Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám na následující týden plánovanou laparo-pro nejasné bolesti a bohužel se nečekaně objevila MS, v den výkon by tedy byla 3.den, mám to rovnou odložit, nebo je nějaká šance, že by i tak zákrok proběhnul? Mate někdo podobnou zkušenost?
@LennkaK. zítra tam zavolej, ale na 90% tě odmítnou a přeobjednají
Při ms se dělají jen akutní operace, je i jiná srážlivost krve atd. a zákrok je víc rizikový, samozřejmě o těch dalších záležitostech nemluvě. Když jsem měla kdysi cystu a objednávala si operaci, tak první dotaz byl na fázi cyklu.
@LennkaK. Zavolej tam a rekni, ze se ti doatavila ms. Museji ti dat jiny termin. Pri ms te nezoperuji.
Jelikož to je zákrok plánovaný, nikoliv akutní, tak tě s největší pravděpodobnosti preobjednaji, nějaké závěrečné spiněni by snad šlo, ale třetí den je u někoho dost, třeba u mě.
Divím se, že tě objednávali takto před. Byla jsme na zákroku několikrát a vždy objednávali na termín ideálně těsně po MS. Podle mě tě nevezmou.
@LennkaK. Zavolej si tam. Záleží jak závažný to má být… když jsem šla na laparo já skrz endometriozu tak jsem řešila jestli to náhodou nebudu mít (měla jsem nepravidelnou MS) a bylo mi řečeno, že to nevadí. ![]()
@Novire píše:
Divím se, že tě objednávali takto před. Byla jsme na zákroku několikrát a vždy objednávali na termín ideálně těsně po MS. Podle mě tě nevezmou.
Však píše, že MS se objevila nečekaně. Ne každá má cyklus pravidelný. ![]()
Byla jsem s vaječníky a o ms se nikdo nezajímal. Možná záleží, s čím jdeš, ale zeptej se přímo na pracovišti, kde je plánován výkon. Co my ti tu asi tak poradíme?
Byla jsem ted v listopadu na planovane diagnosticke laparoskopii a byla jsem 4 den cyklu.Ten ctvrty den uz dozniva krvaceni, spis uz jen spinim. Myslim, ze zalezi na tom, jak silna menstruace ten operacni den je.
@LucaLuca
No u mě taky datum nerešili, tak jasně ze jsem si to přepočítávala, ale nevyšlo to.
Jdu na laparku vaječníky.
Ale vzhledem k tomu že jsem měla mít zítra předoperační, tak jsem radši právě zavolala doktorce, co s tím-jestli odložit, či ne. Kupodivu to pochopila a řekla, že nevadí, že budou připravení a nebudeme to odkládat. Prý když to není 1.nebo 2.den, tak už to nevadí.
Takže úleva ![]()
Ale díky všem za názory ![]()
@LennkaK. Já byla na laparce letos a objednávali mě dost dopředu, nikdo nevěděl jestli budu mít v ten termín MS mám jí hodně nepravidelnou a bylo mi řečeno, že se přinejhorším provede i tak.
Já po operaci krvácela celkem dost asi týden takže kdybych jí měla vyšlo by to na stejno ![]()
Byla sem v březnu na diagnosticke lpsk. mela sem už poslední den nebo dva do konce ms a ani tak mě nemohli přijmout takže me preobjenali. pochybuju ze by vám ji dělali při Ms. Nesmí byt
@lucii isabela Už volala doktorce a laparoskopii provedou i tak.
Mě operovali nosní přepážku a já jim „zapomněla“ říct, že mám menstruaci- myslela jsem, že to není důležité… Během operace jsem z té operované rány hrozně krvácela, pak se i hůř hojila. doktor pak říkal, že kdybych je informovala, operaci odloží. Já bych neriskovala.