Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,asi budu muset vyměnit HA,a nedávno jsem si všimla na jedné dívčině náplasti Evra.Můžu jí mít,když ještě kojím?A opravdu je nesundatelná?Chodím cvičit a do bazénu…
momi33 píše:
Ahoj,asi budu muset vyměnit HA,a nedávno jsem si všimla na jedné dívčině náplasti Evra.Můžu jí mít,když ještě kojím?A opravdu je nesundatelná?Chodím cvičit a do bazénu…
Jestli kojis, tak to nevim, to se zeptej gyndare, ale opravdu nespadne
Kamaradka ji mela a kazdy den se s ni koupala, cvicila, plavala, vsechno.. ![]()
ahoj, ja jsem evru mela, drzela dobre, jen vzdycky rozky se odlouply. ale nevim jestli jsem vyjimka, ale ja pres ni otehotnela. ale u zadne antikoncepce neni jistota na 100 pro
Ahoj taky jsem měla evru asi půl roku, je pravda, že je nesundatelná, ale rožky se pustí, ale jen trošku. Já jsem ji nemohla mít, kvůli exematické kůži po sundání jsem měla viditelný červený " otisk " ještě tak týden a dr. doznal, že to by nemělo být a musela jsem přejít na standartní tabletky. Jinak musím poznamenat, že je evra je o mnoho pohodlnější, ale jak tak koukám nebude moc bezpečná, ačkoli já přes ní neotěhotněla. ![]()
MyškaB. píše:
Ahoj taky jsem měla evru asi půl roku, je pravda, že je nesundatelná, ale rožky se pustí, ale jen trošku. Já jsem ji nemohla mít, kvůli exematické kůži po sundání jsem měla viditelný červený " otisk " ještě tak týden a dr. doznal, že to by nemělo být a musela jsem přejít na standartní tabletky. Jinak musím poznamenat, že je evra je o mnoho pohodlnější, ale jak tak koukám nebude moc bezpečná, ačkoli já přes ní neotěhotněla.
Ona existuje jedina 100% antikoncepce…ne***at
pardon za vyraz..ale to by asi nikdo z nas nechtel ![]()
careynka píše:MyškaB. píše:Ona existuje jedina 100% antikoncepce…ne***at
Ahoj taky jsem měla evru asi půl roku, je pravda, že je nesundatelná, ale rožky se pustí, ale jen trošku. Já jsem ji nemohla mít, kvůli exematické kůži po sundání jsem měla viditelný červený " otisk " ještě tak týden a dr. doznal, že to by nemělo být a musela jsem přejít na standartní tabletky. Jinak musím poznamenat, že je evra je o mnoho pohodlnější, ale jak tak koukám nebude moc bezpečná, ačkoli já přes ní neotěhotněla.pardon za vyraz..ale to by asi nikdo z nas nechtel
to je pravda
situace je taková,že ráno ještě kojím,protože jinak by mi malej vstával v 5:30,a když mu dám napít,tak vydrží i do 8h.Beru Azalii,ale nějak poslední dobou špiním,a navíc u ní stačí zapomenout,a už musíte hlídat dny,kdy zas bude účinkovat.Nechci otěhotnět,jeden divočák mi stačí ![]()
momi33 píše:careynka píše:to je pravdaMyškaB. píše:Ona existuje jedina 100% antikoncepce…ne***at
Ahoj taky jsem měla evru asi půl roku, je pravda, že je nesundatelná, ale rožky se pustí, ale jen trošku. Já jsem ji nemohla mít, kvůli exematické kůži po sundání jsem měla viditelný červený " otisk " ještě tak týden a dr. doznal, že to by nemělo být a musela jsem přejít na standartní tabletky. Jinak musím poznamenat, že je evra je o mnoho pohodlnější, ale jak tak koukám nebude moc bezpečná, ačkoli já přes ní neotěhotněla.pardon za vyraz..ale to by asi nikdo z nas nechtel
situace je taková,že ráno ještě kojím,protože jinak by mi malej vstával v 5:30,a když mu dám napít,tak vydrží i do 8h.Beru Azalii,ale nějak poslední dobou špiním,a navíc u ní stačí zapomenout,a už musíte hlídat dny,kdy zas bude účinkovat.Nechci otěhotnět,jeden divočák mi stačí
Taky jsem nechtela a za mesic rodim ![]()
ja jsem pres Evru teda neotehotnela
nastesti. jinak se mi tez nikdy nesloupla, jen ty ruzky. a obcas se u me objevily fleky, ale jen kdyz jsem to drbala ![]()
jo, Azalii jsem vysadila po třech měsících užívání a zároveň třech měsících neustálého špinění ![]()
Takže přes Evru se dá otěhotnět? My máme teď antikoncepci jménem „přítelsidávábacha“ a jde mu to dobře. Já bych i další mimčo snesla, ale on je v této metodě fakt dobrý. Tak že bych v dobré víře začla používat Evru a on by opatrný nebyl…
![]()
To bylo pro odlehčení. Ale myšlenka náplasti se mi líbí. Na jak dlouho se lepí? Já bych si asi taky musela počkat, taky pořád kojím, ale prášky už se mi zobat nechce, injekce je sajrajt a tělísko je risk (snesu ho, nebo to budou vyhozené peníze?)
Kakika píše:
jo, Azalii jsem vysadila po třech měsících užívání a zároveň třech měsících neustálého špinění
Takže přes Evru se dá otěhotnět? My máme teď antikoncepci jménem „přítelsidávábacha“ a jde mu to dobře. Já bych i další mimčo snesla, ale on je v této metodě fakt dobrý. Tak že bych v dobré víře začla používat Evru a on by opatrný nebyl…![]()
To bylo pro odlehčení. Ale myšlenka náplasti se mi líbí. Na jak dlouho se lepí? Já bych si asi taky musela počkat, taky pořád kojím, ale prášky už se mi zobat nechce, injekce je sajrajt a tělísko je risk (snesu ho, nebo to budou vyhozené peníze?)
No tak presne tuhle antiko jsem mela ja, nez jsem si rozmyslela, kterou jinou budu brat, vysadila jsem prasky a pritel si daval bacha. Jednou jedinkrat mu to ujelo, ja si vzala prasek po a Vojtisek je tady ![]()
Kakika píše:
jo, Azalii jsem vysadila po třech měsících užívání a zároveň třech měsících neustálého špinění
Takže přes Evru se dá otěhotnět? My máme teď antikoncepci jménem „přítelsidávábacha“ a jde mu to dobře. Já bych i další mimčo snesla, ale on je v této metodě fakt dobrý. Tak že bych v dobré víře začla používat Evru a on by opatrný nebyl…![]()
Jojo,to je přesně ono
tělísko jsem chtěla hned po porodu,i jsem měla připravené peníze,ale pak jsem se dočetla spousty negativních zkušeností,tak jsem si to rozmyslela.
naplast se dava na tyden takze super… kdyz jsem ji kdysi brala bylo v baleni 9 naplasti coz je na 3 mesice a stalo to kolem 1000 jak je na tom ted netusim ![]()
Akinom píše:
naplast se dava na tyden takze super… kdyz jsem ji kdysi brala bylo v baleni 9 naplasti coz je na 3 mesice a stalo to kolem 1000 jak je na tom ted netusim
Ja myslim, ze se to bude pohybovat porad tak nejak stejne, ony se ty ceny moc nelisi
careynka: i to je mozny ![]()
ted jsem koukala na netu a je to porad kolem 1000
tusim, ze pri kojeni gyndar predepise Azalii nebo Cerazette a nic jineho.
Ja Azalii vyhodila po prvnim platicku, pac mi po ni bylo soufl.
Evru mela kamaradka a stezovala si, ze jak je naplast odchlipla v rozich, tak je tam spinava. Navic ji pod tim svedila kuze, takze ji vymenila.
Jinak ja mam antikoncepcni krouzek Nuvaring a nemuzu si ho vynachvalit - v podstate tri tydny o antikoncepci nevim. Jen si davam do mobilu upozorneni na vyndani a nandani noveho. U mne je problem se zapomentlivosti tabletek…