Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
test na hladiny hormonů, pokud byste měla nadbytek estrogenů případně nedostatek progesteronu, mohlo by se jednat i o výše jmenovanou endometriozu a pak je vhodné navštívit specializované pracoviště.
A potize se objevuji za jak dlouho po styku nebo uz pri nem? moc ti zkontrolovali?
napisu ti svoji zkusenost, jestli se v tom trebas nepoznas…
ja po sexu trpivam na zanety mocovych cest, rozjede se mi to vzdy do 24h po akci, priznaky potize s mocenim, svedeni, paleni, nuceni, celkova horkost, asi si umis predstavit,
pry se to nekterym zenam stava…
timto smerem te kontrolovali? ![]()
Také jsem po přeléčení jednoho gynekologického onemocnění měla pořád problémy. Svědění, pálení, časté záněty močového měchýře. Po vyléčení jsem byla podle doktorů v pořádku, ale problémy jsem měla pořád. Predtim NIKDY. Držím palce, ať ti někdo pomůže. Jsi tam podle mě citlivá, kord pokud jsi na to brala antibiotika. Brát probiotika, jak vaginální, tak i orálně. Snad pomůže. Být si 100 % věrní. Já na to trpěla přes rok. Pomohl až porod (asi nějaký restart těla). To ti samozřejmě neradím. Ale mně tehdy fakt nikdo nepomohl. Držím palce.
Take jsem to mela s nynejsim partnerem na pocatku vztahu. Presne bolest, paleni apod.. Casto se mi rozjel zanet moc. cest. Gynekologie, urologie, nikde nic. Oba v poradku. Najeli jsem striktni pravidla, ze hned po sexu na zachod, vymenili jsme znacku kondomu, presla jsem bavlnene pradlo, vzdali se celonocnich maratonu a po nejake dobe se to srovnalo. Ale trvalo to snad rok, nez „mi prestal vadit“ - jakkoliv je hrozne to rict. S jinym partnerem jsem nikdy takovy problem nemela.
Jop, jsou zeny co trpi na zanety mocovych cest po sexu (muj praktik rikal ze driv se tomu rikalo nemoc novomanzelek), my taky najeli na pravidla, blokurimu pred i po, hodne pit, po styku vycurat, vaginalni probiotika, naopak zvenku teatreeoil ( napr na intimku, ten jsem nezkusila, tak nevim), posledne mi gynekolog doporucil spermicidni krem Pharmatex, pry to nevytluce jen spermie ale rovnou vse…
jestli to je pripad zakladatelky tak si uzije ![]()
me se to po porodech zhorsilo, pac prolaps mocove trubice ![]()
ale trebas to je jeste neco jineho…
Dobrý večer, mám otázku s kterou si už nevím rady:( mám přítele se kterým spolu normálně spíme. Dříve jsme byly oba přeléčeni na urea plasmu, ale i při chráněném styku furt mívám problémy jako bolest při čurání, bolest zad, pocit horka. Vždy když jdu na gynekologii tak mi vyjdou všechny infekce a nemoci negativní a už si nevím rady.. Nenapadá někoho jak to dále řešit?