Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, musela jsem na revizi/potrat… těsně po otěhotnění jsem skončila v nemocnici, nikdo mi testy na těhu nedělal, byť jsem upozorňovala, že těhotná být mohu. Asi dva týdny po propuštění jsem přišla na to, že jsem v nemocnici byla už týden těhotná… abych zkrátila: pumpovali do mě vše možné, později na genetice lékař konstatoval, že plod by po takové náloži (3 teratogenní léky, 6 zakázaných), byl s obrovskou pravděpodobností mentálně postiženy. Zvolili jsme raději ukončení, byť nám to všem v rodině zlomilo srdce
Poté jsme s přítelem 4 týdny měli pauzu od všeho, pak nám to jebnou uklouzlo a já se lekla, jestli náhodou nebyla ovu, protože teď nepoznám nic a ms nebyla. Dva dny zpátky jsem byla na celkovém vyšetření, přesně 5 týdnů po revizi a hcg 11! Strašně jsem se lekla. Bylo by to moc brzy, ne bezpečné, já vim
ALE dnes jsem začla krvácet. Dotaz: měl někdo z vás po revizi tak vysoké hcg? Byla jsem tehdy 11+4tt
A dnes krvácím, pocitově jako při ms. Vždy mě u ní bolí břicho, záda i vaječníky a mívám křeče. Doktorka mi řekla, že pokud mě bolí “břicho”, mám jít na krev na hcg zas, jenže co je to břicho, když každou ms protrpím jako pes?
Děkuju za jakékoli sdílení zkušeností nebo rady
![]()
Zkusila bych po skončení menstruace těhotenský test když by tam něco bylo tak bych šla na tu krev.
Nechci se nikoho dotknout, ale příběh o otěhotnění skoro ihned po potratu je tady skoro každý týden. Nějaký nový druh zábavy?
A pokud to není fake téma, může mi prosím někdo objasnit, zda skutečně má člověk tak brzo po revizi chuť na sex a ještě k tomu na nechráněný sex?
Asi jsem staromódní, ale myslela jsem, že po revizi se vždy dodržuje 6 nedělí a zároveň, že sex během těch 6 týdnů není vhodný ani z důvodu rizika velké infekce.
@Anonymní píše: Více
Nechcete se mě dotknout… vyrypování… nicméně jsme dodrželi 4 týdny, krvácela jsem minimálně pouze 10 dnů. Holt nám to prostě ujeli a ano, měli jsme na sebe chuť. Milujem se. Jsme si navzájem oporou. Jinak jsme dodržovali vše, žádná vana, hygiena… dokonce jsme oba nasadili vitamíny. Já nevim co tu je a není móda, mně se toto stalo poprvé v životě a hlavně po tom, co jsem byla týden na 13 lécích, abych neumřela, mi vyrypování akorát zvedá mandle. Šla jsem si pro radu, ne pro nějaké rádoby soudy. Na krvi jsem jinak dnes byla a zítra budu vědět. Děkuji za veleváženou radu ![]()
@JancaS84 píše: Více
Děkuju. Nějak tak radila prve i doktorka, ale zase řekla, že pokud bych mohla mít mimoděložní či jakoukoli jinou komplikaci, mám raději na krev hned. Zítra už budu vědět zda stouplo či kleslo a dle toho bude další vyšetření a nebo také nic a jedná se jen o nezvykle vyšší hcg po revizi. Kdybychom s přítelem nebyli tak divocí a vydrželi skoro 6 týdnů, tahle starost by nebyla… ale my dali 4 a kousek a hups… ![]()
Aktualizace: včera odběr na hcg - hodnota klesla na 9! Tedy těhotná rozhodně nejsem. Pokud vás někoho bude někdo po revizi informovat, že snad do tří týdnů máte mít hodnotu 5 nebo méně, jakoby jste těhotné nikdy nebyly, nemusí to tak vůbec být! Styk jsem s přítelem měla opravdu po zhojení, cca 4 týdny po zákroku kdy jsem už dva týdny ani nešpinila. Zpětně bych samozřejmě raději řekla že ať cokoli, počkáme po menstruaci. Ovšem pokud je někdo po 4 týdnech zahojený a styk je např. s kondomem, nebála bych se infekce ani jiných potíží. Buďte všechny zdrávy a hlavně když se cokoli děje, šupky rychle k lékaři. Nám spadly balvany ze srdce a po ms se s vitamíny budeme snažit znova, snad i moje
bude zdravé a všecko se zvládne
![]()