Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak vám všem děkuji za různé příspěvky a také za upozornění, že jsem neschopnej blbec
Co se týká RC, ptala jsem se dvou veterinářů a odborníka na netu, než jsem je začala podávat naší fence.Bylo mi řečeno, že na chemii, která mě vadí v granulích, není nic špatného a není nebezpečná, že se dává i do normálních potravin. Takže čtu, ale ANO, nebyla jsem z toho moudrá, proto jsem se radila s odborníky
Nicméně, když jsme si fenečku braly, byla naučená, jako štěňátko, žrát Eukanubu. Když už jí nechtěla, vystřídala jsem spoustu značek, jako:Chicopee, Brit, Arden Grange, H-Allergen HA,Belcando.NIC jí nechutnalo, proto jsem se začala radit, co bych tedy mohla zkusit a RC je prý pro,,vybíravé" pejsky…a ono to tak vyšlo. Takže hurá…do mě, kde jsem zase udělala chybu a svou neschopností ničím zdraví milované fence. Čekala jsem více zkušeností s Taste of the Wild a reakcí na borůvky…no, děkuji za střípky k tomuto dotazu ![]()
P. S.Jinak…spousta zde jmenovaných granulí opět obsahuje obiloviny..zrní..kukuřici..
Kdo tu rikal, ze jsi neschopnej blbec? Vztahovacna tedy ale urcite.
Uvedom si, ze ne vse, co potvrdi veterinar, je svate. Kamarad je vet a maji smlouvy se spolecnostmi produkujici granule. A toci se nemale castky.Holt co RC utrati na masove reklame, nekde musi osidit. Zde je to v kvalite pridanych surovin
.
@veryen píše:
Tak vám všem děkuji za různé příspěvky a také za upozornění, že jsem neschopnej blbecCo se týká RC, ptala jsem se dvou veterinářů a odborníka na netu, než jsem je začala podávat naší fence.Bylo mi řečeno, že na chemii, která mě vadí v granulích, není nic špatného a není nebezpečná, že se dává i do normálních potravin. Takže čtu, ale ANO, nebyla jsem z toho moudrá, proto jsem se radila s odborníky
Nicméně, když jsme si fenečku braly, byla naučená, jako štěňátko, žrát Eukanubu. Když už jí nechtěla, vystřídala jsem spoustu značek, jako:Chicopee, Brit, Arden Grange, H-Allergen HA,Belcando.NIC jí nechutnalo, proto jsem se začala radit, co bych tedy mohla zkusit a RC je prý pro,,vybíravé" pejsky…a ono to tak vyšlo. Takže hurá…do mě, kde jsem zase udělala chybu a svou neschopností ničím zdraví milované fence. Čekala jsem více zkušeností s Taste of the Wild a reakcí na borůvky…no, děkuji za střípky k tomuto dotazu
P. S.Jinak…spousta zde jmenovaných granulí opět obsahuje obiloviny..zrní..kukuřici..
No jo veterinář ti to tvrdit bude… stejně tak ti bude nutit Hils… a to jen z jednoho důvodu, protože to prodávají!!!
![]()
Veryen-ne s krmenim bilych psu TOTW nemam zkusenosti, nicmene tvoje poznamka o skvelem slozeni RC nemuze zustat bez odezvy - kazdy kdo se trochu ve psech vyzna a resi co jejich pes zere tak vi, ze je to snad to nejhorsi co se slozeni tyce
By me jen zajimali ti „odbornici“ co ti RC radili. Tipuji to na vety, chov stanice?
A nebud tak vztekla a vztahovacna zkracuje to pry zivot
![]()
Kdepak, já nejsem vteklá, spíš mě dostalo to, že jsem uvěřila radám tzv. odborníků veterinářů a vůbec mě nenapadlo, že bych zde mohla dostat takovou sprchu.Byla jsem v domnění, že svý fenečce dávám správný granulky…no, asi jsem si zasloužila dostat vynadáno
Ale jak jsem psala, opravdu jsem se snažila zkoušet jiný značky, ale bez výsledku. Fakt jsem hledala dlouho a opět se bojím, že musím testovat, jaké jiné granulky jí zachutnají. Koukám opět na složení všech značek, co jsem psala výše a dávala jí je, mají maso, či moučku jako první ve složení a ve slušných %.Slyšela jsem(i četla )obrovskou kritiku na Pedigree a pod.,těm jsem se vždy vyhýbala. No, tak jste mě vážně dostaly, štve mě, že jsem se nedostatečně informovala.
Pročítám slovo od slova složení RC a nic jedovatého nenacházím…co neznám, hledám přes Google…pravda je, že je první kukuřice, to ano, ale ostatní?
Sirnaté aminokyseliny (metionin a cystin), mastné kyseliny omega 6 a vitamín A.
Redukce zubního kamene
Pomáhá omezit tvorbu zubního kamene
Polyfosfáty sodíku „fixují“ vápník přítomný ve slinách.
Zajišťuje udržení ideální hmotnosti
L-karnitin, který podporuje metabolismus tukových zásob. Upravený obsah kalorií (4060 kcal/kg) a úroveň proteinů (27 %) pro vysoké nergetické požadavky malých psů.
Složení: Kukuřice, dehydrované drůbeží maso, kukuřičná moučka, kukuřičný lepek, živočišné tuky, hydrolyzované živočišné proteiny, řepné řízky, minerály, sojový olej, kvasnice, rybí tuk, minerály, DL-metionin, polyfosfát sodíku, L-lysin, vaječný prášek, L-karnitin
Samozřejmě, že RC už dávat nebudu, ale nevidím tu nic jedovatého ![]()
Já sama se mám za nesch. blbce
Je to tak, uvěřila jsem veterinářům…úplně jsem zapomněla, že kšeft je kšeft
.Ale že mi RC doporučí víc vet.,…příště budu opatrná.
Přeji krásný den ![]()
@veryen píše:
Já sama se mám za nesch. blbceJe to tak, uvěřila jsem veterinářům…úplně jsem zapomněla, že kšeft je kšeft
.Ale že mi RC doporučí víc vet.,…příště budu opatrná.
Přeji krásný den
Ale, tak to neber… jen ono věřit veterinářům se ne vždy vyplatí… víš jak jeden ti bude tvrdit, že operace je nezbytná, jen aby on vydělal a další ti řekne, že stačí léky…
![]()
Veryen-no ono nic jedovateho tam nehledej
to zase jako ono psu na RC je miliony a jakych peknych. Zase jako pes po tom nechcipne, tam je spatne, ze je tam vice kukurice nez masa (navic nikdo nevi jakeho puvodu) pes je pes ne slepice aby se krmil kukirici a srotem.
Byt tebou vyhnu se uplne: Eukanuba, RC, Purina (i pro Plan), Hills. O pedigree, chapi a hypermarketovych srajdach ani nemluve
Naopak bych zkusila: Orijen, TOTW, Artemis + to co tu bylo v odkazu-nepamatuji si nazev promin
Slysela jsem, ze po Acane psiska reznou, nic jineho co se tyce zmeny barvy jsem neslysela ve spojitosti s granulema. Pokud mas pekneho psa a chces vystavovat/vystavujes tak se nedivim tvemu strachu o bilou. Pak bych mozna zauvazovala o BARFu. Po tom ti pes zarucene nezrezne:0)
Pry to neni takova veda-nevim, ja mam tri psy, nekolik koni, malo casu a momentalne jine starosti nez delat psum vecere, ale ty mas jednoho maleho drobka psa tak by jsi to asi zvladla