Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, všude čtu jen samou chválu na titanové hrnce, ale jak jsem letmo koukla na net, zjistila jsem, že existuje hrozně značek a různé ceny. Nemáte někdo zkušenost a radu podle čeho vybírat? Ráda bych nejspíš pánev s vysokými okraji a poklicí, aby se v ní dalo i uvařit. Dík.
Ahoj byla jsem na tom podobně..Taková nabídka - čert se v tom vyznej.
Věděla jsem , že chci obr pánev s poklicí.Sehnala jsem čtvercovou, odnímatelné chnapky, dá se dát do trouby, nepřipálí se nic ani bez kapky tuku, skleněná poklice s dírkou na páru - skvěle se myje - skoro sama.
Nakoupila jsem tady - ale v podstatě náhodou, prostě jsem už neměla nervy na hledání a tyhle stránky se mi zamlouvaly.
http://www.titanovepanve.com/
Zatím jsem s ní jsem spokojená - asi půl roku.
Jinak určitě nekupovat levné věci, či v hypermarketech a akcích Lidl apod.
( naše stála 2000,– a doprava zdarma snad hned druhý den). ![]()
Tak dobré pořízení.
Super odkaz, díky!! Mají tam v Článcích poměrně rozsáhlé povídání a značkách a co která pánev snese. Výborný!!!
Také jsem se dívala na ten odkaz ale jsou tam dost velké ceny, třeba ETA má hranatou pánev s poklicí za 1800,– .Ale nevím jaký je v tom výrobku rozdíl, jestli je méně kvalitní nebo je to o značce. Chci si nějakou pořídit ale zatím jsem nevybrala, spoléhám taky na doporučení.
Já jsem dala na tip mé kamarádky a vzala jsem si ho z www.amtgastroguss.cz a zatím nejvíc spokojená. Skvělé nádobí si udělá reklamu samo, proto jen napíšu, že i holky od nás z práce ho mají a jsou na 100% spokojené. Posledně mi daly tip na celerové hranolky a manžel, který celer nemusí, tak je zblaznuj na posezení… ![]()
Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo dlouhodobou dobrou zkušenost s nějakým titanovým nádobím??
ETA - wok, „čtvercová pánev“, pánev na steaky. Všechny tři používáme už víc jak dva roky - jsou bez vad. Mně i manželovi se na nich vaří perfektně. Ve čtvercové jsem začala péct i buchty.
Víš, jaká je to řada, nebo jaké mají označení?? Díky moc.
Mně už po x-té dosloužila teflonová pánev, šla bych radši do titanu, s tím, že někdo si ho chválí, jak je super.
Ovšem rodiče mají od Top Moravia, mají ho tak cca 5 let a už má poškozený povrch, tak mě zajímá, zda je někdo dlouhodobě spokojený. Děkuji za reakci.
Příspěvek upraven 13.04.12 v 22:25
Také jsem chtěla položit otázku na dlouhodobou spokojenost.
První pánev jsem kupovala před 6-ti lety,od firmy Jana Střelbová http://www.strelbova.cz/
Zpočátku úžasná,nemohla jsem si jí vynachváli,bylo nám sděleno,že toto titanové nádobí vyhrálo nejvyšší příčku v testu nádobí.Používáme jí opravdu hodně,nekolikrát týdně-ale nyní už rok mám pocit,že už to není co by to mělo být.Od půlky se v ní začalo vše přichytávat,nyní už se připálí snad vše a na celé ploše.
Potom máme hranatou pánev,tu nám dala tcyhně k vánocům před 5-ti lety.A začímám mít ten samý problém,také se pokrmy připalují,tady zatím jen u středu. ![]()
Od tchyně máme tuto značku:
http://www.topmoravia.com/cz/firma.php Řekla bych že kvalita obou je na stejné úrovni a životnost také.A jak všichni říkají,že je to nádobí napořád,tak po mé zkušenosti jim nevěřím.
Ale na druhou stranu je to tak úžasná věc,že si ráda koupím novou pánev i čtvercovou vysokou nádobu.
Máte někdo také dlouhodobé zkušenosti?
Právě - po pár letech začne odcházet povrch, stejně jako u teflonu.
Já bych byla ráda, kdyby někdo napsal - máme toto nádobí už 7 roků a je stále ok.
Obávám se, že nikdo takový prostě není.
Tak to bych také ráda slyšela.....ale myslím,že se to vyrábí tak,aby lidé za nějaký čas koupili nové.Protože kdyby mělo být napořád,tak by se trh brzy zasytil a nebylo by komu prodávat.
Jen uvažuji-kolik stojí telfonová pánvička a jak dlouho vydrží?Něměla jsem jí mnoho let,tak nedokážu posoudit.
wok - http://premium.rwe.cz/…va-panev-wok
ostatní pánve - http://eshop.eta.cz/titanove-panve
Na míchání nepoužívám kov, nic ostrého, v pánvích samozřejmě nekrájím.
Titanová je samozřejmě jen ta vnější úprava povrchu.
Nejdřív jsem také nevěřila, používala hlavně teflonky. Přesvědčila mě až kamarádka, u které jsem titanové nádobí poprvé viděla a vyzkoušela si na něm vařit. Už bych se k teflonu nevrátila, ani manžel ne. ![]()
Lasička - právě…teflonka je max za 500-1000 a vydrží dva-tři roky, pak se začne loupat. Titan je 2-3× dražší a tudíž by mi stačilo, kdyby vydržel aspoň 5-7 let, aby to nevyšlo výrazně dráž. No zatím jsem nikoho takového nenašla.
Stále hledám, čtu, zjišťuji a stále jsem na počátku. Nevím.
Ber hlavně od německého výrobce. Nenechej se ukecávat na cokoliv jiného, v různých testech vychází nejlépe pořád Němci. Navíc tradice, kvalita atd… Italové to dělají s Jugoslavcema strojem, dno tenké jen 5 - 6 mm, Češi neumí udělat pořádně povrch, je to drsné, omelety se trhají. Hlavně bacha na Čínu, to tu nebudu ani ztrácet čas… Kdybys chtěla vědět víc, tak bousa@seznam.cz A šťastnou ruku při výběru…
Virginia píše:
Právě - po pár letech začne odcházet povrch, stejně jako u teflonu.
Já bych byla ráda, kdyby někdo napsal - máme toto nádobí už 7 roků a je stále ok.
Obávám se, že nikdo takový prostě není.
Ale je - já mám Zepter od roku 2001 a je stále jako nový. Jen mi odešel úchyt na pokličce, prý se nemá dávat do myčky. Ale jinak ten nerez je boží. Bacha - smažák na něm moc nejde…