Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, měla bych dotaz:(stala se mi taková nemilá věc:(začala jsem užívat HA první den menses a po dobrání plata jsem přestala týden užívat. První plato jsem dobrala minulý pátek a já hloupá na radu své kamarádky, která se zřejmě spletla jsem to druhé načala dneska ráno, to jest ve čtvrtek:(měla jsem začít až v sobotu že?Mohlo by se něco stát?Když jsem to začala brát po týdenní pauze o dva dny dříve:(děkuji za odpovědi
Nic se neděje, zkrácení pauzy nevadí, jen se to s příštím balení nesnaž posunout na tu sobotu, 9 denní pauza už by vadila, nemusela by si být chráněná.
Já to dělám tak, že první platíčko jsem brala těch 21 tabletek a ještě další den jsem vzala jednu z dalšího platíčka. A pak 7 dní pauza. A díky té jedné vylouplé tabletce z dalšího platíčka vím, kdy mám začít brát. Takže beru 20 zbylých tabletek a pak tu 21. zas vyloupnu z dalšího platíčka a tak furt dokola. Jen to chce mít zásobu platíček ![]()
K dotazu - vadit by to nemělo.
Pipet píše:
Já to dělám tak, že první platíčko jsem brala těch 21 tabletek a ještě další den jsem vzala jednu z dalšího platíčka. A pak 7 dní pauza. A díky té jedné vylouplé tabletce z dalšího platíčka vím, kdy mám začít brát. Takže beru 20 zbylých tabletek a pak tu 21. zas vyloupnu z dalšího platíčka a tak furt dokola. Jen to chce mít zásobu platíček
To je ale HODNĚ dobrý nápad, díky!
![]()
Dle mého názoru se ti stát nemůže - krvácení odejde tak jak má a chráněná jsi. Neboj se
Lepší než kdyby jsi nebrala víc jak 7 dní
Pokud máš HA, která má nízký obsah těch hormonů, tak ti to nic neudělá.
Pipet píše:
Já to dělám tak, že první platíčko jsem brala těch 21 tabletek a ještě další den jsem vzala jednu z dalšího platíčka. A pak 7 dní pauza. A díky té jedné vylouplé tabletce z dalšího platíčka vím, kdy mám začít brát. Takže beru 20 zbylých tabletek a pak tu 21. zas vyloupnu z dalšího platíčka a tak furt dokola. Jen to chce mít zásobu platíčekK dotazu - vadit by to nemělo.
já to nějak něchápu…jak poznáš kdy máš začít brát další platíčko? ![]()
Anonymní píše:Pipet píše:já to nějak něchápu…jak poznáš kdy máš začít brát další platíčko?
Já to dělám tak, že první platíčko jsem brala těch 21 tabletek a ještě další den jsem vzala jednu z dalšího platíčka. A pak 7 dní pauza. A díky té jedné vylouplé tabletce z dalšího platíčka vím, kdy mám začít brát. Takže beru 20 zbylých tabletek a pak tu 21. zas vyloupnu z dalšího platíčka a tak furt dokola. Jen to chce mít zásobu platíčekK dotazu - vadit by to nemělo.
Podle toho jednoho vyjedeného dne, ne ![]()
Zrovna dneska budu brát první tabletku, tudíž platíčko vypadá takto=)
Nevím, jak to mají jiné HA, ale to označení dne tam vždycky nějak je, ne?
Ahoj,zkrátila jsem pauzu o 3 dny,prvně,nemám s tím zkušenost a ted už 9 den sice slabě,ale pořád krvácím.Chci se jen ujistit,že to nemůže mít souvislost s těhotenstvím,o kterém bych neveděla,nebo nečím takovým.máte s tím někdo zkušenost?už jsem se ptala i na jiných diskuzích,budu vděčná za každý názor.pro jistotu sem si udělala test,byl negativní.žádný chyby v užívání si nejsem vědomá.Tohle se mi stalo prvně prvně,že by ms po 7 dnech neskončila.díky za odpovědi
Může to být tím zkrácením pauzy, každý na to reagujeme jinak ![]()
ahoj holky, začínám brát znovu HA, ale vychází mi to blbě na dny… dnes beru 1. tabletku tzn. v UT, takže pauzu bych měla od UT do PO což mi nevyhovuje. Chtěla bych pauzu mívat bud od SO nebo od PO. Jak to mám udělat? Nějak tím zkrácením první pauzy?
Děkuji ![]()
@1miss1 Jojo, zkrácením první pauzy, případně pokud si hodně citlivá, tak to posouvej postupně pokaždé o den. Jo a ze své zkušenosti mi přijde lepší pauza od SO, je tam větší šance, že MS nezasáhne do víkendu.
@j.a.n.i1 díky moc, já to tak puvodne měla, pauzu od soboty a MS přišla většinou v utery a v patek byla fuč
myslíš, že to můžu udělat rovnou, že ted bych nechala pauzu jen od ut do pátku a v sobotu vzala tabletku?
@1miss1 Jojo, můžeš, ale může ti to tenhle cyklus trochu rozhodit, i když na mě to třeba moc vliv nemělo a to jsem s tím někdy tvořila psí kusy.