Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si myslím, že je to normální postup a že vás pošlou na konizaci.
Tak buď ráda, že pokud se našel problém, tak lékař koná rychle,
nedávno tu jedna psala, že ji na konizaci objednali na konec srpna, tak to je ta horší varianta, když je prodleva v léčení tak dlouhá
@stinga No, zatím ji zvou jen na konzultaci, to o případném termínu konizace neříká vůbec nic a ono vlastně ani o tom, zda vůbec bude potřeba.
Také jsem měla jít hned, dostala jsem nějaké bobule a pak za půl roku na kontrolu.
@Anonymní píše: Více
Taky mi před 4 měsíci, takhle volal můj doktor, ale ten mi vše vysvětlil po telefonu, že nález lehká změna na čípku a že se mám do 4 měsíců objednat do COPu, ať mi udělají kontrolní stěr a kolkoskopii. Včera jsem tam byla, kolkoskopie v pořádku a ze stěru mi zjistí jestli je nález stejný, nebo jestli nevymizel + test na HPV. Včera mi doktor rovnou řekl, že kdyby se nález potvrdil, tak by mě po prázdninách poslal pro jistotu na opravení čípku, ale není to akutní, říkal, že kdybych neměla ještě děti, nebo kdybych plánovala tehotenství, tak bych jen chodila častěji na kontrolu a konizace by se udělala až po dětech, ale samozřejmně záleží na nálezu, kdyby byl horší, poslal by mě na konizaci co nejdřív.
Udělali kontrolní stery a potom doporučili konizaci a hotovo.
Zdravím,
jako už mnohým, i mně přišla zpráva o nálezu změněných buněk, které lékař zjistil při cytologii. Sestra mi sdělila, že něco není asi úplně v pořádku a objednala mě hned za několik dní k lékaři s tím, že mi vysvětlí podrobnosti a možnosti léčby.
To mě znejistilo. Ta rychlost další konzultace si to, že evidentně už počítají s léčbou.
Měl jste někdo podobnou zkušenost? Je mi 35, bezdětná a dosud jsem byla bez problémů.
P. S. Dohledávala jsem si tady témata zaměřená na cytologii, ale žádná nebyla podobná mému, tak snad se nebudu dublovat.
Díky.