Granule pro psa? Které jsou dobré?

9867
19.8.08 17:20

Granule pro psa? Které jsou dobré?

Ahoj :)

Dokonale nám došky granule pro naši Kačku a řešíme jaké koupit - no dostali jsme se v debatě na otázku kvality - poradíte co nejlepší granule za rozumnou cenu? Nebo nemáte některé okazy na testy granulí?

Co jedí vaši miláčci?

Naše Káča je devítiletá kokřice anorektička, které žere pouze tajně ve dvě ráno - a nesežere toho nijak moc. Misky má plné neustále a třeba konzervy odmítá úplně. Proto jí kupujeme kvalitnější krmivo, jenže nevíme, zda je nemůžeme dostat i víc za stejnou cenu…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10480
19.8.08 17:39

Ahoj,

my kupujeme K9 pro velká plemena (labrador) - premiové krmivo, 12 kilo stojí 800,– a stačí tak na necelý měsíc. U devítiletého psa bych šla asi do Purina proplan nebo do Eukanuby, to jsou myslím už superpremiová krmiva. Ono,každýmu psovi chutná něco jiného. Zkus se zeptat v nějaké speciálce na krmiva, my tu máme fakt skvělou prodejnu, vlastní ji chovatelé a umí poradit, hlavně neporadí hned tu nejdražší značku a mají přehled o obsahu živin.

http://www.propsyakocky.cz/ zkus jim napsat mail… a teď doufám,že to není reklama, když tak to rovnou smaž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
19.8.08 17:41

Lesi, máme labradorku a kupujeme Royal Canin, K9 a nebo Eukanubu. Nejvíc jí chutná Royal, to žere jak nezavřená. Většinou se rozhodujeme vždycky podle toho, co je zrovna v akci, nejsou to nejlevnější granule, ale nám se to vyplatilo, jak jsme kupovali něco jinýho, lacinějšího, už měla hnusnou srst, teď je krásná. Konzervy jsme jí dávali jeden čas, teď je má spíš jako zpestření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.8.08 18:02

Katuška je taky kočka :) Je ve formě, štíhlá a šikovná. Doteď měla K9 + zlatou prémiovou Brasu, taky obojí do té tisícovky. Ona tím, že nežere nám ušetří, bo nám pytel vydrží dobu.

A nechutná jí nic, nic, doslova nic. Teda z granulí, takhle buchty, chlebíček s paštikou, rýže, to jóóóó :D A je proslavená tím, že se umí tvářit jako že týden nejedla a pak si vyžebranou pochoutku nevzít a já se pak omlouvám, že ona to tak nemyslela :D

Každý večer máme rituál, že po posledním čůrání je pochoutka - u nás sušená plíce…

http://emimino.cz/…k%E1%E8a.jpg

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
19.8.08 18:08

:lol: jsem se lekla a musela si přečíst první příspěvek, jestli je to teda pes, nebo kočka :lol:
Oni prodávají i malinký balení granulí, takhle jsme my přišli na chuť Amy, protože s ní to byl boj, ač je labrador, o kterých je známo, že by i popelnici snědli, tak naše Amy byla jak z koncentráku, hubená, pořád lítala, neměla šanci přibrat, jedla málo, jsme jí krmili i rukou z misky a prosili jí ať jí, bylo to hrozný. Pak se to zlomilo a začala jíst a ten Canin jí jede nejvíc, ono mezi náma, mě teda voní z těch granulí nejvíc, on je takový jako mastnější a fakt voní. Je ale drahý, kupujeme ho tuším za 1500 a je to ten velký pytel, kolik tam toho je? 12Kg? Většinou to koupíme ale v akci, kde je buď sleva, nebo kila navíc. :lol: a pak příbuzenstvu vysvětlujte, že vy jí ale najíst dáváte, co :lol: A plíce jsou u Amči taky nejoblíbenější pochoutka, kterou já nenávidím, protože to smrdí až za dveře :?
Je, ale ta je hezká a nevypadá, že by byla nějaká podvyživená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.8.08 18:14
Amynka píše: :lol: jsem se lekla a musela si přečíst první příspěvek, jestli je to teda pes, nebo kočka :lol:
Oni prodávají i malinký balení granulí, takhle jsme my přišli na chuť Amy, protože s ní to byl boj, ač je labrador, o kterých je známo, že by i popelnici snědli, tak naše Amy byla jak z koncentráku, hubená, pořád lítala, neměla šanci přibrat, jedla málo, jsme jí krmili i rukou z misky a prosili jí ať jí, bylo to hrozný. Pak se to zlomilo a začala jíst a ten Canin jí jede nejvíc, ono mezi náma, mě teda voní z těch granulí nejvíc, on je takový jako mastnější a fakt voní. Je ale drahý, kupujeme ho tuším za 1500 a je to ten velký pytel, kolik tam toho je? 12Kg? Většinou to koupíme ale v akci, kde je buď sleva, nebo kila navíc. :lol: a pak příbuzenstvu vysvětlujte, že vy jí ale najíst dáváte, co :lol: A plíce jsou u Amči taky nejoblíbenější pochoutka, kterou já nenávidím, protože to smrdí až za dveře :?
Je, ale ta je hezká a nevypadá, že by byla nějaká podvyživená.

To se pokažký koukli na mě, pak na ni, pak zase na mě a pak se mě zeptali, zda jí dáváme nažrat :)

Jednu dobu jsme dokonce byli domluvení se sousedy, že jsme k nim chodili večer na návštěvu - oni měli taky pejska - no a my do jeho misky nasypali naše granule, Káča mu to s nadšením vyžrala a myslela si, jaký je king, že vymlaskla sousedovic misku… Doma se toho ani netkla… Pak jsme vychytali, že žere ve dvě ráno a máme granule v ložnici. :oops: Teda teď už ne, protože budila chroupáním Eli - jsou v pracovně, kam má otevřené dveře…

No a jak jí plíci nedám, tak se mnou nemluví :( My je už kupujeme po kilech…

To samí ráno kocouři - jak nedám konzervu, mám průser… Ale na ty je radost koukat jak se ženou k misce když je pustím domů - to u Kačenky fakt neznám.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
19.8.08 18:31

Ahojky, tak mi když měli štěně tak jsme kupovali Canin royal. Teď když už je psisko větší (a taky když už si to nemůžeme dovolit) tak kupujeme Acanu. Zkoušeli jsme i K9 a Eukanubu, ale ty moc nezabodovali. Acana je opravdu dobrá kvalita za dobrou cenu, a na rozdíl od ostatních krmiv psovy chutná (dokonce ani ten Canin neměl takový úspěch). Od dosti chovatelů, kteří právě nějedou na K9 (vhodná pro velká plemena) nebo Caninu (jiná cenová třída) tak vím, že právě používají acanu.

Co se týče jiných krmiv: HLAVNĚ NEPOUŽÍVEJ PEDIGREE!!!
Tohle krmivo je hrozný šunt a ničí psům žaludky - mají pak vředy a obdobné problémy. Stejné je to s whiskasem u koček. Podotýkám, že tohle je ověřená informace od zvěrolékařů. Ostatní takové ty supermarketové granule na tom budou obdobně. Takže ty bych max dávala jen v dobách finanční krize a to jen vyjimečně. Friskies od puriny je vcelku rozumné velmi levné krmivo. Ale stejně bych to psovi stabilně nedala…nám domu taky nekupuju to nejobyčejnější, co v obchodě najdu.

Ale stejně, připrav se na to, že né každé granule vašemu psiskovy budou chutnat, takže nejlíp zajdi do zverimexu a nech si tam navážit po půl kile od různých krmiv. A uvidíš co tomu vašemu pojede. Navíc i tam jsou ti schopni říct, jaké úrovně kvality ty granule jsou.

Jo a jinak já granule kupuju na www.krmeni.cz společně s kámoškou co tam kupuje pro kočky granule…mají dobré ceny a hlavně je tam od 800,– zdarma poštovné. Což se vždy bez problému vlezeme. A doma je to na druhý max. třetí den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
19.8.08 18:41

Ahoj,
my máme 2 belgické ovčáky-malinois. Fenu starou ( mladou :wink: ) 3 roky a 15 měs. psa. Fenka byla od začátku na prémiových granulích značky CD a v pohodě.Pes vyrůstal na štěněčím Royal Caninu, v 12 měs. jsme ho hlavně z finančních důvodu začali krmit CD-čkama a pes začal šíleně hubnout za 14 dní zhubnul 15 kg. Na veterině mu zjistili akutní zánět střev ( pravděpodobně z granulí). Takže jsme se vrátili k Royal Caninu a Ax zase přibírá a už je celkem vpohodě. Nikdo ze známých nechtěl věřit že ta nemoc byla způsobena granulema. V okolí krmí granulema CD všichni policejní psovodi a žádný z 10 psů neměl žádné problémy. :oops: Ze psem manžel cvičí min. 3× týdně takže je ve větší zátěži a tudíž potřebuje to nej.. My kupujeme Royal Canin přímo od dovozce- 17 kg pytel za 1.150,–. Jinak k těm testům---- kluci od policie dávali na rozbor asi 10 druhů granulí a nejlépe vyšel právě Royal, pak Eukanuba, K9, Acana ( ta u nás stojí 15 kg pytel 1.060,– ) a ty další si už nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
19.8.08 18:47

Janap my taky hodně dlouho používali právě Acanu, ale pes začal najednou hrozně hubnout a pak už ani nežral. Proto K9, taky nám radil policejní psovod a vyšla jim v testech dobře, ta Acana se prý na čas dost zhoršila ale teď už je zase v pohodě. Ale Indi už ji vůbec nechce. :roll: asi si pamatuje jak mu přestalašmakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
19.8.08 19:01

JitkaL.: díky za upozornění. Budu to u našeho malého hlídat. My máme křižovatku - jezevčík s kníračem (popelnicový nalezenec 22.12.2006 ve svých 5týdnech). Jak už jsem psala Acana je jediné co nám je ochotný z granulí sežrat v adekvátním množství. Všechno ostatní jedl tak v polovičním (prostě až měl opravdu hlad a viděl, že fakt nic jiného nebude). No pokud by se Acana zas zhoršila, tak mě fakt naštvou!

Ale co mu chutná nejvíc jsou obyčejné vařené těstoviny s kouskem nějakého „masa“…no vlastně tam ani nemusí být to maso :-D . Já mu tohle nedávám a jsem zá:,–(ně proti (vím co děla bílá mouka s kostmi u psů…) Bohužel, můj otec ani máti tohle nechápou a prostě odmítají akceptovat.
Neštěstí je v tom, že Siky s nimi dost často o víkendech jezdí na chalupu (bez nás) kde jsou louky a on tam může běhat podle libosti a hledat myšičky a hlavně si hrát s tátovým vlčákem. Takže to tam miluje a když náhodou s nimi nejede, je z toho celý skleslý a není s nim řeč. Sice jsem máti řekla, že si opravdu nepřeji, aby dostával těstoviny. Dosáhla jsem jen toho, že mu je nedají přímo do misky…ale když náš Siky žere z vlčákovy misky, tak ho nikdo neodežene a vlčák ho kupodivu nechá (on zas na oplátku žere jeho granule).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
19.8.08 19:08

Jamap, předně se omlouvám za zprznění nicku :roll: , ta Acana už by měla být zase v pohodě a vy určitě nemáte tu pro psy velkých plemen, prý bylo horších jen několik zásilek, no ale my už ji prostě nemáme. Náš pes by jinak sežral cokoli…doma má jen granule, ale u rodičů občas dostane suchý rohlík…to je pak radosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
19.8.08 19:37

ahoj Lesi,

my kupujeme Acanu - mame zlateho retrievera - ale jednu dobu jsme brali i Chicopee,Nutram a K9, ale to bylo jen na zkousku. Nechavali jsme si radit od veterinare, kazda rasa potrebuje vic neco jineho tak to chce pozkouset. Je treba zkouknout slozeni.

Nechavame si to vozit od WWW.tvujpes.cz, protoze tahat furt od nekad 20 kilo se nam uz nechce a maji dobre ceny.

Tak at te vasi mlsne hube neco dobreho vyberete :)

N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
19.8.08 19:39

Máme rotvajlera, seniora vlčáka a štěně tosa-inu (japonská doga). Krmíme Acanou všechny. Hills nám něchtějí žrát, na Delikan má rotvajler potravinovou alergii. Masové konzervy nedáváme vůbec, po těch zase mají průjem. Když už, tak jim masou koupím a uvařím.
Souhlasím s tím nekupovat Pedigree a podobné. Psi je sice žerou, protože jsou navoněné, ale nic dobrého v nich není.
A ještě jedna taková pomůcka - zkus si krmení potěžkat a podívat se na tabulku kolik toho má pes sežrat. Kvalitní krmivo bývá těžší - ovšem jestli je to fakt pravda to už netuším.
Ono je to tak, že co chovatel, to jiný názor na krmivo. :wink:
A není tu někdo, kdo používá Anku? Ta by prý měla být taky docela dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12069
19.8.08 19:46

My dáváme Purinu Proplan , vyrábí se pro všechny velikosti psů a na to trochu lososového oleje od firmy Kronch - jednak naší fence moc chutná a taky jí vyloženě svědčí, má po něm krásnou srst. Kronch dělá i granule, chvíli jsme je dávali, už ani nevím, proč jsme s nimi skončili, mám pocit, že byly dost drahé.
Jednu dobu jsme to hodně zkoumali a Purina Proplan nám vyšla jako nejlepší. Je to superpremiové krmivo, ale ještě za dostupnou cenu.

Jestli budeš testovat různé druhy granulí, tak jenom pozor na to, abys Kačce nerozhodila trávení. Náš veterinář doporučuje při přechodu na jiné granule je několik dní míchat s těmi původními a poměr nových postupně zvyšovat. Jenže to se zase blbě testuje, co psovi chutná. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12069
19.8.08 19:49

A ještě jeden poznatek k těm levným krmivům - ona nakonec zas tak levně nevyjdou, protože jich pes sežere víc a zároveň má víc „odpadu“, prostě část granulí jenom projde skrz, aniž by z nich pes něco měl. To je zkušenost několika mojich známých, my už to ani netestovali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný