Náplasti Evra

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1211
8.12.13 12:38

Jojo Evra je opravdu jak píšeš do týdne špinavá, okraje se ušpiní, ve vaně se to odloupne(né vždy),ale kolikrát jsem jí musela přitláčet zpátky, měla jsem jí na doporučení mudr.(zdrav. duvody)místo pilulek. Lepila jsem poctivě, až jednou přes veškerou ochranu jsem otěhotněla ted mi doma běhá malá pětiletá „EVRIČKA“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zami
8.12.13 12:43

Já měla Evru téměř 10 let, od té doby, co je na trhu. Před tím jsem měla 3 měsíce Lindynette, špatné jaterní testy. Místa lepení jsem všechna odzkoušela, nejvíce mi vyhovoval podbřišek. Super byla i možnost prodloužení cyklů kvůli dovolené atd. Za celou dobu se mi odlepila pouze jednou, v autě, když jsem ji měla nad hýžděma nalepenou. Jinak mám ráda wellness, vždy jsem si náplast pro jistotu oblepila po obvodu látkovou bílou náplastí, nikdy se mi nic s ní nestalo, jen ta špína okolo, to přiznávám. ale naprostá výhoda, že metabolismus hormonů nejde přes játra, stačí si pamatovat den v týdnu. cena různá, nejlevněji ji mám za 1049 kč na 3 měsíce. Teď se snažíme otěhotnět, po vysazení ms přišla již 2× a pravidelně, bez zpoždění. tak uvidím, co bude dál. podle dr. jsem měla dominantní folikul, tak nastartovala i ovulka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.12.13 13:45

Ahoj holky :)
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s Evrou. Já přestala HA užívat koncem roku 2011 (Lindynette 20), kvůli ztrátě chuti na sex, ta se navrátila a super :mrgreen: Taky jsem se bála vedlejších účinků…
No, teď po dvou letech, bych se chtěla k HA, alespoň na nějaký čas vrátit. Bohužel mi zjistili laktózovou intoleranci :roll: pátrala jsem v příbalových letácích všech u nás dostupných hormonálních antikoncepcí a všude je buď monohydrát laktózy nebo přímo laktóza. Jediný kde nic není je právě Evra nebo pak NuvaRing (ale ten bych chtěla zkusit až jako druhý, kdyby Evra nevyhovovala - zavádění na týden…nevím nevím..)..
A teď co mě teda zajímá.. :lol: Věděla jsem, že HA může způsobovat větší srážlivost krve, ale dočetla jsem se, že u Evry je ta možnost ještě vyšší a mě to celkem děsí - máte někdo zkušenost s tímto problémem po Evře?? Trombóza, embolie, mrtvice, infarkt?… Víte, já jsem relativně zdravá (kromě intolerance je tu ještě problém se ŠŽ), ale u nás v rodině dost lidí zemřelo na infarkty, onemocnění tepen… a já se bojím.. :zed: Je mi 25, mimčo chceme nejdřív (teda já chci :mrgreen: ) za rok - dva a už mě nebaví shánět Pharmatex, kterej u nás věčně není k sehnání.. Kondomy mě vytáčí, přítel má pak problém s dosažením orgasmu.. Přerušovanou soulož taky sem tam praktikujeme, ale to si zase příliš neužijeme, protože se přítel musí hlídat.. A taky, od té doby, a to je mi dost líto, co nepoužívám HA, se v 98% případu nepodaří mít společný orgasmus - do té doby jsme měli společný takřka vždy..
U doktora jsem zatím nebyla, hned jak bude mít po dovolené, tak tam zavolám a objednám se, samo, že ty rizika prodiskutuji i tam.. ale doktor může být klidně zaměřený spíš na ty statistické údaje a mě zajímají spíš osobní zkušenosti, než nějaký tabulky.. :nevim:
Další věc: Mě nikdy žádný gynekolog nebral před nasazením HA krev na testy, mají se dělat běžně nebo pouze při nějakém zvýšeném riziku? A pokud se běžně nedělají mohu si je vyžádat??
Děkuji za přečtení, vyslechnutí a případnou radu :)
 H.

• Citovat
  • Upravit
2185
31.12.13 14:02

Jaterni test a testy na srazlivost by se mely delat vzdy pred nasazenim ha… Evru jsem brala 5 let… Mela jsem dojem, ze problemy nemam…ale posledni rok mi silene natekaly nohy a delaly se mi fleky na nartech a kolem kotniku..jakoby rozlita krev… U dr jsem s tim nebyla, ale po vysazeni ha se to do puly roka srovnalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.2.14 16:53

Dobrý den, při užívání antikoncepčních pilulek mě trápil hnědý výtok během celého měsíce. Pilulky jsem vysadila a chtěla bych začít užívat Evru, máte s ní někdo špatné zkušenosti? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
8.2.14 17:13

@Adriana8 já ji někdy v 17letech mela asi rok, je sice pohodlné lepit 1×tydne, ale porad jsem mela kolem náplasti lepidlo a když jsem to mela na zadku, když jsem se zpotila se mi lepidlo na kalhoty…nakonec když mi uplavala v letě v mori, tak jsem se na ni vyprdla, je to dost drahý a celkem nepohodlny,..
Ale zas kamarádka už ji ma snad 5let a je spokojena, já uznto nechci ani videt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485
8.2.14 17:16

Ja je mela od 15 az do 20 a ted po porodu jsem si pro ne opet zasla. Sice jsou drazsi nez prasky, ale lepim jednoiu tydne, mam je v zadu pod lopatkou, necitim to a jeste se mi nestalo ze by se odlepila. A to se koupu denne. Takze za me super. Joo a shodila jsem po nich v puberte 7 kg :mrgreen: tak doufam ze stejny ucinek budou mit i ted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.14 17:34

Dobry den. mam dotaz- pristi tyden mam jit na operaci. zadala jsem svoji lekarku o oddalovaci injekci a ona mi pred mesicem nasadila naplasti evra. pri nich jsem 16 dni krvacela, tak mi ted rekla at si misto pauzy vlozim krouzek nuvaring. je mozne ze menses oddalim? nebo mam ocekavat komplikace? dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.5.14 08:52

Ahoj nabizim baleni naplasti evra na jeden mesic (3 naplasti) cena 300 Kc nebo dohodou. Info ve zprave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.12.15 01:06

Otěhotnění po HA evra

Ahoj. Chtěla bych se zeptat jestli máte nějaká zkušenost s otěhotněním po HA evra..? Já beru cca 6 let. Teď je ten správný čas na miminko. Za jak dlouho je možné otěhotnět? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
3.12.15 01:13

@NessP já mám zkušenosti s otěhotněním při používání této skvělé náplasti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.12.15 09:19

@hanča74 to se muze stat pri brani jakekoliv antikoncepce :mrgreen:, ja je pouzivala dva roky a nic vsechno v pohode, dite mam planovane :). Ted beru jiny druh antikoncepce (levnejsi a pilulky) a zatim nic :D teda doufam. Jinak ja si myslim, ze @NessP nebude problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.1.16 21:25

@Neff Mě fungovala jako ochrana perfektně. :) Jen jsem nevěděla jak dlouho trvá, než se tělo srovná.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.16 16:50

Dobrý den nabízím nepoužité náplasti Evra na dva měsíce. I s poštovném 600Kč-ihned kamkoliv zašlu. Moc děkuji za zájem… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.11.17 19:34
@Zami píše:
Já měla Evru téměř 10 let, od té doby, co je na trhu. Před tím jsem měla 3 měsíce Lindynette, špatné jaterní testy. Místa lepení jsem všechna odzkoušela, nejvíce mi vyhovoval podbřišek. Super byla i možnost prodloužení cyklů kvůli dovolené atd. Za celou dobu se mi odlepila pouze jednou, v autě, když jsem ji měla nad hýžděma nalepenou. Jinak mám ráda wellness, vždy jsem si náplast pro jistotu oblepila po obvodu látkovou bílou náplastí, nikdy se mi nic s ní nestalo, jen ta špína okolo, to přiznávám. ale naprostá výhoda, že metabolismus hormonů nejde přes játra, stačí si pamatovat den v týdnu. cena různá, nejlevněji ji mám za 1049 kč na 3 měsíce. Teď se snažíme otěhotnět, po vysazení ms přišla již 2× a pravidelně, bez zpoždění. tak uvidím, co bude dál. podle dr. jsem měla dominantní folikul, tak nastartovala i ovulka.

Ahoj, s evrou byly jaterky v pohode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital