální je se nebát a klidně toho do ucha nalít víc (ucho při tom zatáhnout, aby tam toho nateklo co nejvíc), pak pořádně v oblasti zvukovodu prsty promnout, aby se maz uvolnil a pes si to pak vyklepe sám, okolí ucha pak můžeš utřít. Čím krmíte? Z té kůže se děla stěr? Co je to za plemeno? Třeba kokříci často trpí na kvasinkové infekce, seboreu..Jinak jsem viděla dost psů, kteří mají alergii na krmivo a projevuje se to právě infekcemi na kůži/sliznicích. Taky při opakování kožních projevů není na škodu nechat zkontrolovat štítnou žlázu.
Ještě k uchu - pokud není ucho jinak začervenalé, není zmokvané a je tam jen černý maz, tak bych zkusila doma sama takto pročistit a fakt skoro „propláchnout“, za 2dny případně zopakovat zas a počkala, co to udělá. Pokud by mokvalo, bylo zarudlé, pes dával hlavu na stranu, klepal často hlavou, tak na veterinu jít určitě.
Nekoupe se někde v rybníku? Mokvající kůže bývá hotspot, oblast kolem uší/krku je častá, nejlíp se to tam zapaří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
5.5.15 19:04

@jowana : Doktor říkal, že to je plísňové onemocnění kůže. Dal nám na to belogent a za pár dní to bylo pryč. Ale teď zase pro změnu to ouško. Volala jsem doktorovi a že mám vydržet do čtvrtku. Že je mimo. No tak zítra budu shánět nového MVDr. Jinak kupuji krmivo belcando. Zjistila jsem, že mu nesmíme dávat kuřecí kůže. Je to labrador.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
5.5.15 19:54

@lenusek11111 a to dělal kožní test na plísně? Drbe se nějak víc popř. nemá málo chlupů, víc padají? No, Belcando hypoalergenní není, takové krmivo by mělo mít 2 hlavní složky + vitamíny, minerály např. Trovet LRD je dobrý http://www.veterinarnipece.cz/…lrd-654.html Nebo je možnost projít i jiná krmiva a zkusila bych takové, kde by kuřecí (ani tuk adt.) nebylo. Třeba jsou s rybou a bramborem, jehněčí, zvěřina..prostě nějaké uplně jiné, než byl složením do teď zvyklý, ideálně bez pšenice, soji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
5.5.15 21:01

Ne nic nedělal. Podíval se na to, vytrhal a ostříhal mu chlupy okolo toho místa a dal nám tu máš belogent.
Pravda je, že se době výměny srsti škrábe. Ale ne nějak moc. Klidně spí, hraje si.
Co jsem si ale všimla je, že se často olizuje na svých intimních místech. Ale přijde mi to normální očista.
Co se týká granulí belcando, tak ty jsem právě změnila z předcházejících fitmin. S těmi jsem nebyla moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
5.5.15 21:19

@lenusek11111 tak to pak možná nějaká kvasinka a když to vystříhal v okolí, tak to vypadá na ten hotspot - zapařenina, která začne mokvat. Možná to bude náhoda, uši má jen špinavé (retrívřici je musím každý měsíc čistit, dělají se nánosy) a bude stačit vyčištění..ale pokud by se podobné záněty opakovaly, víc se drbal, tak fakt mysli na tu štítnou žlázu - labradoři na to trpí taky dost. Náše jí má taky špatnou a právě se to projevovalo zvýšenou svědivostí a suchostí kůže, srst měla jen trochu prořídlou (žádná hrůza, lidi říkali, že je pěkná, ale já viděla změnu) a hlavně začala mít právě různé zapařeniny a prostě míň odolnou kůži. Takže bere léky, měla teda změněné i krmivo a je zas v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný