Jaké titanové nadobí?

2616
20.3.10 13:05

jaké titanové nadobí?

Ahoj holky, všude čtu jen samou chválu na titanové hrnce, ale jak jsem letmo koukla na net, zjistila jsem, že existuje hrozně značek a různé ceny. Nemáte někdo zkušenost a radu podle čeho vybírat? Ráda bych nejspíš pánev s vysokými okraji a poklicí, aby se v ní dalo i uvařit. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
20.3.10 13:16

Ahoj byla jsem na tom podobně..Taková nabídka - čert se v tom vyznej.
Věděla jsem , že chci obr pánev s poklicí.Sehnala jsem čtvercovou, odnímatelné chnapky, dá se dát do trouby, nepřipálí se nic ani bez kapky tuku, skleněná poklice s dírkou na páru - skvěle se myje - skoro sama.
Nakoupila jsem tady - ale v podstatě náhodou, prostě jsem už neměla nervy na hledání a tyhle stránky se mi zamlouvaly.
http://www.titanovepanve.com/
Zatím jsem s ní jsem spokojená - asi půl roku.
Jinak určitě nekupovat levné věci, či v hypermarketech a akcích Lidl apod.
( naše stála 2000,– a doprava zdarma snad hned druhý den). :srdce:
Tak dobré pořízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.3.10 16:37

Super odkaz, díky!! Mají tam v Článcích poměrně rozsáhlé povídání a značkách a co která pánev snese. Výborný!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
21.3.10 12:40

Také jsem se dívala na ten odkaz ale jsou tam dost velké ceny, třeba ETA má hranatou pánev s poklicí za 1800,– .Ale nevím jaký je v tom výrobku rozdíl, jestli je méně kvalitní nebo je to o značce. Chci si nějakou pořídit ale zatím jsem nevybrala, spoléhám taky na doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
markétkaostrava
18.7.11 17:28

Já jsem dala na tip mé kamarádky a vzala jsem si ho z www.amtgastroguss.cz a zatím nejvíc spokojená. Skvělé nádobí si udělá reklamu samo, proto jen napíšu, že i holky od nás z práce ho mají a jsou na 100% spokojené. Posledně mi daly tip na celerové hranolky a manžel, který celer nemusí, tak je zblaznuj na posezení… :palec:

• Citovat
  • Upravit
13714
22.2.12 14:58

Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo dlouhodobou dobrou zkušenost s nějakým titanovým nádobím??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
22.2.12 16:09

ETA - wok, „čtvercová pánev“, pánev na steaky. Všechny tři používáme už víc jak dva roky - jsou bez vad. Mně i manželovi se na nich vaří perfektně. Ve čtvercové jsem začala péct i buchty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
22.2.12 16:13

Víš, jaká je to řada, nebo jaké mají označení?? Díky moc.
Mně už po x-té dosloužila teflonová pánev, šla bych radši do titanu, s tím, že někdo si ho chválí, jak je super.
Ovšem rodiče mají od Top Moravia, mají ho tak cca 5 let a už má poškozený povrch, tak mě zajímá, zda je někdo dlouhodobě spokojený. Děkuji za reakci.

Příspěvek upraven 13.04.12 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.2.12 16:14

Také jsem chtěla položit otázku na dlouhodobou spokojenost.
První pánev jsem kupovala před 6-ti lety,od firmy Jana Střelbová http://www.strelbova.cz/
Zpočátku úžasná,nemohla jsem si jí vynachváli,bylo nám sděleno,že toto titanové nádobí vyhrálo nejvyšší příčku v testu nádobí.Používáme jí opravdu hodně,nekolikrát týdně-ale nyní už rok mám pocit,že už to není co by to mělo být.Od půlky se v ní začalo vše přichytávat,nyní už se připálí snad vše a na celé ploše.
Potom máme hranatou pánev,tu nám dala tcyhně k vánocům před 5-ti lety.A začímám mít ten samý problém,také se pokrmy připalují,tady zatím jen u středu. :(
Od tchyně máme tuto značku:
http://www.topmoravia.com/cz/firma.php Řekla bych že kvalita obou je na stejné úrovni a životnost také.A jak všichni říkají,že je to nádobí napořád,tak po mé zkušenosti jim nevěřím.
Ale na druhou stranu je to tak úžasná věc,že si ráda koupím novou pánev i čtvercovou vysokou nádobu.
Máte někdo také dlouhodobé zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
22.2.12 16:23

Právě - po pár letech začne odcházet povrch, stejně jako u teflonu.
Já bych byla ráda, kdyby někdo napsal - máme toto nádobí už 7 roků a je stále ok.
Obávám se, že nikdo takový prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.2.12 16:43

Tak to bych také ráda slyšela.....ale myslím,že se to vyrábí tak,aby lidé za nějaký čas koupili nové.Protože kdyby mělo být napořád,tak by se trh brzy zasytil a nebylo by komu prodávat.
Jen uvažuji-kolik stojí telfonová pánvička a jak dlouho vydrží?Něměla jsem jí mnoho let,tak nedokážu posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
22.2.12 22:00

wok - http://premium.rwe.cz/…va-panev-wok
ostatní pánve - http://eshop.eta.cz/titanove-panve

Na míchání nepoužívám kov, nic ostrého, v pánvích samozřejmě nekrájím. :) Titanová je samozřejmě jen ta vnější úprava povrchu.

Nejdřív jsem také nevěřila, používala hlavně teflonky. Přesvědčila mě až kamarádka, u které jsem titanové nádobí poprvé viděla a vyzkoušela si na něm vařit. Už bych se k teflonu nevrátila, ani manžel ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
27.2.12 12:11

Lasička - právě…teflonka je max za 500-1000 a vydrží dva-tři roky, pak se začne loupat. Titan je 2-3× dražší a tudíž by mi stačilo, kdyby vydržel aspoň 5-7 let, aby to nevyšlo výrazně dráž. No zatím jsem nikoho takového nenašla.
Stále hledám, čtu, zjišťuji a stále jsem na počátku. Nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.2.12 21:43

Ber hlavně od německého výrobce. Nenechej se ukecávat na cokoliv jiného, v různých testech vychází nejlépe pořád Němci. Navíc tradice, kvalita atd… Italové to dělají s Jugoslavcema strojem, dno tenké jen 5 - 6 mm, Češi neumí udělat pořádně povrch, je to drsné, omelety se trhají. Hlavně bacha na Čínu, to tu nebudu ani ztrácet čas… Kdybys chtěla vědět víc, tak bousa@seznam.cz A šťastnou ruku při výběru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GiGa
2.3.12 10:04
Virginia píše:
Právě - po pár letech začne odcházet povrch, stejně jako u teflonu.
Já bych byla ráda, kdyby někdo napsal - máme toto nádobí už 7 roků a je stále ok.
Obávám se, že nikdo takový prostě není.

Ale je - já mám Zepter od roku 2001 a je stále jako nový. Jen mi odešel úchyt na pokličce, prý se nemá dávat do myčky. Ale jinak ten nerez je boží. Bacha - smažák na něm moc nejde…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný