Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky maminy,
máme doma roční dračiči a místo obvyklého miláčka jo je kočička nebo p=ejsek máme doma hada… dost často se setkávám s tím, že mě lidi odsoudí za to, že jsem nezodpovědná, když mám doma dítě a tak „nebezpečné“ zvíře… je tu někdo s podobnou zkušeností?
no „lidé jsou ruzné“ že
. A taky záleží jakého máš hada … jestli jedovatého tak já bych se bála …
No ale to je jako když mají lidi psa … taky mu může rupnout v bedně a dítko pěkně pokousat … ještě když mají obávané bojové plemeno že
.
Si nevybereš …
Já bych hada mít nemohla … by ke mě moje matka v životě nepřišla na návštěvu ![]()
Veru - stejnou zkušenost sice nemám, ale je to super miláček! Myslím, že tě nikdo odsuzovat nebude - je to jak píše Anděla - někdo má psa a někdo má hada! Jakého hada máte?
Jedni známí měli 4m Jonáše a ten jim utekl a jejich malý ho našel po týdnu zalezlého v sedačce
![]()
Andělo - tak já bych si takového mazlíčka hned pořídila, hlavně kvůli tchýni (sice sem moc nechodí), ona by k nám nechodila a já bych aspoň měla od ní klid až do smrti
![]()
Nemám doma hada, ale nevidím v tom nic špatného. Každý má rád jiného mazlíčka. Já měla fretečku a taky pár lidí ohrnovalo nos, že by to u dítěte nemělo být, ale bohužel nám umřela, takže ji u dítěte nemám. Ale vůbec jsem si s tím nedělala hlavu, co je komu do toho co já mám doma. Toho hada určitě nemáš pořád puštěného takže kde je problém. Kámoš měl Krajtu královskou, asi 2,5m a byla moc pěkná. Já bych se o hada nemohla starat, ale moc se mi líbí.
Had je super, jen ty myši bych mu asi kupovala a nechovala
S manželem se oba těšíme na zvířátkovské období našich Kunhůtek, křečci, potkani, hmyzáci, plazi, vše bereme, jen ptáky asi nee, ti po ránu řvou a dělají bordel…
Teda symbolicky budeme brblat.
Jaký máš druh?
L.
VERONIKA píše:Andělo - tak já bych si takového mazlíčka hned pořídila, hlavně kvůli tchýni (sice sem moc nechodí), ona by k nám nechodila a já bych aspoň měla od ní klid až do smrti![]()
![]()
no jo, když T se hadů nebojí .. to leda tchán, a to nepotřebuju … i když ani jeden k nám na návštěvu nechodí
A máma z nich má ouplnou hrůzu .. ta si hada představí i pod špagetou, takže ani to by do huby nestrčila
![]()
Ahoj,
máš úžasného domácího mazlíčka.Obdivuju Tě.
Kamarádka si spolu se svým mužem vzala taky takového krasavce.Když jsem u nich doma byla poprvé,nebyla jsem schopná vypít ani kafe.Oni mají totiž terárko v konferenčním stolku-ten je celý prosklený a dvojitý skleněný strop terária slouží jako deska stolku.Takže třeba mícháš kafčo a ze zdola vykoukně líně hadí hlava.
Nicméně naše malá návštěvy u nich zbožňuje,klidně hodinu leží u stolu a pozoruje haďáka.Nevim přesně ,co je to za dru,ale je úúžasný.
Mají 1,5 holčinu a žádný problém nemají.
PS:jinak u nás už to zvířecí období nastalo:už se nedivím našim,když vyváděli kvůli každé havěti,co jsem domu tahala já.My už vystřídali-šneky,pavoučky,teď máme v krabičce cvrčka,v akváriu křečici,kterou jsme dostali těhotnou a rybičky a škemráme o koně(a to nám je 2,5r)
Anonymni píše:
Ahoj,
Kamarádka si spolu se svým mužem vzala taky takového krasavce.Když jsem u nich doma byla poprvé,nebyla jsem schopná vypít ani kafe.Oni mají totiž terárko v konferenčním stolku-ten je celý prosklený a dvojitý skleněný strop terária slouží jako deska stolku.Takže třeba mícháš kafčo a ze zdola vykoukně líně hadí hlava.jéžiš tak to by mi jeblo!!! já mám totální fobii z hadů, čím větší, tím horší, v minulém životě mě asi musel nějaký uštknout:///fakt mi to otravuje život, já hada nemůžu vidět ani v TV v nějakém dokumentu třeba…nejvíc zle mi dělá ten jejich vlnitý pohyb..a pak taky ten jazyk, blé… když má občas noční můry, tak mě ve snu celou noc honí hadi.
Takže moje děti si nikdy domů nesmí donést plaza, jinak se stěhujiu:))) zajímavéje, že mi nevadí, když to má nohy, tzn. leguán a tak, to snesu.No ale jinak k dotazu-pokud je to váš mazlíček a nemůže nic prckovi udělat, proč ne?
ahojky,
taky bych v tom neviděla problém, každýmu se líbí něco jiného když neni nebezpečnej a mimču nebo věšímu díteti neublíží tak proč ne?
já osobně bych taky chtěla nějakou užovku, ale manžel se bojí všeho co leze tak mi řekl jedině přes jeho mrtvolu
![]()
tak snad si ten sen někdy splnim.
To znam.my mame taky plny byt haveti co roznasi alergie a nemoci
hada bych sice nebrala,jeste by mi sezral moji zoo,navic nema kozich takze to pro me neni mazlicek ale co je komu do toho co si hreji na prsou
![]()
Problém v tom nevidím, pokud je had jedovatý, tak se určitě neplazí volně po bytě a je někde dobře zavřený, pokud jedovatý není, tak je to už úplná pohoda - tedy pokud to nění 8m dlouhá anakonda, která žere děti ![]()
já bych brala hada hned, ale manžel by mě hnal i sestra a tchýně a švagrová s neteří taky
tak až někdy budu chtít být v bytě sama, přinesu si v náručí malou krajtičku - a myši chovat nebudu, vypustím hada na půdu, ať se nají holoubátek a vší havěti, co tam běhá
![]()
Holky, díky moc za podporu… jsem ráda, že je víc lidí s podobným názorem… hada máme sice kapku většího, ale většinu času je v terárku… Má přes 3,5 metru a je to krajta, takže jedovatej není ![]()
Ahojky, hada bych taky brala, mám zkušenosti s hroznýšem královským. Toho bych chtěla zase. Jenže si akorát můžu nechat zdát, manžela by asi „trefil šlak“, kdyby jsme něco podobného měli doma. Na lidi se vyprdni, je to pro většinu dost nestandartní domácí miláček. Ale jinak je to super hlídač. Kamarád mi dokonce kdysi vyprávěl historku, že jejich hroznýš prý báječně hlídal jejich 4-měsíčního synáčka a nikomu (krom matky dítěte) nedovolil se k prckovi přiblížit…
. Moje bývalá sousedka měla taky hada (krajtu) a když odjela na víkend k rodičům, nechala hada volně se pohybovat po bytě (samozřejmě byt byl zabezpečený, aby had neutekl a aby se mu nic nestalo). Hned na druhý den jí volali policajti, že má okamžitě přijet domů, že se jí prý vloupal do bytu zloděj, ale jaksi „zcepeněl“ strachy, když ho na chodbě přišel pozdravit tenhle domácí mazlíček…
.
VERONIKA píše:
Andělo - tak pod špagetou jo? To jsem se nasmála!!!!![]()
![]()
Jo jo, byli doby kdy stačilo vzít špagetu vařenou pěkně za jeden konec, v prstech jí požmoulat aby se mrskala, a máma dostala pomalu záchvat
.To už jsme jí naštěstí naučili že se toho už nebojí, ale do huby by to fakt nestrčila
.
Mmch ona se bojí hadů i plyšových.Měl řidič v buse u kasy takovýho malího, myslím že se to prodává jako vůně do auta, a máma měla co dělat aby nastoupila.
Si ještě asi nevšimla toho metrovýhoplyšáka co mají nad náma lidi na plotě zamotanýho … jsem jí zapoměla upozornit
![]()