Gratinový dřez

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20662
20.3.10 13:16

Granitový dřez

Krásné odpoledně holky,chtěla bych se požádat o radu,případně zkušenost.Rekonstruujeme kuchyň,váhám zda koupit granitový dřez nebo klasický nerezový.Chtěla jsem ten granitový,ale prý na něm hodně uplívají skvrny(mrkem,rajský protlak)a nejde to pak dolů :nevim: Nerada bych investovala do něčeho,co pak bude jak se říká na prd :-? Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47
20.3.10 13:37

Ahojky já teda mám nerezovej ,ale jsem spokojená ikdyž nějaký škrábanec se tam taky najde ale jinak fajn.s tím druhým vůbec zkušenosti nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
20.3.10 13:55

Mám, granitovej…úplně světlounce šedivej. Žádné barevné fleky na něm nemám. Pokud se mi podaří ho něčím barevným ušpinit, normálně to setřu houbičkou. Hlavně ho nemusím furt dokola leštit a vztekat se kvůli uschlejm kapkám vody. Máme v Brně hodně tvrdou vodu - tak to byla nekonečná práce. Za mně jedině granitovej a nikdy už jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
20.3.10 13:57

Ahojky..taky jsme váhali, ale rozhodli jsme se hlavně kvůli barvy pro nerez. Ty granitové mají samé takové divné :nevim: ..ale jinak s těmi skvrnami nevím - takže jsem asi moc neporadila :wink:
Jo a nerez máme ten vroubkovaný (ne hladký), takže fleky na něm moc vidět nejsou a to máme dost tvrdou vodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.3.10 14:45

Záleží na účelu. Jestli se chceš pochlubit, že na to máš, tak určitě leštěnou přírodní žulu, ale je to náchylné k průniku barviv a tuků (prostě přírodní kámen je porézní). Umělý šutr je skoro tak drahý jako přírodní a je umělý. Ošetřuje se trošku líp (ty opravdu kvalitní a drahé mají extra vytvrzované a hladké povrchy). Jestli chceš něco neobvyklého a nebo se ti nerez prostě vzhledově nehodí (např. rustikální kuchyně se zabudovanýma spotřebičema), tak jsou krásné keramické výlevky a žlaby. Povrh se udržuje jako sanitární keramika-skvěle a ve srovnání s kamenem je to za babku. Všechny uvedené dřezy mají společnou nevýhodu, jsou tvrdé a vše skleněné, porcelánové a keramické se sebemenším nárazem na ně rozbije. A chce to opravdu profesionální instalaci a kvalitní desku a korpusy skříněk a tvrdou podlahu (na korku nebo měkém dřevě to časem kvůli hmotnosti začne pracovat, netěsnit, ujíždět…)
Pokud chceš kuchyni primárně na vaření tak určitě nerezový dřez, nahlédni do kterékoli profi kuchyně (třeba se podívej na nějaký vařící pořad - Ano, šéfe nebo S italem v kuchyni atd.) a všude uvidíš nerez. Dobře se udržuje, dobře se instaluje, vyměňuje, variant a provedení je nespočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
20.3.10 16:15

Díky moc za tipy :wink: Bála jsem se těch skvr,ale když Ivushka píše,že to je v pohodě,tak půjdu do toho granitového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
20.3.10 17:02

ahoj také jsme zvažovala zda granit či nerez a nakonec jsem šla do nerezu linen, a jsem spokojená. granitové jsou stále moc předražené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hedviga
22.3.10 19:09

Ahoj, máme granit, taky jsem sice váhala, ale jsem hrozně spokojená. Nesetkala jsem se s ničím, co by nešlo „dolů“, je beze skvrn :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný