Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkušenosti nemám, ale řekla bych, že ta sexuální abstinence během léčby bude dost důležitá. Jinak si koleduješ o další komplikace.
´Tak pokud čtu, co ti řekla doktorka, tak sis tu abstinenci zvolila sama, tak nevím proč si na ni stěžuješ
já bych spíš řešila proč neúčinkují už několikátá ATB, ono taky může být zdrojem něco, co se ATB neléčí.
Já jsem si žádnu sexuální abstinenci nezvolila ani bych to dobrovolně neudělala, ale na čípcích je napsáno že sex je během léčby zakázaný.
Píšeš, že ti doktorka sdělila, že s ochrannou můžete, kdo ji tedy zvolil, když ne ty?
No bože, tak se holt nebude souložit. On když Ti z díry dole teče hnědý kekel, tak to sexy není. Nehledě k tomu, že se jedná o zdravotní důvod.
Ja nejak nechapu ten oralni sex
, takhle si to budete akorat predavat donekonecna.
Jo a pritel je frajer, kdyz dava oral, kdyz tu popisujes, co z tebe vychazi.
Vy jste nikdy neslyšely o tamponu?
Já se ptám na to, jestli jste některá neměla podobný zánět a popřípadě jak se jmenuje, a ne abyste hodnotily náš sex. ![]()
Dělala ti gynekoložka výtěr a testy, co to vlastně je? Citlivost na ATB, když se zdá, že nezabírají?
Mně spíš přijde, že tvoje doktorka je nějaká až moc v klidu.
Jinak abstinence se má dodržovat při každé gyn léčbě, tak nevím, co tu řešíte, jestli jí to doktorka řekla nebo ne.
To, že se na to často kašle už je jiná, a možná i proto jí doktorka navrhla tu alternativu s kondomem, ale stejně to není košér. ![]()
Pro zakladatelku:
Napiš mi SZ. Poradím ti, co zkusit k ATB nebo i místo nich. Já už musela zánět řešit bez ATB několikrát, protože na mě nezabírají vůbec. ![]()
Dobrý den, potřebuji vaši radu.
. Gynekoložka mi řekla, že je to nějaký banální zánět, který se přenáší pohlavním stykem, nebo v lázních a beznénech. Dala mě i příteli antibiotika. Název zánětu mi sice říkala, ale bylo to tak dlouhé slovo (obsahovalo „vaginalis“), že jsem si ho ani nezapamatovala. Antibiotika nezabrala a zánět se za týden dostavil znova. Opět jsem obdržela antibiotika a čípky, dnes jsem dobrala poslední a zánět je furt stejný, pořád špiním husté hnědé cosi. Jsem už fakt zoufalá. Lékařka mi řekla, že mezitím, co budu brát další atb, spolu s přítelem můžeme spát s ochranou, ale my jsme měli i orální styk a ted mám zase strach, že jsem to předala já jemu a ted si to budeme předávat navzájem. Podruhé přítel léky nedostala, užívala jsem je jen já. Už jsem z toho zoufalá, vypadá to, že budu brát další atb - další****seuxální****abstinence(to je na tom štvě nejvíc). Měli jste to některá? Už jsem fakt zoufalá, je to hrůza, pořád nosit vložky, a nesmět mít sex. Teď bude následovat další léčba, mě už z toho asi klepne pepka 
Asi před dvěma měsíci jsem začala po styku trochu krvácet, ale nebyla to krev, spíš takové hnusné husté hnědé něco