Možná mám nefunkční vaječník

Anonymní
13.7.21 11:27

Gynekologický dotaz

Ahojky holky, chtěla bych Vás moc poprosit o radu a zároveň se zeptat. Hned na začátku sdělím, že pracuji a práci beru jako poslání, žádný stres nemám. Již delší dobu se trápím s nepravidelnou menstruaci případně se nedostaví vůbec. Mám silné bolesti podbřišku, mám dny kdy zvracim a mám teploty, nechutenství, malátnost a spoustu dalšího. Neustále chodím na vyvolání menstruace injekčně, kde mi sestřička píchá vždy agolutin, ale neustále tam chodit mě úplně netěší, většinou jdu na injekci víckrát za sebou. Je mi 26 let, bezdětná a do budoucna děti chtít určitě budu. Dnes jsem byla na kontrole u své gynekolozky, vše v pořádku akorát se jí nezdály vaječníky a děloha. Takže mi opět dali injekci agolutin na vyvolání s čímž úplně nesouhlasím, pravidelně tam chodit úplně nechci. Pak mi řekla, že až se menstruace dostaví tak mám ihned dorazit na odběr krve, aby zjistili funkčnost vaječníků, že ten jeden se jí úplně nezdá a nevypadá to dobře. Pokud ten jeden třeba nebude fungovat, jak má, co se bude dít dále? Po odběru krve prý dostanu prášky na srovnání menstruace proveru, úplně nevím, jelikož již předtím dříve jsem různé podobné prášky měla a buďto mi to nezabíralo nebo mi po tom bylo akorát zle. Asi bych byla raději, kdyby to řešila operaci či lázněmi, ale navrhnout jí to sama nemohu? Pokud jste některá měla podobné problémy, budu ráda když se podělite, jak jste to řešili vy :) omlouvám se, že dávám anonymně, ale mám k tomu své důvody tak se nezlobte :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
13.7.21 11:30

Nefunkční vaječníky se opravdu nedají řešit ani operací ani lázněmi. Pokud nechceš injekce a léky na úpravu cyklu, tak jsi už dávno mohla vyzkoušet přírodní léčbu, která bývá často účinná. Dobře funguje gynex, hormonální jóga, orientální tanec nebo cvičení mojžíšové…

• Citovat
  • Upravit
10486
13.7.21 11:37

Jako bylo psáno výše, než brát hormony zkusila bych si najít vhodnou alternativní léčbu, třeba Gynex, drmek, pupalku. Je toho hodně. Mně Drnek hodně srovnal cyklus a pupalka mi zase pomáhá při PMS. Možná to bude trvat než najdeš co ti sedne, ale určitě je to lepší než brát hormony. Případně začít cvičit třeba hormonální jógu, Mojžíšovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.21 11:48

Zajímalo by mě hlavně k čemu jim tedy budou odběry krve na zjištění, zda fungují vaječníky správně, sděleno mi bylo pokud se zjistí, že ten jeden nebude fungovat, tak jak má tak mi pry bude muset být odstraněny operačně, aby nedělal neplechu, nebo si mě nechají v nemocnici. Gynex a nějaké přírodní bylinky jsem již samozřejmě vyzkoušela i dříve bohužel bez efektu. Jógu jsem již vyzkoušela také i chodím nyní dlouhodobě ale bez žádného efektu. Tak to jste mě nepotesily, myslela jsem, že by to šlo řešit i nějak operačně či lázněmi. V minulosti jsem si prošla komplikovanou operaci slepého střeva a cysty, ale to je cca 8 let dozadu ale v té době jsem si s tímhle užila dost nepěkných zážitků.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.21 11:50

Ještě mi bylo řečeno, že mám nedostatek hormonů v těle.

• Citovat
  • Upravit
4889
13.7.21 11:54

Změnila bych gynekoložku. „Vše je v pořádku, jen se jí nezdají vaječníky a děloha“…jakože cože? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
13.7.21 11:58

CRP na zánět někdo dělal? Známá takto měla chronický zánět v okolí vejcovodu a vaječníku. CRP u toho může být i poměrně nízké. Pořád vše v pořádku a pak ji otevřeli, našli zánět a přišla o vejcovod. Taky měla teploty, nevolnosti, únavu. Možná by to měl pořešit i praktik. Ledviny a močové cesty taky dělají nevolnosti a teploty. Navíc je tam ten stav po slepáku. Tam něco může „bublat“ a ovlivňuje to i vaječníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.21 12:22

Krevní testy mi bude dělat hned jak dostanu menstruaci maximálně do 10 dnů dostala jsem injekci nějakou silnější, kdy mi budou dělat testy na funkčnost těch vaječníků a prý i vše ostatní co bude potřeba, teďka prý musím počkat. Pokud zjistí, že mi to nefunguje tak jak má, tak jak se to bude řešit dále, případně pokud zjistí, že je naopak vše v pořádku? Já bohužel ty teploty, nevolnosti a podobně nemám pořád, spíše nepravidelně. Raději bych to řešila nějak operačně či lázně? Už bych chtěla mít konečně klid. Slepák mám odoperovány asi 8 let zpátky, to se mi zdá už dlouhá doba, ale je pravda, že než mi ho odstranili tak mi docela často rozháněli, že to není akutní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19983
13.7.21 12:25

Tak hlavně nechápu, kdyz nesouhlasis s tou injekcí, proc si ji necháš vzdy dát. Nesouhlasis s postupem lékařky a ses porad u ni. Proč? Mas právo změnit lékaře. A pokud doktor rekne ze je to ok, ale neznají se mu vaječníky a prý máš málo hormonů (jako jakych) v těle? Tak to proste ok není a mělo by se to řešit. A ne, nefunkční vaječníky nevyřeší ani operace a lázně uz vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
13.7.21 13:16

Změnila bych gynekologa a nechala se pořádně vyšetřit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
13.7.21 16:54

Ona ta známá ty bolesti a teploty taky neměla pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
14.7.21 13:33

Mně pomohl Estrozin.

Mám stejné zkušenosti jako ty. Také mi říkali, že mi nefunguje, snad pravý??, vaječník, že nebudu mít děti, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí