Jaké titanové nadobí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
20.3.19 16:54

Já nedám dopustit na starou dobrou kvalitní litinu. Mám dvě pánve Skeppshult, těžký jsou jako prase, s těmi opravdu nejde nadhodit palačinku bez toho, aniž by si člověk neoddělal předloktí. Prostě kvalita. Je to nádobí, které se i dědí. Počítám s koupí i něčeho dalšího - hrnec nebo tak něco..Ale ohledně pánví rozhodně už žádné jiné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leona.Mirkova
24.4.19 17:59

@Darija06 Jéé na jejich nádobí jsem se taky dívala a budu si ho nejspíš objednávat. Akorát se zeptám jestli jsou potřeba nějaké speciální přípravky na údržbu?

• Citovat
  • Upravit
Darija06
25.4.19 21:11

@Leona.Mirkova Nene, na údržbu vůbec nic nepotřebuješ. Co se týče údržby, tak titanové nádobí se doporučuje umývat tepelným šokem, že jakmile dovaříš, tak dát pánev pod studenou vodu, odplaví se všechny nečistoty takže pak už stačí jenom setřít ubrouskem.

• Citovat
  • Upravit
Leona.Mirkova
26.4.19 23:25

@Darija06 A opravdu se na tom nádobí nic nepřipaluje? Dá se na tom vařit i bez tuhu bez toho aniž bych to pak musela seškrabávat?

• Citovat
  • Upravit
Darija06
28.4.19 17:46

@Leona.Mirkova Jasně.. Já ho kupovala i hlavně kvůli tomu, že jsem začala vařit zdravě, tudíž nepoužívám nezdravé tuky, sem tam kokosový olej, ale opravdu minimálně a nikdy se mi na těch jejich pánvích nic nepřipálilo.

• Citovat
  • Upravit
18304
29.4.19 14:14

Holky já tomu nevěřím. Myslím si, že všechny ty „titanové“ pánve a nádoby jsou pouze reklamním trikem a pořád jde o formu teflonu. A tomu při použití při vyšších teplotách teda lautr nevěřím, co se zdrav. nezávadnosti týče.
Jedinou sázkou na jistotu je podle mě kvalitní nerez a masivní stará litina. Mě se na litinové pánvi taky nic nepřipaluje, ale nikdy jsem jí nemyla. Vždy jen dosucha vytírám a tím, jak je pořád lehce napuštěná tukem, tak se fakt nic nepřipálí, ani tenké palačinky.
Už nebudu zabrušovat do detailů, ale přesto se zmíním, že z mého pohledu nízkotučná strava není stravou zdravou. Nevidím nic špatného na rozumném použití kvalitních tuků, právě třeba na osmahnutí masa. K tomu si dám půlku talíře zeleniny (vařené v páře), salát z čerstvé zeleniny a čím šetřit budu, to je spíš sacharidová příloha, té si dám jenom tak 1/4 talíře maximálně. Když člověk jí velmi málo tuků, tak si taky může přivodit špatnou vsřebatelnost vitaminů rozpustných v tucích (A, D) a ženy i rozhozenou hormonální hladinu a nepravidelnou menstruaci.
Tak konec přednášky. Omlouvám se, ale muselo to ze mě ven :jazyk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.4.19 14:22

@Evulina tak „titanová“ pánev je šunt, kterej se za čas začne olupovat, takže je to jen svrchní vrstva. A to od renomované české značky na kuchynské potřeby! Ale mám od babičky pánev (nevím výrobce, ale asi Zepter), která je údajně titanavá a je to dost odlišný materiál. Používám často, různě drhnu a je vidět, že je to homogenní, nic se neloupe!
Jinak ted mám pánev keramickou a taky dobrý, ale musí se s ní opatrně, je to jen na povrchu! Teflonu nevěřím z hlediska zdravotní nezávadnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
29.4.19 21:05
@pe-terka píše:
@Evulina tak „titanová“ pánev je šunt, kterej se za čas začne olupovat, takže je to jen svrchní vrstva. A to od renomované české značky na kuchynské potřeby! Ale mám od babičky pánev (nevím výrobce, ale asi Zepter), která je údajně titanavá a je to dost odlišný materiál. Používám často, různě drhnu a je vidět, že je to homogenní, nic se neloupe!
Jinak ted mám pánev keramickou a taky dobrý, ale musí se s ní opatrně, je to jen na povrchu! Teflonu nevěřím z hlediska zdravotní nezávadnosti

Jojo, přesně tak.
Je možné, že Zepter je kvalitní, ale děsně drahý a to radši koupím tu litinu za 2800,– Kč jednu pánev, je těžká, že jí jednou rukou sotva unesu, ale hlavně je to jeden materiál uvnitř i na povrchu, můžu z ní seškrábat zbytky kovovou špachtlí a vůbec to nevadí a je pro smažení naprosto zdravotně nezávadná. No, sázka na jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.4.19 21:59
@Evulina píše:
Jojo, přesně tak.
Je možné, že Zepter je kvalitní, ale děsně drahý a to radši koupím tu litinu za 2800,– Kč jednu pánev, je těžká, že jí jednou rukou sotva unesu, ale hlavně je to jeden materiál uvnitř i na povrchu, můžu z ní seškrábat zbytky kovovou špachtlí a vůbec to nevadí a je pro smažení naprosto zdravotně nezávadná. No, sázka na jistotu.

taky mám litinovku, z Lídlu :think: Už ji mám nějaký čas. Ta titanová asi byla dražší, dostala jsem ji už zánovní, ptž na babičku byla moc objemná a pro naši velkou rodinu se zase hodí. Když dělám něco většího, třeba dusím maso a zeleninu pro všechny, tak jedině na ní! Je k ní i poklop, takže paráda. Ale je též těžká jak potvora, to zas jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.11.21 13:53

Zkušenosti s titanovým nádobím BAF

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti s touto značkou, zvlášť z nedávné doby. Našla jsem spoustu pozitivních hodnocení a i známí mi říkali, že mají dobré dlouholeté zkušenosti. Já si hrnec pořídila a spokojená s ním nejsem, začal se po krátké době užívání odlupovat (nepoužívala jsem žádné kovové pomůcky při vaření a snažila se s hrncem zacházet opatrně). Reklamace mi byla uznána a dostala jsem hrnec nový, ale opět nevydržel a po krátké době se začal zase loupat. Takže této značce již nevěřím. Nemyslím, že dělám nějakou chybu v používaní.
Ráda bych si tedy pořídila nové nádobí, můžete mi doporučit nějaký kvalitní výrobek?
Moc děkuji za odpovědi
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.1.22 23:30

Chtěla bych oživit starou diskuzi. Jistě se toho na trhu dost změnilo.
Dříve jsem měla titanové nádobí od firmy TOP Moravia. A druhé od Woll. Snad píšu správně. Vydrží nějaký ten rok. Potom se začne přípalovat. Řekla bych, že i přesto jsem byla spokojená.
Nyní máme indukci, hledám opět titanové nádobí.
Obchod Kulina prodává Titanium Nowo, ale rovnou říkají, že životnost je cca tři roky. Že to říkají narovinu, že titanové nádobí není věcné.
Máte někdo zkušenosti, jaké jsou rozdíly mezi značkami? Je to tak nějak stejné, od koho koupit, nebo je v kvalitě rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
16.1.22 00:03

Tak" titanové" nádobí je defakto hrnec ze slitiny hliníku křemíku a hořčíku.
A na tom je nanesená malá vrstvička oxidu titaničitého.
Tak že je to jen o něco lepší hliníkové nádobí.
Raději za sebe používám litinu sice těžší ale drží krásně teplo a neprilnavy povrch mají též. To i u kontaktního grilu mám obě desky litinové. Koukni spíš po profi nádobí. Ale tam se používá nerez nebo litina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.1.22 00:17

Mě jde o nepřilnavý povrch. Jinak mám nerez nádobí, toto chci jen na doplnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
16.1.22 00:25

@lasička1 tak kup hliníkovou s nepr. Povrchem a nemusíš to řešit
Leč i ta litinová s nepril. Povrchem z Lidlu krásná červená a drží dlouho a za pár korun ;). Ono ten titan je ve větši míře marketingový výraz.
Být opravdu z titanu tak stojí to co barák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný